Kvalitet iznad organskog - Just Superior

Kako smo pojmu „organsko“ uz brend
Just Superior dali viši smisao


Organski proizvodi su proizvodi dobijeni strogo kontrolisanom i zakonski regulisanom – organskom proizvodnjom. Ovi proizvodi su bezbedni – bez prisustva veštačkih materija i hemijsko-sintetičkih pesticida. Zbog toga su zdraviji i imaju veću nutritivnu vrednost. Organski proizvodi, zbog načina i procesa dobijanja, koji je u harmoniji sa prirodom, omogućavaju ljudskom telu više snage i energije, što je posebno važno kod jačanja i održavanja imuniteta, regenerativnih procesa i očuvanja životne vitalnosti. Posebno su blagotvorni za decu i što ih uvrstimo u ishranu, to su nam veće šanse za bolje zdravlje u duži život


Prednosti organske hrane u ishrani


Organska hrana je isključivo zdrava hrana. Ima povećanu biološku i nutritivnu vrednost, koja se ogleda kroz povećan sadržaj vitamina i minerala, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, omega3 masnih kiselina i antioksidanata.

Ova hrana ne sadrži ostatke pesticida i teških metala, koji se danas nalaze gotovo u svim konvencionalnim proizvodnim ciklusima. Genetski modifikovani organizmi (GMO) i njihovi proizvodi, koji su nažalost sve prisutniji u masovnoj proizvodnji, apsolutno su zabranjeni u organskoj proizvodnji.

Organski proizvodi su bez veštačkih aditiva, konzervansa, emulgatora, veštačkih boja, arome i pojačivača ukusa. Ne sadrže ostatke antibiotika, regulatora rasta i ostalih veterinarskih lekova. Organski proizvodi imaju karakterističan ukus, miris i boju, koje bi zaista trebale da imaju konkretne namirnice, pa ih često smatramo „zaboravljenim ukusima sa sela”.

To nas podseća koliko su se zdravije hranile naše bake i deke, jer su većinu svojih namirnica proizvodili sami ili razmenjivali sa drugima, koji su ih takođe sami proizvodili, na prirodan način!Kako prepoznati organske proizvode


Na svu sreću, organski proizvodi postaju sve dostupniji i u Srbiji – kako kroz lance velikih hiper marketa, prodavnice zdrave hrane, tako i kroz rastući broj usko specijalizovanih prodavnica organske hrane. Svakako, ono na šta je potrebno obratiti pažnju, bez obzira gde se ovakvi proizvodi kupuju, jeste da li na ambalaži postoji znak „organski proizvod” i znak tj. logo sertifikacione kuće koja je odgovorna da prati ceo proces proizvodnje. U Srbiji, Ministarstvo poljoprivrede je garant da je svaki proizvod koji nosi ovaj znak proizveden po principima organske proizvodnje.


Zašto su važni organski proizvodi za čoveka i okruženje?

Pre svega, oni poštuju prirodnu ekološku ravnotežu i koriste održive izvore energije. Ne zagađuju životnu sredinu, vodu, vazduh, zemljište… a nastaju kroz već postojeće biološke cikluse i interakcije u prirodnom okruženju, bez narušavanja biodiverziteta. Jedan od osnovnih principa organske proizvodnje možda najbolje ilustruje važnost organskih proizvoda: ZDRAVO ZEMLJIŠTE — ZDRAVA BILJKA I ŽIVOTINJA — ZDRAVI LJUDI


BRZA KUPOVINA

Kvalitet iznad organskog


Bavljenje organskim proizvodima za većinu proizvođača ili korisnika proizvoda prestaje sa adekvatnim sertifikatom na ambalaži. Za nas – priča tek tu počinje! Baveći se organskom i uopšte zdravom ishranom, shvatili smo da i tu postoje određene varijacije i odstupanja, što je sasvim normalno i očekivano. Nije svako zemljište isto, niti podneblje. Takođe, nisu biološki ciklusi istovetni u svim krajevima sveta, kao ni u svim klimatskim uslovima.

Pored toga, rod organskih proizvoda ne može biti identičan – baš zato što je prepušten upravo prirodi. I u organskoj proizvodnji se razlikuju klase semena, roda, proizvoda.

Stvarajući brend Just Superior, kako i sam naziv kaže – želeli smo da pronađemo i ponudimo najbolje od najboljeg! Zato smo vođeni postavili naš ključni princip, pretočen u slogan brenda – KVALITET IZNAD ORGANSKOG.

Tragajući za najboljim od najboljeg, „kvalitet iznad organskog“ utkali smo u sve naše postojeće i buduće proizvode. Zato je naš kakao prah od najboljih sorti kakaa, jedinstvenog porekla, bez mešavina plodova različitog kvaliteta, isključivo iz Perua (Criollo) ili Ekvadora (Arriba Nacional). A našu maku, sa peruanskih Anda, sačinjava žuti, crveni i crni plod! Pronašli smo najbolje plantaže sa kojih potiču ovi proizvodi, koji su obrađeni hladnim procesima, bez termičkog uništavanja njihovih nutritivnih vrednosti, upakovani u strogo kontrolisanim uslovima i najkraćim mogućim putem ponuđeni direktno sa plantaže na policama u Srbiji.

Naš brend – Just Superior –  garancija je da su naši organski proizvodi najboljeg kvaliteta. U to je lako uveriti se, jer ljudski organizam, kada ih jednom proba, ume sam da prepozna ono što mu je nutritivno bogato i zaista potrebno, što može maksimalno da iskoristi i što mu pruža prave blagodeti. Uverite se i sami.