Naši Mačkica i Macan su autentični domaći, ručno pravljeni, mekani, veganski keksi, od samo 6 kvalitetnih organskih sastojaka biljnog porekla. Ovo su izuzetno ukusni i zdravi keksi koje smo napravili onako kako smo ih godinama pravili u kući, za svoju porodicu. Nema aditiva, aroma, emulgatora, dodatog šećera. Jedini zaslađivač je kokosov sirup, za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks u odnosu na druge prirodne zaslađivače.

MAČKICA


Kakao prah (7%)

Hladno procesirana Arriba Nacional direktno iz Ekvadora. Smatra se jednim od najboljih kakao prahova na svetu.

Badem (17%)

Slatkast badem direktno sa Sicilije, sorte Tuono koja ima divan ukus marcipana.


MACAN


Seme konoplje (13%)

 Jedino domaće sertifikovano organsko seme konoplje, uzgajano u Nacionalnim parkovima Vojvodine.


Semenke suncokreta (7%)


Šta Macan i Mačkica imaju zajedničko?

Ovsene pahuljice (40%)

Dobijene isključivo hladnim presovanjem celog zrna ovsa. Celo zrno ovsa je poznato po svojim benefitima zbog bogatog sadržaja beta-glukanima za koje postoje odobrene zdravstvene izjave da dobrinose održavanju normalnog holesterola i novoa šećera u krvi nakon obroka.


Kokosov sirup (18%)

Nektar dobijen iz kokosovog drveta, koji se u procesu proizvode samo blago zagreva, a smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača. Dodatno, sadrži u tragovima razne minerale i druge fitonutrijente.


Kokosovo ulje (12%)

Hladno ceđeno kokosovo ulje prve kategorije direktno sa Filipina, gde se proizvodi najbolje kokosovo ulje na svetu.

Naš svaki keks je ručno oblikovan!

Drugačije nije moglo da bude, jer su svi sastojci prirodni i minimalno procesirani. Nismo hteli da stavljamo aditive ni konzervanse iako ima onih koji su dozvoljeni u organskoj proizvodnji.

Prirodni i minimalno procesirani sastojci!

Zapravo nema nikakve razlike u odnosu na pravljenje keksa u sopstvenoj kuhinji, osim što je mikser mnogo veći, veći broj ljudi radi i ima mnogo više prehova i rerni. 🙂

Alergeni: Sadrži ovas i jezgrasto voće (badem). Čuvati na tamnom mestu na sobnoj temperaturi:
Najbolje upotrebiti do datuma označenog na pakovanju.
Sastojci:  Ovsene pahuljice od celog zrna ovsa (39%), kokosov sirup (18%), badem (17%), kokosovo ulje (12%), sirovi kakao puter (7%), sirovi kakao prah Arriba Nacional (7%), himalajska so. Svi sastojci su sertifikovano organski.

Uverite se u kvalitet Superior proizvoda!

Alergeni: Sadrži ovas. Čuvati na tamnom mestu na sobnoj temperaturi:
Najbolje upotrebiti do datuma označenog na pakovanju.
Sastojci:  Ovsene pahuljice od celog zrna ovsa (42%), kokosov sirup (19%), seme konoplje (13%), kokosovo ulje (12%), sirovi kakao puter (7%), seme suncokreta (7%), himalajska so. Svi sastojci su sertifikovano organski.

Koja je razlika između Mačkice i Macana i prosečnog organskog slatkiša?


I kod organskih slatkiša možete napraviti bolji i gori izbor. Dva pitanja su bitna: koliko su ti sastojci procesirani i koliko ukupno slatkiš ima prostih šećera (na deklaraciji označenih kao šećeri). U prosečnim organskim slatkišima najčešće ćete naći da sadrže najviše belog sećera od svih sastojaka. Dalje su tu sastojci kao što su biljna ulja, mleko u prahu, ekspandirane žitarice, itd. Ovo su dosta jeftini sastojci koji u organskoj varijnati nisu toliko štetni, ali nisu ni preterano korisni za zdravlje. Sa druge strane prosečan organski slatkiš sadrži od 50% do 70% prostih šećera. To je jako puno šećera čak i kada se pojede jedan bar.


Kako smo mi onda birali sastojke za naše kekse?

Tako da budu najprirodniji što je moguće, a kombinacija takva da nutritivni sastav bude veoma izbalansiran.

Ovsene pahuljice u njemu su napravljenje hladnim presovanjem celog zrna ovsa. Kakao prah je najbolji koji postoji na svetu sa jedinstvenim prosecom dobijanja. Kokosov sirup je po našem saznanju najmanje procesiran i najmanje štetan zaslađivač. Kokosovo ulje je dobijeno hladnim ceđenjem. Badem spada u kategoriju cele (neprocesirane) hrane. 🙂

Što se tiče nutritivnog sastava, jedan naš keks sadrži oko 40% ugljenih hidrata ali od toga je samo 17% šećera, 10% proteina (to je impresivno za jedan keks :)) i 30% masti (onih najboljih. :)) Naravno, pošto sadrži kakao, bademe, celo zrno ovsa, sadrži i minerale i fitonutrijente koji se nalaze u ovim sastojcima. Znači iako su slatkiš, naši keksi predstavljaju pravu malu izbalansiranu užinu.
Možete napraviti i jednostavan test. Kada pogledate deklaraciju, tj. sastav nekog organskog slatkiša koji kupujete, vidite da li biste mogli kod kuće da ga napravite, jednostavno od sastojaka koje možete lako nabaviti. Mačkica i Macan su upravo tako nastali. Kod kuće smo ih pravili jer nismo bili zadovoljni onim što smo mogli da kupimo. Pa smo sa ovim proizvodom rešili naš problem (da ne moramo stalno da pravimo 🙂 ) a nadamo se i za Vas i vaše najdraže, napravili zdraviju, nutritivno bogatu i ukusnu alternativu slatkišima.Keks sa bademom
i kakaom – MAČKICA 45g

150,00 sa PDV-omKeks sa semenkama
konoplje i suncokreta – MACAN 45g

150,00 sa PDV-omScroll Up