SuperMed - Just Superior


PROIZVOD OD POVERENJA

Zašto koristiti med u ishrani?

Ljudi koriste med još od antičkih vremena. Upotreba meda je zabeležena među raznim civilizacijama širom sveta. Iako se med većinom sastoji od vode i šećera (najviše fruktoze), med je vrlo kompleksna namirnica, koja ima stotine različitih komponenti kao što su enzimi, aminokiseline, organske kiseline, vitamini, minerali, fenoli (flavanoidi i fenolne kiseline), enzimski i neenzimski antioksidanti.


BRZA KUPOVINA

Nije svaki med isti!

Kompozicija i antioksidantna aktivnost meda zavise od cvetnog izvora, različitih faktora okruženja i naročito načina procesiranja meda. U narodu se med koristio od pamtiveka za čitav spektar zdravstvenih problema, kao što su:


  • kardiovaskularna oboljenja;
  • gastrointestinalni poremećaji (čir, gastritis i sl.);
  • alergijski simptomi;
  • sezonske prehlade;
  • jačanje imuniteta;
  • anemija.

Nauka danas ovo podržava. Nekoliko studija su ispitivale uticaj meda na krvnu sliku, i dokazano je da med pobošljava krvnu sliku (povećava koncentraciju hemoglobina, eritrocita) i da može biti od znatne pomoći ljudima koji imaju anemiju.


BRZA KUPOVINA

Pozitivna svojstva meda

Enzimi koje prirodni nezagrevan med sadrži su možda i najinteresantnije komponente meda, odgovorne za njegovu široku primenu u terapeutske svrhe. Ovi enzimi doprinose varenju hrane u organizmu, naročito ugljenih hidrata.

Nekoliko studija je dokazalo pozitivan uticaj meda na korisne bakterije u probavnom sistemu, čime se objašnjava upotreba meda u lečenju određenih gastroinestinalnih poremećaja, kao što su  čir, gastritis i slično. Ovo je povezano i sa antiupalnim i antibakterijskim svojstvima meda.

Danas se smatra da je veliki broj modernih bolesti izazvan prisustvom previše slobodnih radikala u organizmu (koji su posledica svih stresova kojima je izložen organizam modernog čoveka) i da hrana koja sadrži antioksidante može pomoći u ovoj borbi. Nauka potvrđuje da med sadrži prilično potentne antioksidante kao i da takav može biti veoma koristan u odbrani organizma od slobodnih radikala.


BRZA KUPOVINA

Zašto sirov med?

Svi pozitivni efekti meda na naše zdravlje važe isključivo ako je u pitanju sirov, tj. nezagrevan med. Zašto sav med nije sirov, o čemu se ovde radi?



Supstanca HMF

Reč je o industrijskoj proizvodnji….Med se neuporedivo lakše pakuje i mnogo duže ostaje u tečnom stanju kada se zagreje. Tokom zagrevanja meda formira se štetna supstanca HMF, koja se ne nalazi prirodno u medu. HMF je mutogena, kancerogena i citotoksična supstanca.



Pravilnik o medu

Zbog ovoga se Pravilnikom o medu reguliše da med može da se zagreva najviše do 45 stepeni i da takav med mora da se deklariše kao presovan med. Međutim, u proizvođačkoj praksi meda se ovo retko primenjuje. Čak i ako nađete kvalitetnog proizvođača koji poštuje ove principe, imate drugi problem.



Zagrevanje meda

Pri zagrevanju na oko 40 stepeni, med gubi značajni deo komponenti koje pružaju najviše zdravstvenih benefita. Isključivo prirodan med, koji se u nijednom trenutku proizvodnje ne zagreje preko 37 ili 38 stepeni, zadržava očuvan polen, propolis, sve antioksidante, enzime i fitonutrijente.


OTKRIVAMO

Šta čini organski med najboljim na svetu?

  • 1. Poreklo meda
  • 2. Ishrana i nega pčela
  • 3. Organski sertifikovan
1. Poreklo meda
  • Mnogi ljudi smatraju da ne postoji prevelika razlika između jako kvalitetnog konvencionalnog meda i sertifikovano organskog meda. Glavna razlika je što u organskom medu, apsolutno svi nutritivni elementi imaju prirodno poreklo.

  • U konvencionalnoj proizvodnji uobičajena praksa je da se u preventivne svrhe stavljaju lekovi za pčele u košnice, a smatra se da to ne utiče previše na kvalitet meda. Međutim, moguće je da se u medu i pčelinjem vosku nađu tragovi lekova i antibiotika, dok u organskoj proizvodnji meda ovo nije dozvoljeno.

  • Ostali zagađivači u konvencionalnoj proizvodnji meda su paradihlorobenzen koji se koristi za kontrolu voštanih moljaca; insekticidi koji se koriste za kontrolu parazita; repelenti; pesticidi i sintetički akaricidi, koji ispoljavaju kancerogene efekte kod ljudi.   
  • Ukoliko je neohodno, u svrhu lečenja mogu se koristiti samo organske kiseline, koje su i inače sastavni deo meda. U organskoj proizvodnji košnica mora da bude napravljena od prirodnih materijala a saće mora da bude dokazano organskog porekla.
2. Ishrana i nega pčela
  • U organskoj proizvodnji, za razliku od konvencionalne, se veoma ograničava veštačka prehrana pčela. Pčele se smeju prehraniti medom, šećernim sirupom ili šećerom iz organske proizvodnje, samo ako je njihov opstanak ugrožen usled vremenskih uslova,  i to samo u periodu između poslednje ekstrakcije meda i 15  dana pre početka naredne ekstrakcije (vađenja meda iz košnice).
  • Proizvođač meda sa kojim mi radimo ne koristi veštačku prehranu ni za svoj konvencionalni med , a kamoli za organski. Međutim ovo je jako redak slučaj. Većina proizvođača meda dohranjuju svoje pčele šećerom i to šećerom vrlo upitnog kvaliteta i porekla.
  • Organski principi posebno štite pčelu kao jedinku, te bilo kakav metod sečenja krila matici ili bilo koji drugi uticaj na pčelinje društvo nisu dozvoljeni.
3. Organski sertifikovan
  • Najproblematičniji zahtev za organsku proizvodnju meda, zbog koga izuzetno mali procenat pčelara na svetskom nivou nudi sertifikovano organski med, je neophodno zdravo okruženje.
  • Za sakupljanje organskog meda neophodno je naći okruženje koje je potpuno nezagađeno i to u prečniku od 3km.
  • Okolina ne sme da bude izložena upotrebi nedozvoljenih hemijskih sredstava ili bilo kojoj drugoj vrsti zagađenja. U blizini ne sme da bude puteva, fabrika, obradivih površina, kao ni livada i šuma koje su na neki način bile podvrgnute sredstvima za zaprašivanje, pesticidima i drugim zaštitnim hemijskim sredstvima.
  • Ovo predstavlja izazov za sve zemlje sveta. Izazov je i za našu partnersku  kompaniju Timomed, koja je izuzetno posvećena celom procesu sertifikacije koji prate vrlo rigorozno. Njihov rad nadgleda i prati sertifikaciona kuća Ekocert i interni proverivač dr Aneta Geoegijev, diplomirani biolog, specijalista pčelarstva.
  • Dobijanje evropskog organskog sertifikata je trenutno u procesu, pošto je ovo dugotrajnija procedura, ali je svakako pokrenuta.

Istraživanja širom sveta su pokazala da prosečan med iz prodavnice može biti itekako kontaminiram nedozvoljenim količinama teških metala, antibiotika, pesticida i drugih toksina; ukoliko nije reč o medu od proverenog proizvođača i porekla.

Naravno, treba imati u vidu, da ako nije u pitanju med od proverenog proizvođača, i proverenog porekla – znači bilo koji prosečan med iz radnje, on može i te kako biti kontaminiran nedozvoljenim količinama teških metala, antibiotika, pesticida i drugih toksina, što su istraživanja više puta pokazala pri analizi konvencionalnog meda na tržištu širom sveta.


Kako smo mi obezbedili najbolji kvalitet meda?

Organski med u našim proizvodima je proizveden u istočnom delu Srbije, na različitim nadmorskim visinama do 1.200 metara.



Garancija kvaliteta

Možete biti potpuno sigurni da je med koji ide u naše SuperMedove onakav kakav je nastao u košnicama, samo blago isfiltriran, zamešan sa sastojcima i zapakovan bez zagrevanja. Naši organski proizvodi potiču sa pažljivo odabranih, ekološki čistih teritorija. Proizvedeni su na način koji podleže strogim principima organske proizvodnje.



Autohtone rase pčela

Uzgajaju se autohtone rase pčela, u košnicama od organskog materijala, koje se održavaju odobrenim organskim bojama i sredstvima i u kojima se primenjuju odgovarajuće fizičke metode za sanaciju i dezinfekciju. U košnicama se koristi saće iz organske proizvodnje, nezagađeno reziduama farmaceutskih preparata.



Stara Planina

U oblasti bogatoj različitim livadskim biljkama i drvećem, u zakonom zaštićenom području od divljih i autohtonih rastinja, pčele su sakupile izuzetno kvalitetan organski med vanserijskog mirisa i ukusa, koji poseduje unikatna nutritivna i lekovita svojstva. Snimke iz proizvodnje koji vam mogu ovo potvrditi ćemo uskoro objaviti.

Zdrav slatkiš? Moguće je!


Čokoladni namazi konvencionalne proizvodnje, kao i ostali slatkiši, sadrže najnekvalitetnije i najjeftinije sastojke koje proizvođači mogu da nađu (najčešće čist šećer). Da bi postigli privlačan ukus dodaju čitav niz aditiva (arome, ukuse, boje), koji su dokazano izuzetno štetni za zdravlje. Pri tome su sastojci teško procesirani, na visokim temperaturama i tretirani različitom hemijom.


Ako pročitate deklaraciju bilo kog takvog proizvoda koji sadrže:

  • Od mleka u prahu – koje je u startu bilo pasterizovano, homogenizovano i sa ostacima antibiotika i hormona, a onda još pretvoreno u prah što potpuno narušava proteine u njemu i čini ga vrlo toksičnom supstancom za organizam;
  • Preko hidrogenozovanih ulja i masti – koje su dokazano uzročnik različitih modernih bolesti;
  • Do konvencionalnog kakaa – koji pred pesticida može da sadrži i druge teške metale i opasne nivoe kadmijuma.

Čokoladni namazi i drugi slatkiši organske proizvodnje su svakako daleko bolja varijanta. Nema ostataka antibiotika, hormona, pesticida, teških metala. Dok su aditivi i dodaci uglavnom iz organske proizvodnje,  a samim tim i manje štetni.


Međutim, ako pogledate deklaraciju, možete videti da velika većina ovih proizvoda prvo ima deklarisan neki oblik šećera, što znači da najveći procenat sastava čini upravo šećer. Organski, ali takođe procesiran šećer. A ostali sastojci najčešće nisu iz kategorije cele hrane. Zato što je jednostavno skupo napraviti proizvod drugačije.


Zdrava alternativa za sve čoko kremove

Čoko SuperMed


Naš Čoko SuperMed sadrži organski sirov livadski med, organski lešnik samleven iz celog zrna, organski Arriba Nacional kakao prah i apsolutno ništa više! Ima samo 3 sastojka, i sva 3 su iz kategorije cele hrane. Ne sadrži šećer (osim onog koji se prirodno nalazi u medu), i čini ga kombinacija različitih prirodnih šećera, uključujući fruktozu. Takođe, med je potpuno prirodan i nezagrevan, tako da je zadržao i sve druge nutrijente i antioksidante. Lešnici imaju nutritivni profil kompletnog obroka, srpski lešnici su jedni od najukusnijih na svetu. Sadže zdrave masti, proteine i jako puno minerala. Kakao potiče od najbolje sorte kakao praha – Arriba Nacional, a bogat je mineralima i fitonutrijentima (flavanolima). Tako da se dobija poslastica vrhunskog ukusa, kome doprinosi punoća livadskog meda, činjenica da nije zagrevan, sa svim zdravstvenim benefitima ovih namirnica.


PORUČI


Zdrava alternativa za slatko od voća

Voćni SuperMed


Naši Voćni SuperMedovi se mogu uporediti sa najlepšim domaćim slatkom od jagode ili borovnica po ukusu. Međutim, slatko se pravi tako što se voće skuva, pri čemu ono izgubi većinu svojih korisnih nutrijenata i fitonutrijenata i praktično se pretvori u šečer. Pored toga, uglavnom je bar polovina slatkog čist dodat šećer. Negativni uticaji previše šećera na organizam, naročito procesiranog su više nego poznati. Sa našim Voćnim SuperMedovima dobijate kombinaciju nezagrevanog meda sa očuvanim polenom, propolisom, svim antioksidantima i enzimima, u kombinaciji sa organskim liofilizovanim voćem.


PORUČI


Šta je liofilizacija i zašto je bitna?

Voćni SuperMed


Liofilizacija je dokazano najefektniji postupak sušenja voća za dugotrajno očuvanje svih nutritivnih vrednosti. U postupku se ne koriste nikakve hemikalije niti visoke temperature. Voće se duboko zamrzava, a zatim se pomoću vakuuma iz njega izvlači vlaga. To znači da dobijate voće kao da ste ga malopre ubrali iz bašte (sa svim enzimima i fitonutrijentima očuvanim, samo bez vode u njemu). Ovo takođe znači da sa jednom kašikom našeg Voćnog SuperMeda unesete 20g borovnica ili jagoda (puna šaka), jer je za 1kg liofilizovanog voća potrebno 10 do 15kg svežeg voća (zbog ekstrakcije vode). A mi smo stavili čak 20% liofilizovanog voća u vaše teglice. Što znači da umesto čistog šećera dobijate čitav spektar bioaktivnih supstanci iz voća i iz meda koji daju sinergijski i kumulativni efekat na vaše i zdravlje vaših najbližih.


PORUČI


Zdrava alternativa za kafu

SuperMed sa Arabica kafom


Just Superior SuperMed sa Arabica kafom u sebi sadrži 95% organksog bagremovog meda, i 5% organske Arabica kafe, i to je sve što je potrebno od sastojaka da osetite neverovatnu punoću ukusa. Ono što ćete okusiti, jeste zanimljiv spektar tonova koji je nastao prirodnim spojem ova dva sastojka, bez ijednog jedinog aditiva. Ova zdrava poslastica će vam pružiti neverovatnu količinu energije, uz pomoć koje ćete biti aktivniji i produktivniji. Uz nekoliko kašičica SuperMeda sa Arabica kafom, dovedite svoje raspoloženje na viši nivo i bez muke završite sve obaveze. Naš SuperMed sadrži najkvalitetniji domaći bagremov med sa Stare planine, i samlevena zrna najfinije kafe iz Perua, Hondurasa i Nove Gvineje. Prijatno!


PORUČI

Da li je naš SuperMed ukusniji, zdraviji ili slađi?

Odlučite sami! Izaberite svoj omiljeni ukus!

750,00 RSD870,00 RSD sa PDV-om

Obrišite
Layer 2 copy

Just Superior je nastao kao odgovor na traganje za najboljim rešenjima protiv zdravstvenih problema koje nam moderni način života i ishrane donosi. Naš pristup je baziran na superhrani koja 100% proverenog porekla, sertifikovano organska i potpuno prirodna. Uverite se i sami!

Kontakti

JUST SUPERIOR doo Telefon: +381 65 229 55 44 E-mail: info@justsuperior.rs Naša prodajna mesta
Pratite nas
Scroll Up