Superior maka
Ovo su vaša iskustva


Prvi put u životu imam redovan ciklus

Pijem je 11 meseci i prvi put u žuvotu imam redovan ciklus svakog meseca. Za nju sam sasvim slučajno saznala na poslu i vodeći se dobrim iskustvom koleginice odlučila da je probam. Maka je biljka, nalik rotkvi i raste na Andima. Kod nas ćete najčešće sretati „zlatnu maku“ i ne, zlatna ne znači premijum kvalitet nego znači da je žuta sorta make u pitanju. Koja je btw najjeftinija od svih vrsta jer je procentualno najviše ima pa otud tolika zastupljenost na tržištu. Superior maka je miks crvene, crne i žute – prirodan, onakav u kakvom je odnosu porastao na plantaži. PCOS – neću mnogo dužiti jer problem sa policističnim jajnicima imam 16 godina i moj zdravstveni karton ne staje u jedan post. Ono što treba da znate je da medicinska briga nije izostala kao ni sve redovne potrebne analize i terapije. Neke nisu dale efekta, neke su obustavljene, dosta toga je problematična 2020. stavila u drugi plan. Napominjem to pre svega da ne bih danima odgovarala na pitanja i savete da posetim endokrinologa, uradim analizu hormona, proverim da nemam IR, itd… Sve što je moglo da bude urađeno sa medicinske strane je rađeno savesno. Jedan od mojih simptoma je neredovna, a kasnije potpuni izostanak menstruacije koji je obuhvatio period od preko godinu dana. U avgustu 2018. sam prestala da pijem kontracepciju sa namerom da zatrudnim i od tad do kraja januara 2020. nisam imala nijedan ciklus. 11 MESECI KASNIJE OD PRVOG UZIMANJA MAKE: Ciklus mi je redovan, na 28-31 dan i tako od prvog meseca. Ultrazvuk na kom sam nedavno bila je pokazao da levi jajnik nema nikakve ciste, desni vrlo malo. Pre godinu dana, a i niz godina pre toga, je situacija bila jako loša.

@nega_nije_skupa

Adaptogen koji dovodi hormone u prirodni balans

Pre svega, dobila sam blagoslov od doktorke da je pijem (za Femisan recimo nisam dobila blagoslov) a terapiju lekovima sam tek kasnije isključila zbog nuspojava. Uzimala sam glukofaž, vrtoglavice od njega su postale u martu/aprilu naglo nesnosne do mere da ne mogu da sedim na stolici sa točkićima, i uz telefonsku konsultaciju sa doktorkom sam prekinula sa namerom da vidimo šta nam je činiti kada bude mogućnosti za nesmetan odlazak kod endokrinologa i na ponovne analize. U suštini čekam da prođe ludilo sa koronom pa sve iznova da radimo. Takođe i vama savetujem da ako ste na terapiji lekovima, da slušate preporuke lekara.
Za peruansku maku postoje brojna istraživanja i dokazi o njenom blagotvornom dejstvu. Spektar delovanja je jako širok, ne odnosi se samo na gin.probleme. Najvažnije, maka nema biljne hormone niti ciljano utiče na neki hormon već je adaptogen koji dovodi hormone u prirodni balans. Priča o maki je opširna pa vam savetujem da istražite sami i između ostalih izvora da posetite justsuperior.rs gde su vam na raspolaganju sve informacije. Tamo se nalazi i objašnjenje zašto mi nijedna maka osim Superior ne dolazi u obzir: nigde nisam videla toliku posvećenost, insistiranje na prvoklasnom kvalitetu i svu moguću dokumentaciju i sertifikate koji potvrđuju visok nivo ozbiljnosti na kom posluju. Jedino u njih imam potpuno poverenje u kvalitet onoga što nude.

@nega_nije_skupa

UKUS MAKE: Mnogima problematičan, meni se jako dopada!

Često se savetuje da se pije u raznim voćnim šejkovima kako bi se sakrio ukus, tako mi se ne sviđa, nema šanse da je pijem u slatkoj varijanti. Uzimam je sa jogurom, sa vodom ili čist prah na kašičicu. Ako niste vešti, poslednje ne preporučujem da se ne udavite. Cena je 890 RSD za dozu koja traje oko mesec dana, budžeti su različiti ali meni iz perspektive trošenja po 4-5k mesečno na druge supletente koje ne želim da pominjem a koji nisu dali efekta, maka dođe vrlo povoljna. Takođe mi maka u kapsulama nikad nije bila opcija jer ne vidim razlog da progutam toliko kapsula kad mogu prah u čaši jogurta.Kao zaključak cele priče je da ukoliko imate probleme sa hormonima, mislim da joj treba dati šansu. Ja sam se odlučila za Superior, a koji brend ćete vi odabrati je vaša stvar. Ono što je važno da znate je da su garantovano poreklo i kvalitet presudni za efekte i da apsolutno nije svejedno koju ćete piti. Ali isto tako, od svake zaista proverene i kvalitetne možete očekivati efekte. Ostavljam mogućnost i da se meni zapravo desilo čudo, da nije maka zaslužna ali na osnovu iskustva koje imam sa njom i toga da je jedina promena koju sam napravila upravo konzumiranje make ne razmišljam o tome da testiram i prekidam upotrebu pa da opet dovedem hormone u loše stanje.

@nega_nije_skupa