Zdravlje na naš način - Just Superior

Zašto organsko?


Kvalitet ljudskog života danas bi trebalo da raste usled razvoja nauke, medicine, tehnologija… Ipak, istina je malo drugačija – brz ritam i tempo života, masovna proizvodnja čak i u prehrambenoj industriji, genetski modifikovana hrana, pesticidi… stres, nedostatak sna, manjak fizičke aktivnosti, ograničeni finansijski resursi a sve veći troškovi života… ozonske rupe i negativne posledice industrijalizacije i klimatskih promena… Sve to, ali i mnogi drugi povezani faktori, uslovili su da čovek danas bude osetljiviji nego pre, više sklon alergijama i modernim bolestima, njegova ishrana lošija, a znanja o dobroj hrani sve ograničenija i podložna uticaju medija, uprkos digitalizaciji i većoj dostupnosti informacija…


Mnogi kažu da smo mi u stvari
ono što jedemo.


Mi bismo to rekli malo drugačije, pozivajući vas da se zapitate – da li ste svesni da je adekvatna ishrana čin poštovanja samog sebe? Kada ste poslednji put bili na pijaci? Da li ste sigurni u poreklo namirnica koje ste tamo kupili? Da li ljubazna baka koja vam je prodala svoje najbolje povrće zaista garantuje besprekoran kvalitet i da nije prskano? Sva ova pitanja su samo jedan ugao gledanja. Postoji tu još dosta toga oko čega bi trebalo da se zapitamo…Da li vam tempo života dozvoljava da se u dovoljnoj meri posvetite sebi?


Da li često nemate dovoljno vremena? Da li kuvate i šta kuvate? Da li često kupujete u prodavnicama i hipermarketima? Da li ponekad imate utisak da su voće i povrće plastični? Lepi na oko a gotovo nikakvog ukusa? Meso – pileće belo, a nije vam prijalo? Industrijalizacija, masovna proizvodnja, brzina – što više, za što manje i što kraće! I na kraju, nažalost, što jeftinije! Ima i onih koji po nešto znaju o pravilnoj ishrani i koji se trude, ali ipak…


Da li znate da je lako hraniti se stvarno zdravo?


U želji da se zdravo hranimo, pre nekoliko godina, istražujući šta je to stvarno dobro za ljudski organizam, sasvim slučajno došli smo do nekih vrlo jednostavnih otkrića! Ali, pre nego što svoje iskustvo podelimo sa vama, potrebno je da se podsetimo da postoje izvesni hranljivi elementi koje naš organizam može da dobije samo i isključivo putem hrane i adekvatne suplementacije. Ti esencijalni elementi su razne vrste vitamina i minerala, koji su od vitalnog značaja za ljudski život. I pošto se sve lošije hranimo, pa ti suštinski elementi ishrane u sve većoj meri nedostaju, nezaustavljivo se menja čovekova priroda – postajemo nervozni, skloni stresu, neretko patimo od poremećaja spavanja… a to je tek vrh ledenog brega! Šta je sa oslabljenom genetikom, sklonostima ka raznim tegobama i oboljenjima… ne iznenađuje što se sve češće otkrivaju nove bolesti svojstvene životu savremenog čoveka!


BRZA KUPOVINA

Vratiti se ishrani koju su primenjivale naše bake i deke

Rešenje je tako jednostavno!


Ljudsko telo je sistem koji funkcioniše sa ograničenim resursima. Ukoliko se ovi resursi troše na konstantnu borbu organizma sa stresovima, pogotovo unutrašnjim, izazvanim onim što čovek unosi u sebe, onda ih ostaje mnogo manje za podršku u ličnom i poslovnom razvoju.

Naše bake i deke, na primer, nisu bežale ni od masti, ali onih zdravih! Njihova hrana je imala pun ukus, nisu poznavali pesticide, a iskoristljivost namirnica je bila na mnogo većem nivou nego danas.

E pa upravo tragajući za tim velikim istinama dobrog zdravlja i pravilne ishrane, vratili smo se u prošlost! Shvatili smo da je rešenje jednostavno i da može biti dostupno, uz malo kreativnosti! Dostupno i po sastavu svega onoga što nam je neophodno u ishrani svakog dana a da (p)ostanemo zdravi i vitalni. Dostupno i po načinu pripreme i konzumiranja. Dostupno i cenovno!Da bismo spojili sve te aspekte organizam i telo su izuzetno opterećeni u borbi da ostanu u što optimalnijem stanju, što prate zdravstvene tegobe i bolesti koje utiču da se ljudi osećaju loše, bez energije i snage, što na kraju utiče i na odnose prema voljenima, poslu, okolini, svetu i samom sebi.

Čovekovo telo vapi za savršenim balansom kvalitetnih masti, ugljenih hidrata i proteina, sa svim vitaminima i mineralima, i ostalim biološki aktivnim supstancama iz prirodne hrane, koje bi moglo da maksimalno iskoristi na prirodan način, i dostigne savršenu vitalnost i energiju, za koje je i stvoreno.