Detoksikuj me!

Original price was: 3.865,00 RSD sa PDV-om.Current price is: 3.362,00 RSD sa PDV-om.

Jedan od retkih naučno potvrđenih načina da detoksikujete toksine iz okruženja koji dospevaju svakodnevno u naš organizam!

Šta paket sadrži:

  • tajvanska Superior Spirulina 100g,
  • tajvanska Superior Hlorela 100g,
  • indijska Superior Kurkuma 150g,
  • Vegansko pirinač mleko (bez glutena) TheBridgeBio 250 ml

Nije na stanju

Da li vas nekad brinu sveprisutna upozorenja vezana za zagađen vazduh, vodu, i hranu? Upozorenja su svuda, ali malo je adekvatnih predloga za ublažavanje ovih uticaja na naše zdravlje. Možda vam možemo malo pomoći sa tim.

Detoks je reč koja je vrlo popularna i čujemo je na sve strane ovih dana. Međutim, nauka je prilično jasna po pitanju toga koje namirnice imaju istinsku sposobnost da vežu i izbace teške metale i druge toksine iz našeg organizma.

Zapravo jedne od retkih takvih namirnica su spirulina i hlorela. Ove moćne mikro alge dokazano ‘upijaju’ razne toksine iz sredine u kojoj se nalazi, i takvo svojstvo ispoljavaju i u ljudskom organizmu nakon konzumacije. U naučnim istraživanjima je ovo svojstvo pokazano na širokom spektru teških metala, uključujući kadmijum, arsen, olovo i živu. U istraživanjima je pokazano da spirulina ima jači efekat ili bar isti efekat kao lekovi koji se koriste za detoksikaciju teških metala. Hlorela ima izrazit efekat na očuvanje zdravlja jetre – jednog od najvažnijih organa za detoksikaciju. Za mikro alge je kritičan kvalitet, u smislu ko je i kako proizvodi i koje je njeno poreklo, jer mogu biti više štetne nego korisne.

Sa druge strane kvalitetna kurkuma se smatra jednim od najmoćnijih antioksidanasa na svetu, i na taj način posredno podržava organizam da sam detoksije toksine.

Uputstvo za upotrebu

Adekvatne doze za najbolji efekat:

  • Spirulina 1 ravna kafena kašičica
  • Hlorela 1 ravna kafena kašičica
  • Kurkuma 1 kafena kašičica
  • Vegansko pirinač mleko 250ml
detoks

Sipajte celo pirinčano mleko, i sve sastojke po količinama iz recepta u blender ili secka i izmiksajte. Možete ovo da uradite i u tegli ili šejkeru.

✔ Naša preporuka je da dodatno zasladite ovaj napitak, možete medom, kokosovim sirupom, stevijom ili bilo čime što inače koristite. Pirinčano mleko ima samo po sebi neku slast, pa će trebai manje zaslađivača, a može se piti i bez ikakvog. Posle možete koristiti i vodu ili bilo koje drugo biljno mleko, ali ako vam se dopadne ukus sa pirinčanim, možete kupiti pirinčano mleko u bilo kom većem marketu ili u bilo kojoj zdravoj hrani. 1 litar mleka se potroši na 5 detoks napitaka. Možete dodati i mrvu crnog bibera u prahu, da poboljšate apsorpciju kurkumina iz kurkume. 

✔ Za najbolje efekte, ovaj napitak uzimajte najmanje svaki drugi dan. Verovatno ste svesni nivoa do kog je zagađen vazduh u Srbiji, i to je nešto od čega ne možemo pobeći sve i da jedemo i pijemo 100% čistu hranu i vodu. Ali možemo i te kako neutralisati štetne efekte koje toksini iz vazduha imaju na naš organizam ako mu redovno dajemo pravu podršku da ih lakše izbaci.