Organska Vege Čoko Granola – 250g

620,00 RSD sa PDV-om

Započnite dan hrskavo čokoladnim uživanjem od samo 6 najfinijih organskih sastojaka, i ostanite siti i puni energije satima.

Sastojci: Ovsene pahuljice od celog zrna ovsa (26%)*, seme suncokreta (24%)*, lešnik (17%)*, kokosov sirup (17%)*, hladno ceđeno kokosovo ulje (9%)*, sirovi kakao prah Criollo (7%)*, himalajska so. *sertifikovano organski sastojci

 • Organska Superior vege čoko granola
 • Ručno pravljena veganska organska čokoladna granola sa preko 40% semenki i orašastih plodova.
 • Lagano pečena & nutritivno izbalansirana.
 • Bez trans masti, pšenice i soje, procesiranog šećera, i bez ijednog aditiva
 • Bogata vlaknima, prorodnim mineralima (Fe, Mg, Zn, Mn, Cu), prirodnim vitaminima (E i B1) i beta glukanom iz ovsa
 • Zaslađena samo kokosovim sirupom
 • Sastojci prirodno ne sadrže gluten, ali sadrže ovas, i proizvode se na mestu na kome se u odvojeno vreme proizvode namirnice sa glutenom, pa stoga Supeior Granola jeste pogodna za osobe intolerantne na gluten, ali nije pogodna za osobe sa celijakijom.

Da li i vi ili vaša deca volite dan da započnete slatkim doručkom? Međutim, da li vam se dešava da nakon takvog doručka brzo ogladnite? Ili ste svesni da kupovne kaše i granole nemaju zdrave sastojke, a nemate uvek vremena sami da ih napravite? Naša Superior Vege Čoko Granola je idealno rešenje za vas!

Zašto je Superior Granola savršeno ukusan, 100% hranljiv i zdrav doručak ili užinu i to za celu porodicu? Zato što sadrži isključivo zdrave i celovite sastojke u savršenom balansu!

 • U jednoj porciji Superior Vege Čoko Granola sadrži: 26% fosfora, 24% magnezijuma, 20% gvožđa, 56% bakra, 75% mangana, 17% zinka, 68% vitamina E i 35% tiamina (vitamina B1) – iz potpuno prirodnih izvora. Redovan unos ovih nutrijenata obezbeđuje mnoštvo zdravstvenih benefita. Detalje možete pronaći u odeljku “Poreklo naših sastojaka i njihov uticaj na zdravlje”.
 • Bogata je beta-glukanima, iz celog zrna ovsa koji doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi.
 • Bogata je vlaknima.

Sve to u jednom preukusnom doručku ili užini!

Šta sadrži naša ručno pravljena, veganska, lagano pečena i savršeno hrskava organska granola? Integralno celo zrna ovsa, seme suncokreta, najkvalitetniji lešnik posebne sorte, autentični peruanski Criollo kakao prah, kokosov sirup, kao jedan od najkvalitetnijih prirodnih zaslađivača, hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje, malo himalajske soli i baš ništa više. 

Započnite vaš dan na superioran način! Uz puno energije i izbalansirane sitosti koja traje! Savršena uz bilo koje mleko, ili kao dodatak kaši, kao toping za sladoled ili smuti, ili za samostalno grickanje pravo iz kutije.

Nemojte da brinete za ukus, čak i najmlađi i najzahtevniji će je obožavati! Naša cela linija Superior Slatkiša je napravljena upravo da pokažemo da stvarno zdravo itekako može da bude i preukusno!

coko-granola

Ponosni smo što možemo reći da je naš proizvod zaista zdrav slatki doručak ili užina za grickanje, koji pripada kategoriji “zdravi slatkiši koji ne goje”, ali je i mnogo više od toga – njegovi sastojci su sertifikovano organski, a uz minimalnu preradu, donose brojne zdravstvene benefite.

🍀 Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti.

Organska veganska Vege Čoko Granola

 • 100% organska bez procesiranog šećera i brašna –  Jedini zaslađivač je kokosov sirup, potpuno prirodan sirup dobijen od nektara kokosovog drveta, za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks od drugih prirodnih zaslađivača.

 • Od stvarno najkvalitetnijih sastojaka – Većina sastojaka nam dolazi direktno sa plantaža sa različitih krajeva sveta, pažljivo odabrane sorte i procesa obrade

 • Ne sadrži apsolutno nijedan aditiv – Lakši i jeftiniji put nije uvek i bolji put. Zato je naš proizvod omiljeni zdrav doručak i užina, kako dece, tako i odraslih!

 • Ručno pravljena – Jer je to jedini način da se dobiju ukusne zdrave poslastice bez šećera, brašna i aditiva.

 • 100% veganska od potpuno prirodnih sastojaka – Sastojci su većinom iz kategorije celovite hrane ili minimalno procesirani, jer naš organizam takve sastojke najbolje usvaja.

 • Nutritivno izbalansirana – Sadrži vlakna, masti, proteine, minerale i vitamine, i fitonutrijente u svojoj potpuno prirodnoj formi!

veganska-granola

Zdrav posni slatkiš neodoljivog ukusa i sjajnih benefita

Ako je vaš izbor vege zdrava granola, naš proizvod će odgovoriti na vaše potrebe!

Tokom perioda posta, posni slatkiši idealan su izbor kao užina koja će vam pružiti dovoljno energije i snage za obavljanje svakodnevnih obaveza. A kada na to dodamo i činjenicu da je ovaj posni slatkiš izuzetno zdrav i sertifikovano organski, sa svega 6 sastojaka, možete biti sigurni da ste načinili pravi izbor kada ste ga uključili u ishranu.

Granola može biti odličan izbor za zdrav, posni doručak, koji će vam dati dovoljno energije za obaveze koje vas čekaju tokom dana!

ikonica-ljudi

Just Superior Vege Čoko Granola je stvarno zdrava užina/doručak čiji sastojci su jasno istaknuti!

Poreklo naših sastojaka i njihov uticaj na zdravlje

Da je naša granola zdrava hrana, potvrđuje i njen sastvav i sjajna nutritivna vrednost, što je čini nepogrešivim izborom za zdrav doručak. Ona takođe može biti i zdrava užina, a šta je to što je čini izuzetno zdravom, pročitajte u nastavku.

Odobrene zdravstvene izjave i nutritivni sastav granole

Superior granola sadrži: 12,9 % proteina, 32,7 % masti, 9,5 % vlakana, 32,4 % ugljenih hidrata, ali od toga je samo 12,9% šećera. U jednoj porciji (50g) Superior Vege Čoko Granola sadrži sledeće procente dnevnih potreba minerala i vitamina (prirodno iz svojih celovitih sastojaka): 26 % fosfora, 24 % magnezijuma, 20 % gvožđa, 56 % bakra, 75 % mangana, 17 % cinka, 68 % vitamina E i 35 % tiamina (vitamina B1).

granola-daska

Zbog ovakvog sadržaja minerala i vitamina u samo jednoj porciji, Superior Vege Čoko Granola sa sobom nosi sledeće odobrene zdravstvene izjave:

 1. Fosfor doprinosi normalnoj funkciji ćelijskih membrana, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalnih zuba i održavanju normalnog energetskog metabolizma.
 2. Magnezijum ima ulogu u procesu deobe ćelije, doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalnih zuba, doprinosi ravnoteži elektrolita, normalnoj sintezi proteina, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom energetskom metabolizmu, normalnoj funkciji mišića, normalnom funkcionisanju nervnog sistema i održavanju normalnog energetskog metabolizma
 3. Gvožđe ima ulogu u procesu deobe ćelija, doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj kognitivnoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina i  normalnom transportu kiseonika u telu.
 4. Bakar doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnom funkcionisanju imunog sistema, normalnoj pigmentaciji kose, normalnoj pigmentaciji kože, održavanju normalnog vezivnog tkiva, normalnom transportu gvožđa u organizmu i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
 5. Mangan doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnom stvaranju vezivnog tkiva, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i održavanju normalnih kostiju.
 6. Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj sintezi DNK, normalnom procesu deobe ćelija, normalnoj sintezi proteina, normalnom metabolizmu makronutrijenata, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnom metabolizmu vitamina A, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne kose, kože i noktiju, održavanju normalnog vida, normalnoj plodnosti i reprodukciji, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Organske ovsene pahuljice

Organske ovsene pahuljice koje du u sastavu naše čokoladne granole, dobijene su isključivo hladnim presovanjem celog zrna ovsa. Ovas sadrži više rastvorljivih vlakana od drugih žitarica. Prema mnogim naučnim studijama, ona utiču povoljno na varenje, povećavaju sitost i smanjuju apetit. Međutim, jedna posebna vrsta vlakna – beta glukan, kojom je ovas naročito bogat, najzaslužnija je za njegovu popularnost. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da beta glukani doprinose smanjenju nivoa holesterola generalno i smanjenju nivo šećera i insulina u krvi nakon unosa obroka bogatog ugljenim hidratima.

Ovo je naučno opšte prihvaćeno, i dozvoljeno po EU i našoj regulativi kao jedna od zdravstvenih izjava na proizvodima koji sadrže dovoljno beta glukana po porciji. Beta glukan se nalazi u opni ovsa, tako da ovo važi isključivo za proizvode koji sadrže celo zrno ovsa, kao naša čokoladna granola. Vege Čoko Granola sadrži 26 % celog zrna ovsa (hladno presovanog u pahuljice) i 1g beta-glukana (koliko je dovoljno za odobrenu zdravstvenu izjavu za smanjenje holesterola u krvi).

Dodatno, celo zrno ovsa je bogato vlaknima i raznim mineralima, vitaminima kao i polifenolima koji imaju anti-upalna svojstva. Naše ovsene pahuljice su od renomiranog francuskog brenda organske hrane Markal.

ovsene-pahuljice

Organski kokosov sirup u sastavu granole

Potpuno prirodni sirup dobijen iz nektara kokosovog drveta. Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste, tako da osim prirodnih šećera, ovaj sirup sadrži: minerale, vitamine, antioksidanse, proteine i inulin u tragovima.

Stoga su rezultati istrživanja pokazali da kokosov sirup ima nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave i slično.). Naši proizvod sadrži sirup koji dolazi pravo sa Balija, pravi ga mala firma koja poseduje sopstvene plantaže. Jedna naša vege čokoladna granola sadrži 17% kokosovog sirupa.

organski-kokosov-sirup

Organski kakao prah kao sastojak granole

U Vege Čoko Granolu stavljamo jedan od najkvalitetnijih kakao prahova na svetu. U pitanju je autohtona sorta Criollo, koja nam dolazi direktno sa peruanskih plantaža. Specijalnog procesa obrade, i 100% čist, ovaj kakao našoj granoli daje predivan čokoladni ukus kao i zdravtsvene benefite. Naš proizvod sadrži 7% kakao praha.

organski-kakao-prah-i-zrno

Organski lešnik

Naši lešnici vam dolaze pravo sa plantaža iz Makedonije. Ovi lešnici su miks najkvalitetnijih sorti lešnika, zbog čega imaju posebnu slatkastu aromu i puterast ukus, koji se divno prenosi na našu granolu. Organski nekontaminirani lešnici su opšte poznati po svojim zdravstvenim benefitima. Osim proteina i vlakana bogat su izvor različitih vitamina, minerala i antioksidanasa, kao što su vitamin E (najvažniji aktioksidans u telu), vitamin B1, magnezijum, bakar, mangan a sadrže i pristojnu količinu vitamina B6, folata, fosfora i cinka. Naš proizvod sadrži 17% lešnika.

organski-lesnici

Organsko kokosovo ulje

Hladno ceđeno i devičansko kokosovo ulje prve kategorije dolazi nam direktno sa plantaža Šri Lanke. Proizvodi ga firma koja poseduje sopstevene plantaže kokosa u predivnom i ekološki čistom delu ostrva. Pokazano je da unos kokosovog ulja poboljšava metabolizam, utiče na smanjenje telesne težine, podiže imunitet, štiti od bakterija i infekcija (zbog visokog sadržaja laurinske kiseline), podiže energiju, poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija i ima povoljan uticaj na ukupan holesterol. Jedna Vege Čoko Granola sadrži 5,4 g kokosovog ulja. 

Baš zato se u grupi “zdravi slatkiši koji ne goje”, Vege Čoko Granola nalazi na samom vrhu!

kokosovo-ulje-macan

Zašto da izaberete sertifikovano organsku granolu?

1) Zato što njeni sastojci nisu agresivno tretirani pesticidima (koji su naučno dokazano jako štetni po naše zdravlje, a posebno zdravlje naše dece) i zato što ne sadrže ostake hormona i antibitoka takođe standardno korišćenih u proizvodnji hrane.

2) Zato što znate sigurno da sastojci nisu GMO porekla

3) Aditivi koji smeju da se koriste u proizvodnji organskih proizvoda su limitirani, i uglavnom su i oni iz organske proizvodnje.

Granola je slatkiš bez šećera – idealan izbor za zdrav doručak ili užinu

Ako su vaš izbor zdravi slatkiši bez šećera, Vege Čoko Granola će odgovoriti na vaše zahteve!

Kupovni slatkiši bez šećera danas su retkostu, jer gotovo svaka poslastica sadrži rafinisan šećer koji se dodaje tokom proizvodnje i on obično čini najveći deo sastava skatkiša. Naš proizvod ne sadrži procesiran šećer, već prirodni zaslađivač kokokos sirup, i to u umerenoj količini, koji je poznat po tome što ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača.

U zavisnosti od zdravstvenog stanja i nivoa šećera u krvi, naš proizvod može biti idealna zdrava užina i slatkiš za ljude sa insulinskom rezistencijom koji im neće naškoditi. Štaviše, može im doneti niz zdravstvenih benefita o kojima smo pisali.

organske-pahuljice-zdrav-obrok

Odaberite zaista zdravu granolu – nije svejedno koji organski slatkiš birate

Ali, da li su svi sertifikovano organski slatkiši zdravi i istog kvaliteta? Ni blizu toga.

Sve gore nvedene pozitivne strane koje organski slatkiši imaju ništa ne govore o procesu prerade, poreklu i uticaju na zdravlje samih sastojaka, njihovom nutritivnom profilu, sadržaju alergena, itd.

Da biste ste se istinski zasladili ‘’bez griže savesti’’ čak i kad su pitanju organski slatkiši, nije dovoljno da pročitate šta je napisano na frontu pakovanja od raznih izjava. Jedino će vam spisak sastojaka i njegov redosled dati prave informacije o proizvodu, tj. pravu informaciju o njihovom uticaju na vaše zdravlje. Spisak sastojaka između ostalog najbolje objašnjava razliku u ceni i ukazuju na to koji proizvod je zaista zdrav slatkiš.

Među prva 3 sastojka većine organskih slatkiša (kao i u konvencionalnim slatkišima) nalaze se:

 • šećer
 • neko procesirano biljno ulje
 • pšenično brašno

Ostatak sastojaka uglavnom čine neki oblik soje, mleko, jaja u prahu, glukozni sirup, i razni aditivi (čak i kod organskih slatkiša) kao što su sojin lecitin, guar guma, prirodne arome (koje proizvođač ne mora da precizira).

Šta je problem sa svim ovim sastojcima kad su organski?

Najčešće korišćena biljna ulja su suncokretovo, sojino, hidrogenizovano palmino ulje i slično (bilo koje hidogenizovano ulje/mast je isto što i margarin, tj. trans mast). Polinezasićena biljna ulja (ona koja su tečna na sobnoj temperature) su zdrava isključivo ako su hladno ceđena i pakovana u tamnoj staklenoj ambalaži, i ako se se koriste dalje bez zagrevanja. Svako zagrevanje ili izlaganje svetlosti bilo organskih i neorganskih biljnih ulja dovodi do hemijskih procesa u njima zbog kojih postaju ekstemno toksična za naš organizam i dokazano kancerogena. Sa druge strane, toksičnost i štetnost hidrogenizovanih ulja (trans masti) sigurno poznajete, i znate da ih i u najmanjim količinama treba izbegavati po svaku cenu.

Pšenično brašno je sastojak koji najbogatiji glutenom, a gluten je protein koji remeti varenje i stvara upalne procese svim ljudima na planeti, samo je pitanje u kojoj meri. Drugo, procesirano pšenično brašno, kao i neka druga procesirana brašna, ne sadrže nikakve minerale i vitamine, i predstavljaju uglavnom samo izvor ‘praznih kalorija’ koje negativno utiču na insulin i šećer u krvi.

vege-choco-granola-dorucak-u-casi

Soja je jedna od najkontraverznijih namirnica po pitanju uticaja na naše zdravlje. Ekstemno jeftina, sa dugim periodom agresivnog marketinga koji tvrdi da je jako zdrava. Sa druge strane postoji veliki broj istraživanja i ljudi koji tvrde da je soja zapravo ekstremno štetna po naše zdralje i da je treba izbegavati čak i kad je organska (a konvencionalnu u svakom slučaju, jer je 90% soje na planeti GMO porekla).

Jaja i mleka u prahu, iako organska, nisu više jaja i mleko već potpuno izmenjeni sastojci koje naše telo ne prepoznaje kao prirodne i kao takvi stvaraju razne upalne procese u našem telu i remete njegovo normalno funkcionisanje.

Zaista zdravi slatkiši i granola kao što je naša imaju izuzetan sastav koji će vašem zdravlju doprineti na mnogo načina. Uz našu granolu dobijate zaista zdrav doručak ili užinu koji umesto 30-50% procesiranog šećera sadrži svega 17% kokosovog sirupa – jednog od najprirodnijih i najmanje procesiranih zaslađivača na svetu.

Umesto ogromnog procenta jeftinih biljnih ulja, Vege Čoko Granola sadrži jednu od najkvalitetnijih i najzdravijih biljnih masti koje postoje – hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje.

Umesto procesiranog belog brašna u Vege Čoko Granolu idu hladno presovane ovsene pahuljice od celog zrna ovsa, koje zbog sadržaja beta glukana pozitivno utiču na zdravlje, a dodatno prirodno ne sadrže ‘pravi’ gluten (samo se smatra da mogu biti kontaminirane tragovima glutena). Umesto soje, jaja i mleka u prahu, Vege Čoko Granola sadrži lešnik (i to u istoj količini kao i kokosov sirup) i peruanski kakao prah Criollo. Od aditiva ne sadrži ništa, samo kao začin malo himalajske soli.

granola-dezert

Koja je razlika između Superior organske Vege Čoko Granole i prosečne organske granole?

Ne sadrži aditive, ni organske ni neorganske.

Poreklo, način uzgoja i prerade svakog sastojka se strogo kontroliše. Obično se u složene proizvode tipa slatkiša  stavljaju najjeftiniji sastojci, jer se gađa samo krajnji ukus. Naša filozofija je upravo suprotna – da napravimo zdravu granolu od najboljih mogućih sastojaka koji pored predivnog ukusa ima i zdravstvene benefite!

Većina sastojaka dolazi direktno od uzgajivača, po principima fer trgovine. Ne sadrže jeftine organske sastojke kao što su beli šećer, suncokretovo ulje, palmino ulje, pšenično brašno i slično. Ovi sastojci su agresivno procesirani i dokazano su štetni za ljudski organizam, bez obzira da li su organski.

Pored ugljenih hidrata i šećera, sadrži u dovoljnoj količini i masti, proteine, vlakna, vitamine i minerale (iz prirodnih izvora, ne dodate), kao i fitonutrijente koji ostaju očuvani u našoj granoli.

Većina sastojaka pripada kategoriji celovite hrane ili je minimalno moguće procerisana (nema ekstrahovanih molekula, proteina, mleka u prahu, jaja u prahu, sirupa u prahu, hidrogenizovanih i delimično hidrogenizovanih ulja, itd).

dezerti-coko-granola

Šta je zajedničko Superior Granoli i drugim manje zdravim varijantama?

Potpuno fenomenalan ukus! Naši Superiror zdravi slatkiši – Mačkica, Macan, Čoko Granola, ali i svi ostali, osmišljeni su tako da uživamo u najlepšim ukusima koje možete da zamislite, ali da pri tome hranimo naš organizam pravim nutrijentima i negujemo naše i zdravlje naših najdražih!

Granola – cena formirana u skladu sa kvalitetom

Naša granola sačinjena je od svega 6 potpuno prirodnih sastojaka koji u procesu proizvodnje nisu izgubili zdravstvene benefite, a ukus u kojem dolazi probudiće sva vaša čula!

Ako je vaš izbor zaista zdrava granola, cena i kvalitet Superior čoko granole su u sjajnom odnosu, te treba da znate da ste kupovinom našeg proizvoda načinili pravi izbor!

Svi sastojci su prirodni i minimalno procesirani. Nismo hteli da dodajemo aditive ni konzervanse, iako ima onih koji su dozvoljeni u organskoj proizvodnji. Superior slatkiši su 100% zdravi slatkiši. Zapravo nema nikakve razlike u odnosu na pravljenje granole u sopstvenoj kuhinji, osim što je mikser mnogo veći, veći broj ljudi radi i ima mnogo više plehova u rerni.

Pročitajte iskustva naših korisnika

Vaše redovne poruke i komentari su već godinama najlepši deo čitavog našeg poslovanja. Just Superior nema plaćene reklame ovog tipa, ni sponzorisane objave – kad ima, jasno je naznačeno.  Vaše iskreno zadovoljstvo i preporuke su ono što je izgradilo ovu firmu i što je uvek motiviše da daje sve od sebe da vam puži kako najbolje proizvode na svetu tako i najbolju uslugu i podršku.

Veoma ukusna granola!! 😍😍

List right
List right

Najbolja granola ikada 😍😍😍

Zaista je jako ukusna, a sastav odličan! Moje preporuke! 👏☘

List right
List right

Nešto najlepše ubedljivoooooo!🙌😇🍀

Vi o Superior Vege Čoko Granoli

Organska Vege Čoko Granola – 250g
Organska Vege Čoko Granola – 250g

620,00 RSD sa PDV-om