Bezglutensko brašno od badema – tajni sastojak bezglutenskih peciva i poslastica
Da li znate od čega se prave najukusnije bezglutenske poslastice, koje su bogate proteinima, vlaknima, a imaju malo ugljenih hidrata?
Superior bademovo brašno je nutritivno bogat i proizvod koji prirodno ne sadrži gluten, sa izuzetno malim sadržajem ugljenih hidrata i šećera. Dobijen je finim mlevenjem celih blanširanih badema (bez opne) jedne od najcenjenijih sorti badema na svetu – Tuono. Sicilijanski bademi sorte tuono su nadaleko poznati po svom superiornom kvalitetu, zbog aromatičnog ukusa koji podseća na marcipan, uz potpuno odsustvo gorčine tipične za kalifornijski badem.
Superior organsko bademovo brašno uticaj na zdravlje
Ovo brašno je popularna alternativa tradicionalnom pšeničnom belom brašnu. Jednostavno je za korišćenje, ima nizak glikemijski indeks, i pruža zdravstvene benefite organskih badema, kao što su:
- Smanjenje LDL holesterola;
- Pozitivan uticaj na zdravlje srca;
- Pozitivno dejstvo na insulinsku rezistenciju;
- Bogato je važnim mineralima, vitaminima, i zdravim mastima, te doprinosi zdravlju čitavog organizma.
Ako ukombinujete ovaj neponovljiv ukus Mediterana u svoje poslastice, učinićete ih zdravim i neodoljivim!

Kako se koristi brašno od badema?
- Za nutritivno bogate bezglutenske poslastice i peciva – kolače, palačinke, vafle, hlebove;
- Kao dodatak receptima sa običnim brašnima kako biste ih obogatili proteinima i vlaknima;
- Za jutarnje kaše i smutije da bi vas duže držali sitim, bili bogatiji proteinima, vlaknima i zdravim mastima i bili fantastičnog kremastog ukusa
Kako se pravi bademovo brašno i kako se pravilno čuva?
Bademovo brašno se dobija od jezgra badema, koje se kratko blanšira i usitni do idealne strukture. Treba napomenuti da je čuvanje ključno za svežinu brašna od badema, stoga je preporuka čuvati ga na tamnom mestu, i dobro zatvoreno nakon prvog otvaranja.
🍀Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti. Dodatno, kupujući Superior proizvode, zajedno sa nama kroz direktnu saradnju podržavate male plantažere, njihove porodice i male lokalne zajednice, koji tradicionalno gaje svoje kulture i za to dobijaju fer cene.
Superior bademovo brašno - 100% organsko, bezglutensko brašno
-
Od 100% organskih svežih celih badema jedne od najkvalitetnijih sorti na svetu – Tuono sa Sicilije, poznate po svojoj intenzivnoj aromi i potpunom odsustvu gorčine.
-
Stroga kontrola svake vrste kontaminacije ukljućujući aflatoksine.
-
Sertifikovano organsko, poseduje srpski i evropski organski sertifikat.
-
Direktno sa malih lokalnih plantaža Sicilije, najkraćim putem sa plantaže stiže do polica u radnjama.
-
Prirodno ne sadrži gluten, sadrži izuzetno mali udeo ugljenih hidrata i šećera, a bogato je vlaknima, proteinima i vitaminom E.
-
Pogodno za bezglutensku, keto, paleo, low carb ishranu i za dijabetičare.

Za koga je bademovo brašno
Kvalitetno organsko bademovo brašno je savršen dodatak ishrani za muškarce i žene, kao i za decu, trudnice i dojilje.
Za ljude na veganskoj ishrani bademovo brašno je naročito važno kao izvor proteina i zdravih masti.
Za ljude koji su na keto ili low-carb ishrani bademovo brašno je neizostavan deo u kuhinji.
Za ljude sa insulinskom rezistencijom ili dijabetesom, bademovo brašno je idealna opcija za sva peciva i dezerte, bez bojazni od skokova šećera nakon obroka.
Kada uživate uz neodoljive poslastice, ali i peciva koja su ujedno ukusna i nutritivno bogata, shvatićete da je za Superior bezglutensko brašno od badema, cena apsolutno prilagođena kvalitetu i benefitima koje nudi.

Upotreba bademovog brašna – preporuke za korišćenje
U većini recepata bilo za slatke poslastice ili različita peciva, obično pšenično ili drugi žitno brašno možete jednostavno zameniti bademovim brašnom u istoj količini. Popularan je izbor za mešavine bezglutenskih i paleo brašna – posebno se dobro slaže sa drugim alternativnim brašnima kao što su kokosovo brašno i tapioka.
Testa u kojima se koristi samo brašno od badema su malo zahtevnija za rad od glutenskih brašna, jer je upravo gluten ono što običnim brašnima daje svojstvo rastegljivosti i zadržava više vazduha. Međutim, uz samo malo prakse, moći ćete da napravite šta god poželite sa ovim brašnom a dobićete nutritivno bogato pecivo (hleb, palačinke, vafle, mafin), bez glutena, bogato vlaknima, proteinima i sa mnogostruko manje ugljenih hidrata i šećera od standardnih alternativa.

A ovo je čisto savršenstvo koje ću koristiti i u slatkim i u slanim jelima.
keto_dnevnik_ishrane
Kvalitet je neprevaziđen svaka čast
FAVORITE ALMOND FLOUR @JUSTSUPERIOR.RS
sp_nutrition_and_health