Kakao – hrana drevnih kraljeva i bogova
Verovatno ste kakao prah već koristili u svojoj ishrani do sada. Možda ste i čuli različite tvrdnje vezane za njegove pozitivne uticaje na srce, pritisak, raspoloženje, energiju i nivo gvožđa u krvi? A možda ste i primetili da za proizvod iz marketa i organski kakao cena varira astonomski. Dozvolite da vam objasnimo zašto.
Zašto ne osećate sve te obećane efekte od proizvoda koji koristite?
Zato što reći da je svaki organski kakao isti je isto kao da kažete da je svaki automobil na svetu isti i da ima jednake performanse. Prvo da se podsetimo da je konvencionalni kakao prah više štetan nego koristan – pored toga što ne zadržava gotovo ništa od fitonutrijentata nakon agresivnih procesa prerade koje prolazi (uključujući alkalizaciju), on sadrži teške metale u opasnim količinama. Sa druge strane – svaki organski kakao ima neku vrednost. Ali kolika će ona biti, zavisi od kvaliteta i sorte.
Kakao je jedna od najfascinantnijih superhrana koju nam je priroda podarila. Sadrži čitav spektar minerala, aminokiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Njegovo generičko ime (Thebroma) znači „hrana bogova“, pa ne iznenađuje što je Kortez, kad ga je prvi put doneo u Evropu, napisao: „Božanski napitak koji izgrađuje otpornost i pobeđuje umor. Šolja ovog predivnog napitka omogućava čoveku da hoda ceo dan bez hrane.“
Međutim, o kakvom kakaou je on pričao?
Pričao je o starim autohtonim sortama, iz zemalja Južne Amerike, obrađenim sa ogromnim znanjem i pažnjom. Nauka je danas potvrdila da zdravstveni benefiti zavise u ogromnoj meri od sorte, porekla i načina prerade, i da ranija istraživanja ne mogu da se primene na bilo koji kakao prah (čak ni organski).

Na tržištu na kom dominira procesirana hrana, masovna proizvodnja i traženje načina da sirovine budu što jeftinije bez ikakvog osvrta na njihov uticaj na zdravlje, kako je uopšte moguće pronaći kakao prah datih karakteristika? Još kada uzmemo u obzir da ne postoji nikakva regulativa koja bi kontrolisala da li je zaista sirov ili neke određene sorte, kako se piše na pakovanjima, možemo da pretpostavimo da je ovo neverovatno težak izazov.
Zato smo mi tu!
Naš organski kakao prah Criollo dolazi direktno sa nekoliko plantaža iz srca Perua, čime garantujemo jedinstveno poreklo kao i uvek svež kakao prah. Bez mešanja sa sortama nižeg kvaliteta, sušen na suncu, pažljivo obrađen. Tokom obrade provereno ne prelazi visoke temperature, zadržavajući pun i kompleksan ukus kakav samo autohtone sorte imaju, i samim tim garantovano pružaju obećane zdravstvene benefite.
🍀 Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti. Dodatno, kupujući Superior proizvode, zajedno sa nama kroz direktnu saradnju podržavate male plantažere, njihove porodice i male lokalne zajednice, koji tradicionalno gaje svoje kulture i za to dobijaju fer cene.
100% peruanski Criollo organski kakao prah
-
100% čist Criollo – bez mešanja sa sortama nižeg kvaliteta.
-
Sušen na suncu, pažljivo fermentisan, a tokom obrade provereno ne prelazi visoke temperature.
-
Sertifikovano organski (peruanskim, EU, američkim i srpskim organskim sertifikatom) i kao takav je potpuno bezbedan za upotrebu za bilo koga. Detaljne analize su dostupne na sajtu.
-
100% garantovano i jedinstveno poreklo, direktno iz amazonske prašume Perua, sa nekoliko plantaža iz San Martin oblasti.
-
Dokazani zdravstveni benefiti – jer je nauka pokazala da samo ovakav kakao prah sadrži dovoljno flavanoida i drugih fitonutrijenata da ispolji zdravstvene benefite.

Za koga je namenjen Criollo kakao prah?
Proveren, kvalitetan organski kakao prah Criollo mogu da koriste baš svi, uključujući malu decu, trudnice i dojilje. Posebno je važan za one kojima je potrebna dodatna energije, veći fokus i briga o zdravlju srca i krvnih sudova (uključujući održavanje optimalnog nivoa gvožđa u organizmu). Pored biološki aktivnih komponenti koje sadrži naš Criollo je izuzetno bogat različitim mineralima, tako da je odlična zamena za sintetičke suplemente magnezijuma, cinka, hroma, kalijuma, koji se mnogo bolje apsorbuju i iskoriste u organizmu u svojoj prirodnoj naspram sintetičke forme.

Kako se koristi organski kakao Criollo?
Pronađite idealnu količinu za vas. Mi preporučujemo od 7 – 15 g (1 do 2 pune supene kašike). Sa ovom količinom kakao praha na dnevnom nivou, posle nekog vremena, možete očekivati zdravstvene benefite. Najjednostavnije je da ga razmutite u vodi, dodate u smuti koji već pravite ili u svoje kaše. Mnogi ga koriste kao zamenu za kafu. Pošto je Superior Criollo kakao prah istinski hladno procesiran, ne treba koristiti vrelu vodu – već toplu. Zagrejte vodu, dodajte baš punu supenu kašika kakaoa, može i dve, i dodajte zaslađivač ako želite. Za decu je najjednostavnije je da izgnječite pola banane viljuškom i dodate punu kafenu kašičicu kakaoa. Naš perunaski kakao prah Criollo može naravno da ide i u poslastice, kada želite da im date specijalan ukus i aromu kakve samo najbolje čokolade na svetu imaju.

Najbolji kakao na svetu sam koristila! Tako se fino uklopi u keks! @justsuperior.rs
lucky_cookie1
I kakao od @justsuperior.rs jer je dovoljno da ga pomirišeš pa te prodje kriza za slatkisima
Daaa,obozavam ga! Ja ga pijem 7 dana u nedelji 😉 isto sa toplom vodom ,cist kakao i voda ,tako mi je najlepši...kod @justsuperior.rs kakao praha nije potrebno dodavati nista,jer je ukus presavršen ❤❤❤!
olivera4666
Najbolji kakao koji sam probao u svom životu. Istinski ukus kakaa, neverovatno nešto. Svaka čast @justsuperior.rs OVO ZLATA VREDI!
@justsuperior.rs naravno kada je kakao prah vrshunski!😍
vege.kuhinjica
@justsuperior.rs I naravno kakao odličnog kvaliteta. Ne može da se meri ni sa jednim !
Učenje uz @justsuperior.rs criollo kakao 😊 mogu reci da se oseća pun ukus kakaoa, na koji se na tržištu ne nailazi tako često. Definitivno planiram da probam i arribu kad potrošim zalihe ovog 😂
heresbookingatyoukid