Organska Kurkuma u prahu (5-6% kurkumina)

Upalni procesi na minimum – imunitet na maksimum! Pomoću jednog od najjačih prirodnih antioksidanasa na svetu – direktno iz srca Indije!

Sastojci: 100% organska kurkuma u prahu (Curcuma longa) iz Indije. Pakovanje traje oko mesec i po dana.

 • Organska Superior indijska kurkuma u prahu (5-6% kurkumina)
 • Posebna sorta koja sadrži 5-6% bioaktivnog kurkumina, što je čak 3,5 puta više od prosečnih kurkuma
 • Direktno sa plantaža sa juga Indije, garantovano autentična (Curcuma Longa)
 • Uvek sveža, izrazito narandžaste boje i intenzivnog ukusa – razlika se vidi odmah!
 • Reguliše inflamatorne procese u organizmu, pozitivno utiče na raspoloženje (umiruje nervni sistem), dobro poznate efekte ima na kosti i zglobove, kožu, i šećer u krvi.

Povoljna cena kurkume u prahu – poručite online!

Očisti

Jedan od najmoćnijih začina na planeti

Na koji način se vi borite protiv virusa i prehlada? 

Da li ste već istraživali koji je najefikasniji prirodni metod da provedete zimu, a i ostala godišnja doba, bez dosadnog kašlja, prehlada, gripa i sličnih stanja koja vam obaraju imunitet i remete svakodnevicu?

Ako imate pozitivan odgovor, zasigurno ste kao jednu od najčešće preporučenih namirnica videli kurkumu. Pozivamo vas da odvojite malo vremena i na našoj stranici pročitate o benefitima kurkume, šta je čini toliko popularnom, odakle potiču te priče, a šta je zapravo nauka potvrdila i da li je lekovitost kurkume zaista dokazana. Kada čitate tekstove na internetu, najčešće za napisane tvrdnje nije data ni jedna referenca, dok ćete kod nas naći čitav spisak naučne literature koju smo koristili kao izvor za sve iznesene tvrdnje.

Otkrićete kako ova biljka može podržati vaš organizam da adekvatno reaguje na sve stresne faktore iz okruženja koji su naša svakodnevica, a da ne budete pod konstantnim upalama za koje se smatra da su uzrok mnogih hroničnih bolesti.

Saznaćete i na koji način možete umiriti vaš nervni sistem, podržati zdravlje krvnih sudova, zglobova, i pomoći regulaciju šećera u krvi. 

Možda i najvažnije, potrudićemo se da vam damo realnu sliku o tome kakva je to kurkuma koja zaista pruža ove efekte i kako se koristi kurkuma u prahu, da bi se ti efekti ispoljili.

Vekovima se intenzivno intenzivno koristi u ajurvedi, Siddha medicini i tradicionalnoj kineskoj medicini zbog brojnih svojstava kojima se može pohvaliti:

 • antioksidanskih,
 • anelgetskih,
 • antiinflamatornih,
 • antiseptičkih i
 • antikancerogenih svojstava.
kurkuma-napitak

Da li sve kurkume daju obećane efekte? Nažalost ne.

Neke daju više negativnih nego pozitivnih efekata (kao npr. rinfuzna kurkuma koja pritom nije ni organska). Među organskim kurkumama postoje takođe značajne razlike, od kojih u potpunosti zavisi kakve efekte ćete imati od ovog divnog začina. Sve o tome možete pročitati u odeljku ‘Zašto da izaberete Superior kurkumu’. Tu ćete naći i odgovor na pitanje zašto mi smatramo da je celovita organska kurkuma u prahu bolji izbor od suplemenata koji sadrže samo kurkumin.

Upravo u skladu sa zdravstvenim benefitima koje pruža naša kurkuma, cena je formirana na tržištu i možete biti sigurni da je u odličnom saglasju sa kvalitetom proizvoda, a u nastavku teksta saznaćete i zašto.

🍀 Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti. Dodatno, kupujući Superior proizvode, zajedno sa nama kroz direktnu saradnju podržavate male plantažere, njihove porodice i male lokalne zajednice, koji tradicionalno gaje svoje kulture i za to dobijaju fer cene.

Superior organska kurkuma u prahu sa povišenim nivoom kurkumina

 • SADRŽI ČAK 5 DO 6% KURKUMINA – jednog od najznačajnijih bioaktivnih sastojaka, za razliku od prosečnih organskih kurkuma koje sadrže svega 2-3%. Ovo znači da će imati duplo jače dejstvo na zdravlje.

 • PRIPADA ALLEPPEY SORTI KURKUME koja se smatra najboljom sortom zbog uticaja na zdravlje, i svoje intenzivne boje i ukusa.

 • Direktno sa plantaža sa juga Indije, iz oblasti koja garantovano daje autentičnu kurkumu (Curcuma Longa). Plantaže se nalaze u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a, karakterističan po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima.

 • Sveže mlevena i autentična – za svaku seriju se melje sveža, sa sopstvenih plantaža našeg dobavljača, koju nakon transporta odmah pakujemo u najstrožim uslovima, da bi se očuvao kvalitet, dejstvo i čistoća proizvoda.

prvi-tab-kurkuma-dugacka

Kako se koristi kurkuma u prahu?

Ovu superhranu treba uzimati u količini od jedne kašičice dnevno, od 3 do 5 g.

To je adekvatna količina da bi se postigao efekat. Možete je uzimati svaki dan mesec dana i pratiti rezultate. Da biste iskoristili maksimalne benefite kurkumina, jako je važno, i naučno potvrđeno, da treba da je uzimate u kombinaciji sa malo crnog bibera, i sa nekim izvorom masti (kokosovo ulje, ghee, maslinovo ulje, avokado).

Popularan napitak, koji pored ostalih benefita divno umiruje i telo i um je ajurvedsko zlatno mleko – zagrejte obično ili biljno mleko, dodajte punu kašičicu Superior kurkume, malo crnog bibera, malo Superior kokosovog ulja ili našeg kakao butera i kašiku domaćeg meda ili kokosovog sirupa.

ikonica-ljudi

Kome je namenjena?

Ukoliko ste potpuno zdravi i želite samo da osnažite organizam, da održavate imunitet jakim, i smanjite hroničan nivo inflamacije u organizmu, onda je možete uključiti u redovan deo svoje ishrane 7 do 10 dana svakog meseca. Naravno, kada god se osetite malaksalo ili se razbolite, kad god vam je koža iz nekog razloga iziritirana ili osećate umor ili upalu u mišićima zbog jače fizičke aktivnosti, uzmite tih dana po dve doze.

Kurkuma u prahu od celog korena, organska i testirana, kakva je naša, predstavlja odličan dodatak ishrani za decu. Trudnice i dojilje mogu uzimati u duplo manjoj dozi od preporučene. U literaturi postoje upozorenja da veće količine kurkumina iz kurkume tokom trudnoće možda treba izbegavati dok se ne sprovede još istraživanja.

Za bilo koje zdravstveno stanje (dijabetes, srčani problemi, i slično), ukoliko mislite da vam kurkuma može pomoći, a već ste na nekoj terapiji, prvo se konsultujte sa lekarom. Kurkuma od celog korena je uvek prirodnije i bezbednije rešenje od suplemenata koji sadrže samo veliku količinu kurkumina.

ikonica-preporuke

Kurkuma je indijski začin jarke narandžaste boje, poznata kao indijski šafran i kao glavni sastojak karija (kome daje njegovu karakterističnu boju i ukus). Predstavlja osušen i samleven koren biljke Curcuma Longa.

Kurkuma za zdravlje u Indiji, a i u Kini, koristi se kao medicinska biljka hiljadama godina, za inflamaciju, povrede kože i tumore. Sadrži mnoge bioaktivne supstance, a najkarakterističnija je kurkumin, koji se bori protiv inflamacije u organizmu na molekularnom nivou. Zapravo, istraživanja pokazuju da ovaj sastojak može biti moćan u smanjivanju inflamacija u organizmu jednako kao neki dobro poznati lekovi, samo bez neželjenih efekata.

Pored ovoga, kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa na planeti, ima pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem, šećer i holesterol u krvi, može pomoći sa depresijom i sistematski jača imuni sistem, zbog čega se i proizvodi kao superhrana.

Međutim, da bi dala sve ove efekte, kurkuma mora da bude vrhunskog kvaliteta, određene sorte i sadržaja kurkumina. Takođe, postoji i način kako konzumirati kurkumu, da bi se njen glavni sastojak bolje iskoristio u organizmu –  najbolje je konzumirati je sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje). Kada se kupuje kurkuma, cena koju plaćate direktno je povezana sa benefitima kurkume za zdravlje.

Inflamacija je način na koji se organizam bori protiv raznih patogena i drugih štetnih materija u organizmu, te predstavlja neopodan prirodni mehanizam odbrane našeg tela.

Međutim, poslednjih decenija ljudsko društvo živi na način koji uzrokuje konstantan (neprekidan) nivo određenog nivoa inflamacije u telu. Neki od uzročnika ove pojave su stres, fizička neaktivnost, toksini u vodi, hrani i vazduhu.

Naučnici sada veruju da takav, nizak, ali hroničan nivo inflamacije igra ogromnu ulogu u skoro svakoj hroničnoj bolesti – srčane bolesti, Alchajmer, metabolički sindrom i različita degenerativna stanja. Upravo zato se danas toliko traže proizvodi koji će eksterno pomoći organizmu da se izbori sa problemom inflamacije. Mnogobrojna naučna istraživanja su pokazala da kurkuma protiv upala biti veoma efikasna i rešiti ovaj problem putem više različitih mehanizama delovanja.

Pored pozitivnog efekta na umanjenje hronične inflamacije u telu, ovaj čudotvorni začin pomaže i kod akutne inflamacije. Zbog toga je efektna kod smanjenja bola u mišićima nakon vežbanja, zbog čega je dosta popularna među sportistima koji se prirodno hrane i suplementiraju.

Jedna studija je pokazala da kurkumin efektno smanjuje upalu mišića i ubrzava njihov oporavak nakon različitih vežbi snage. Dodatno, bilo je nekoliko studija koje su pokazale da ovaj začin kod žena može olakšati bolove vezane za menstrualni ciklus. Pozitivan uticaj na inflamatorne procese u telu koji kurkumin ispoljava verovatno je odgovoran i za rezultate par studija koje su pokazale njegovo blagotvorno dejtvo na migrene. Takođe je primećeno da kurkumin štiti jetru, pankreas, nervni sistem, kao i strukturu testisa i nivoa testosterona od toksičnih efekata konzumiranja alkohola.

Kurkuma je poznata kao jedan od najmoćnijih antioksidanasa na svetu. Antioksidansi štite naš organizam od slobodnih radikala (oksidanata) koji su normalni nusprodukti organizma, ali kad ih je previše u telu (usled zagađenosti hrane, vode i vazduha), odgovorni su i za različite poremećajne procese i bolesti. Ona vrlo efikasno neutrališe slobodne radikale u telu. Dodatno, njen glavni sastojak pospešuje aktivnost antioksidativnih enzima našeg tela, tako da dvostruko deluje na borbu protiv slobodnih radikala. Pored ovoga, ukoliko se ne hranite isključivo organskom ili neprskanom hranom, kurkuma može biti odlična pomoć vašem organizmu da se delom izbori sa ostacima pesticida i teških metala iz hrane. Nekoliko studija je pokazalo da uz kurkumu možete smanjiti i negativan uticaj oksidisanih biljih ulja (koji se nalaze u procesiranoj hrani i u hrani restorana). Ajurvedski tekstovi koji datiraju iz 250. godine pre nove ere, preporučuju mast koja sadrži ovaj čudutvorni začin za ublažavanje efekata toksina iz hrane. Zbog ovako moćnog efekta na neutralisanje slobodnih radikala, kurkumu povezuju sa promovisanjem dugovečnosti, i urađeno je par studija na ovu temu.

Kurkumin je privukao naučnu pažnju kao potencijalno terapijsko sredstvo za dijabetes i za poboljšanje dugoročnih komplikacija koje nastaju kao posledica dijabetesa. Pre svega zato što je u animalnim modelima pokazano efikasno smanjenje nivoa glukoze u krvi i holesterola u krvi. Skorija istraživanja su potvrdila važnu ulogu „tradicionalnog“ kurkumina u prevenciji i lečenju dijabetesa i poremećaja vezanih za dijabetes.

Ovaj sastojak može povoljno uticati na insulinsku rezistenciju, hiperglikemiju i hiperlipidemiju jer je u stanju da ublaži inflamatorne reakcije koje nastaju tokom dijabetesa i metaboličkog sindroma. Uzimanje kurkumina tokom devet meseci u predijabetičkoj populaciji pokazalo je potencijal da se očuva funkcija pankreasa i poboljša insulinska osetljivost i adiponektin (protein koji učestvuje u regulaciji nivoa glukoze) u odnosu na kontrolnu grupu. U ovoj studiji je bio u stanju da spreči bilo kakvu pojavu dijabetesa tokom vremenskog perioda studije (dok je 16.4% učesnika kontrolne grupe dobilo dijabetes).

Jedan vid inflamacija u organizmu koju kurkumin uspešno može da smanji je povezan sa zglobovima i kostima. Recimo, u studiji na 45 ljudi sa reumatoidnim artritisom, 500 mg ovog sastojka dnevno bilo je po nekim parametrima čak efikasnije od protivupalnog diklofenaka, te je zaključeno da kurkuma za zglobove može biti izuzetno korisna.

Mnoge druge studije su pokazale pozitivan efekat kurkumina na različite simptome artritisa i jedna od do sada odobrenih zdravstvenih izjava za deklaraciju proizvoda sa dovoljnim nivoom kurkumina, kao što je Superior kurkuma u prahu, jeste da pomaže očuvanju zdravlja kostiju i zglobova. Kako deklarisane izjave na proizvodima prolaze najstrože kriterijume za prihvatanje, slobodno možemo reći da je naša kurkuma za zglobove i kosti vrlo delotvorna.

Kurkumin je identifikovan kao obećavajući agens u lečenju kancera i otkriveno je da suzbija rast, razvoj i širenje kancera na molekularnom nivou.

Antikancerogeni efekti ovog sastojka su dobro dokumentovani i pripisuju se povećanju aktivacije makrofaga i NK ćelija. On može pojačati citotoksičnost NK ćelija i time igra značajnu modulacijsku ulogu u remisiji i progresiji tumora. Studije su pokazale da može doprineti smrti ćelija kancera i smanjiti angiogenezu (rast novih krvnih sudova u tumorima) i metastazu (širenje karcinoma). Još uvek treba temeljno da se ispita da li kurkumin u visokim dozama, po mogućnosti sa pojačivačem apsorpcije poput bibera, može pomoći u lečenju raka kod ljudi.

Dosta studija je pokazalo da ovaj začin i njegov glavni sastojak mogu biti obećavajući imunostimulant. Efekat se ispoljava kroz različita dejstva u organizmu na molekularnom nivou. Jedna od najčešćih preporuka za prirodni lek protiv gripova, virusa i prehlada je upravo unos kurkume, što i ima smisla, uzevši u obzir njena antibakterijska, antiinflamatorna, antivirusna i antifugalna svojstva.

Ovaj efekat se postiže uzimanjem celovite kurkume u prahu, jer se  njena antivirusna svojstva pripisuju i drugim komponentama koje sadrži, ne samo kurkuminu. Eterična ulja kurkume su efikasna protiv poremećaja disajnih puteva. Isparljivo ulje je aktivno u uklanjanju šlajma, ublažavanju kašlja i kontroli astme. Što se tiče kliničkih studija, davanje kurkumina pokazalo je potencijalno pozitivne efekte u lečenju hroničnih i autoimunih bolesti, izazvanih poremećenim odgovorom imunog sistema u organizmu, kao i ublažavanju njihovih posledica.

Kurkuma je možda i prva biljka poznata kao korišćena u kozmetičke svrhe, jer su je od davnina žene nanosile na kožu. Veruje se da smanjuje rast dlačica na licu, da smanjunje akne i poboljšava ten. Mnoge žene u Tamil Nadu (oblast juga Indije) i dalje svakodnevno nanose kurkumu na lice pre kupki.

Danas se često koristi u vidu maski za lice koje poboljšavaju teksturu kože, pomažu kod upalnih stanja kože, poput akni, suve kože, psorijaze i ekcema, pomažu u smanjenju pigmentacije i ujednačavaju ton kože.

U jednoj studiji, ljudima sa psorijazom na temenu glave je davana kurkuma 9 nedelja i rezultati su pokazali da je u poređenju sa placebom, značajno smanjila eritem, iritaciju, crvenilo i ljuštenje. Ona se primenjuje i spoljno, nanošenjem na sveže rane i modrice i kao i za ubode insekata. Pasta od kurkume se tradicionalno koristi za ublažavanje krasti nekih vrsta boginja.

Kurkuminoidi imaju potencijal u kozmetici kao antioksidans, antiinflamatorna i sredstva za posvetljivanje kože. Pokazano je da kurkumin gel poboljšava izgled fotooštećene kože kod stanja kao što su pigmentne promene, solarne elastoze, solarni lentigini i slično, kada se nanose produžen period (šest meseci). Takođe nanošenje kurkume može promovisati zarastanje i sprečiti ožiljke kod akutnih povreda, poput opekotina. Zbog svega navedenog, može se reći da je kurkuma za kožu izuzetno korisna i blagotvorna.

U više studija je pokazano da redovan unos kurkume podržava celokupno emocionalno zdravlje kod ljudi. Dodatno, anegdotalni dokazi podržavaju ovu činjenicu, jer mnogi ljudi prijavljuju da kada predveče popiju napitak pripremljen sa toplim biljnim mlekom, sa malo crnog bibera, kokosovog ulja ili kako butera i malo jačom dozom kurkume (baš puna kafena kašičica) imaju efekat umirivanja anksioznosti, opuštanja napetih mišića i popravljanja raspoloženja. 

U nekoliko istraživanja je pokazano da antiinflamatorni, HPA-modulirajući i antioksidativni efekat kurkumina može da reguliše neke fiziološke mehanizme uključene u depresiju. Štaviše, rezultati su pokazali da kurkumin pojačava neurogenezu, naročito u frontalnom korteksu i hipokampalnim regijama mozga.

Dokazi kod ljudi trenutno ukazuju na to da se čini da je kurkumin efikasniji od placeba u smanjenju simptoma depresije. Međutim, neophodne su duže studije, sa većim uzorcima i rigoroznijim dizajnom. Dodatno, jedno randomizirano dvostruko slepo placebo kontrolisano ispitivanje, pokazalo je da kurkumin može pomoći u lečenju anksioznosti i depresije kod gojaznih pojedinaca.

Verovatno nauticajniji efekat kurkumina po pitanju srčanih oboljenja predstavlja poboljšanje funkcije endotela – sloja ćelija koji oblaže unutrašnjost krvnih sudova.  Dobro je poznato da je endotelna disfunkcija glavni pokretač srčanih oboljenja koji uključuje nesposobnost endotela da reguliše krvni pritisak, zgrušavanje krvi i razne druge faktore. Nekoliko studija sugeriše da kurkumin dovodi do poboljšanja endotelne funkcije. Jedna studija je pokazala da je efikasan jednako kao i fizička aktivnost, dok je druga studija druga pokazala da deluje podjednako dobro kao i lek Atorvastatin.

Osim toga, kurkumin smanjuje upale i oksidaciju, koje igraju ulogu i kod srčanih oboljenja. Rađena su i pojedinačna istrživanja sa pozitivnim ishodima vezanim za zaštitu od srčane hipertrofije i tromboze.

Ovaj drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese. 100% čista i 100% organska kurkuma Superior je proizvod koji dolazi direktno sa nekoliko malih plantaža sa juga Indije, odakle ovaj začin izvorno potiče i gde se smatra da rastu najkvalitetniji primerci.

Superior kurkuma pripada “Alleppey” sorti sa povišenim nivoom kurkumina (od 5-6%), u poređenju sa uobičajenom sortom Madras koja sadrži 1-3%. Ovo čini veliku razliku u njenom dejstvu na organizam. Sadržaj kurkumina u Superior kurkumi je laboratorijski potvrđen. Naša proizvod poseduje aromu identičnu svežem korenu ove biljke, zato što se pretvara u prah samo nekoliko dana nakon vađenja korena iz zemlje.

kurkuma-u-ciniji

Organska i laboratorijski testirana

Kao i kod većine superhrana, velika koncentracija nutritivnih vrednosti podrazumeva i veliku koncentraciju pesticida, ukoliko je hrana konvencionalno gajena. Nauka je odavno pokazala da su pesticidi ekstremno toksični za čoveka, samo je pitanje količine koju organizam može da podnese.

Što se tiče kontaminacije mikrobiološkim organizmima, kao i aflatoksinima (koji su kancerogeni), kurkuma koja nije organski gajena, kako analize tržišta pokazuju, najčešće sadrži opasan nivo ovih toksina. Za kurkumu koja se prodaje rinfuzno (nije upakovana u hermetički zatvoreno pakovanje), ovo važi u 100% slučajeva. Nažalost kontaminacija ovom vrstom toksina se dešava i kod organskih praškastih superhrana pravilno upakovanih, a naročito onih poreklom iz zemalja kao što su Indija, Južna Amerika itd.

kurkuma-prah

Zbog toga je jako važan kontrolisan proces proizvodnje, svežina proizvoda, pakovanje i na kraju laboratorijsko ispitivanje. Superior kurkuma je sertifikovano organska, srpskim, indijskim i evropskim sertifikatima.

Dodatno, naš dobavljač stavlja akcenat na čistoću i bezbednost kurkume i svaka serija se posebno ispituje u eksternim laboratorijama, nakon čega se rade i ispitivanja u Srbiji, a svu dokumentaciju možete naći na našem sajtu. Svaka serija se proizvodi od sveže mlevene kurkume, i ne postoji rizik od predugog stajanja praha.

kurkuma-koren

Sorta sa povišenim nivoom kurkumina

Postoje dve dominantne sorte – Madras i AlleppeyAlleppey sorta sadrži značajno veći procenat kurkumina i esencijalnih ulja, koji su ključni za zdravstvene efekte. Naš proizvod pripada ovoj sorti, ima predivnu jarko narandžastu boju (koju mu daje visok sadržaj ovih bioaktivnih komponenti), intenzivniji ukus i miris od prosečne organske kurkume.  Podseća na aromu sveže kurkume, sa pomalo zemljanom aromom i iznenađujuće nežnim gorkim notama limuna i mente.

Tekstura je „masnija“ zbog većeg sadržaja sastojka po kom je začin i dobio ime, kao i esencijalnih ulja. Naš organski začin u prahu sadrži laboratorijski potvrđenih 5-6% kurkumina. Analiza tržišta je pokazala da proizvodi sa kurkumom sadrže prosečno svega 1,51 % bioaktovnog kurkumina. Superior kurkuma sadrži 3,5 puta više od toga, što znači da ima 3,5 puta jače dejstvo! Laboratorijski utvrđen sadržaj kurkumina proizvoda možete naći na našem sajtu.

Poreklo – Autentična Curcuma Longa

Nedavne studije su pokazale da je taksonomija autentične kurkume – Curcuma Longa problematična. Intenzivna studija herbarijskog materijala, poređenje različitih opisa vrste C. Longa u Indiji i drugim delovima Azije, jasno pokazuju da se ime C. Longa nepotvrđeno primenjuje na brojne sorte, koje se lako mogu pomešati sa pravom kurkumom, jer s njom dele velike sličnosti.

Za sada se samo primerci iz južne Indije mogu sa sigurnošću identifikovati kao C. Longa. Razvoj, interspecifične varijacije, pa čak i identitet drugih vrsta i uzgajivača u drugim delovima sveta još uvek moraju biti utvrđeni i potvrđeni. Pokazalo se da različite vrste koje se trenutno koriste i prodaju u drugim delovima Azije, ustvari pripadaju fizički sličnim sortama, sa preklapajućim lokalnim imenima.

Naš dobavljač poseduje sopstvene plantaže, u južnoj Indiji, u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a, karakterističan po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima gde se garantovano gaji autentična Curcuma Longa.

Direktna trgovina je jedan od ključnih principa naše firme, jer je to jedini način da stvarno garantujete poreklo, kvalitet, sortu i proces obrade proizvoda, kako bi njeni zdravstveni efekti bili garantovani.

mapa-indija

Prah od celog korena kurkume naspram suplemenata

Kada je nauka otkrila neverovatno moćne efekte koje kurkumin (jedan od važnijih biološki aktivnih komponenti iz kurkume) ima na molekularnom nivou, zaključeno je da ga treba izolovati, kako bi mogli da ga unesemo u daleko većim količinama, da bi maksimalno pojačali te efekte.

Na ovaj način se postižu efekti koji su na nivou lekova. Zašto? Zato što tako izdvojene i koncentrovane supstance praktično i postaju lek samo iz prirodnog izvora. Kada se izoluje jedinstven molekul iz cele jedne namirnice, koji ima veliku bioaktivnost u našem organizmu, i pri tom mu dodate komponente koje ga čine još mnogo iskoristivijim, vi ste se već suviše odvojili od te prirode od koje ste krenuli. Po našem mišljenju, ovo može da ima svoju svrhu, ali je potrebno da suplementacija bilo kojih izolovanih supstanci bude pod kotrolom lekara.

Kada je u pitanju lekovitost, kurkuma pokazuje pozitivna dejstva na ljudski organizam već hiljadama godina i koristi se u medicinske svrhe, ali u svom celovitom stanju. Zato se u poslednjih nekoliko godina pojavilo i par istraživanja koja pokazuju da produženo uzimanje samog kurkumina u velikim količinama može da ima i neželjenih efekata, jer su te doze i do 100 puta veće nego što bismo uneli sa našom prirodnom kurkumom.

Dodatno, celovita kurkuma sadrži niz drugih biološki aktivnih komponenti (terpinen, askorbinska kiselina, beta-karoten, betasitosterol, campestrol, kamfen,..), koje ispoljavaju svoje benefite na zdravlje, a koji bi izostali u slučaju uzimanja suplementa koji samo sadrži jedan izolovan molekul. Ne smemo da zaboravimo vitamine, minerale, masti, proteine, ugljene hidrate,  komponente koje su zajedno sa kurkuminom u jednoj savršenoj harmoniji kakvu samo priroda može da stvori!

Na nama je da to minimalno obradimo (osušimo, pretvorimo u prah i spakujemo u zaštićenoj ambalaži), kako bismo mogli da je konzumiramo, iako ne živimo u Indiji. I onda nam preostaje da je koristimo onako kako su ljudi to radili sa mudrošću stečenom hiljadama godina, a to je, dakle kao celovitu hranu, sa eventualnim dodatkom druge (takođe celovite) hrane – biberom i mastima.

Cena kurkume formirana u skladu sa kvalitetom

Kada je u pitanju Superior kurkuma u prahu, cena i prodaja našeg čudotvornog začina su uslovljeni njenim poreklom i kvalitetom, koji nam dolazi sa plantaža sa juga Indije. Maloprodajna cena Superior kurkume u prahu izuzetno povoljna za 150 g čistog i organskog proizvoda, koji lako možete poručiti na našem sajtu.

Kao što je slučaj kod praktično svih superhrana, samo reći da je nešto organsko ne znači mnogo, jer u kategoriju organskih proizvoda spadaju veoma različite kurkume, što se nažalost ne deklariše na pakovanju.

Upravo zbog svih procesa koje smo opisali, minimalne i kontrolisane obrade, najbolje sorte i proverenog kvaliteta, naš krajnji proizvod odlikuje najviši kvalitet. Ako je vaš izbor Superior organska kurkuma, cena koju vam nudimo formirana je u skladu sa tim. Dodatno, pakovanje traje i do mesec i po dana, te će vam ova kupovina biti izuzeto isplativa. Kako biste u potpunosti bili upoznati sa našim dobavljačem, predstavljamo vam plantaže na kojima se gaji.

Iako se na tržištu mogu pronaći i jeftiniji proizvodi, možete biti sigurni da kupovinom kod nas, dobijate dodatak ishrani idealnog odnosa cene i kvaliteta, u koji ćete se brzo i uveriti, uz redovnu i pravilnu upotrebu.

Pročitajte iskustva naših korisnika

Vaše redovne poruke i komentari su već godinama najlepši deo čitavog našeg poslovanja. Just Superior nema plaćene reklame ovog tipa, ni sponzorisane objave – kad ima, jasno je naznačeno.  Vaše iskreno zadovoljstvo i preporuke su ono što je izgradilo ovu firmu i što je uvek motiviše da daje sve od sebe da vam puži kako najbolje proizvode na svetu tako i najbolju uslugu i podršku.

Moj muz i ja cesto putujemo, on je Francuz i gde god da idemo kupujemo zacine, ali kako smo probali vasu kurkumu, zasenila je sve ostale...

List right

Vi o kvalitetu Superior kurkume