Organska Kurkuma u prahu (5-6% kurkumina) - 75g i 150g

Organska kurkuma u prahu je jedan od najjačih prirodnih antioksidanasa na svetu – direktno iz srca Indije! Upalni procesi na minimum – imunitet na maksimum!
Sastojci: 100% organska kurkuma u prahu (Curcuma longa) iz Indije. Pakovanje traje oko mesec i po dana.

 • Organska Superior indijska kurkuma u prahu (5-6% kurkumina)
 • Posebna sorta koja sadrži 5-6% bioaktivnog kurkumina, što je čak 3,5 puta više od prosečnih kurkuma
 • Direktno sa plantaža sa juga Indije, garantovano autentična (Curcuma Longa)
 • Uvek sveža, izrazito narandžaste boje i intenzivnog ukusa – razlika se vidi odmah!
 • Dokazano umanjuje inflamatorne procese u organizmu, pozitivno utiče na zdravlje kostiju i zglobova, kao i srca, utiče pozitivno na raspoloženje (umiruje nervni sistem),  i korisna je kao terapijsko sredstvo za dijabetes.
 • Povoljna cena kurkume u prahu – poručite online!
Očisti

Jedan od najmoćnijih začina na planeti

Na koji način se vi borite protiv virusa i prehlada? 

Da li ste već istraživali koji je najefikasniji prirodni metod da provedete zimu, a i ostala godišnja doba, bez dosadnog kašlja, prehlada, gripa i sličnih stanja koja vam obaraju imunitet i remete svakodnevicu?

Ako imate pozitivan odgovor, zasigurno ste kao jednu od najčešće preporučenih namirnica videli kurkumu. Pozivamo vas da odvojite malo vremena i na našoj stranici pročitate o benefitima kurkume, šta je čini toliko popularnom, odakle potiču te priče, a šta je zapravo nauka potvrdila i da li je lekovitost kurkume zaista dokazana.

Pročitajte

Kada čitate tekstove na internetu, najčešće za napisane tvrdnje nije data ni jedna referenca, dok ćete kod nas naći čitav spisak naučne literature koju smo koristili kao izvor za sve iznesene tvrdnje.

Otkrićete kako ova biljka može podržati vaš organizam da adekvatno reaguje na sve stresne faktore iz okruženja koji su naša svakodnevica, a da ne budete pod konstantnim upalama za koje se smatra da su uzrok mnogih hroničnih bolesti.

Saznaćete i na koji način možete umiriti vaš nervni sistem, podržati zdravlje krvnih sudova, zglobova, i pomoći regulaciju šećera u krvi. 

Možda i najvažnije, potrudićemo se da vam damo realnu sliku o tome kakva je to kurkuma koja zaista pruža ove efekte i kako se koristi kurkuma u prahu, da bi se ti efekti ispoljili.

Vekovima se intenzivno intenzivno koristi u ajurvedi, Siddha medicini i tradicionalnoj kineskoj medicini zbog brojnih svojstava kojima se može pohvaliti:

 • antioksidanskih,
 • anelgetskih,
 • antiinflamatornih,
 • antiseptičkih i
 • antikancerogenih svojstava.
kurkuma-napitak

Da li sve kurkume daju obećane efekte? Nažalost ne.

Neke daju više negativnih nego pozitivnih efekata (kao npr. rinfuzna kurkuma koja pritom nije ni organska). Među organskim kurkumama postoje takođe značajne razlike, od kojih u potpunosti zavisi kakve efekte ćete imati od ovog divnog začina. Sve o tome možete pročitati u odeljku ‘Zašto da izaberete Superior kurkumu’. Tu ćete naći i odgovor na pitanje zašto mi smatramo da je celovita organska kurkuma u prahu bolji izbor od suplemenata koji sadrže samo kurkumin.

Upravo u skladu sa zdravstvenim benefitima koje pruža naša kurkuma, cena je formirana na tržištu i možete biti sigurni da je u odličnom saglasju sa kvalitetom proizvoda, a u nastavku teksta saznaćete i zašto.

🍀 Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti. Dodatno, kupujući Superior proizvode, zajedno sa nama kroz direktnu saradnju podržavate male plantažere, njihove porodice i male lokalne zajednice, koji tradicionalno gaje svoje kulture i za to dobijaju fer cene.

Nutritivne vrednosti na 100g/u 5g (jedna porcija):

 • Energetska vrednost: 1296kJ-308kcal/64,8kJ-15,4kcal
 • Masti: 1,7g/0,09g
  • Od toga zasićene masne kiseline: 0,04g/0,002g
 • Ugljeni hidrati: 53,2g/2,66g
  • Od toga šećeri: 4,3g/0,22g
 • Proteini: 9,5g/0,48g
 • So: 0,07g/0,004g
Koren kurkume i kašičica sa mlevenom kurkumom žute boje.

Superior organska kurkuma u prahu sa povišenim nivoom kurkumina

 • SADRŽI ČAK 5 DO 6% KURKUMINA – jednog od najznačajnijih bioaktivnih sastojaka, za razliku od prosečnih organskih kurkuma koje sadrže svega 2-3%. Ovo znači da će imati duplo jače dejstvo na zdravlje.

 • PRIPADA ALLEPPEY SORTI KURKUME koja se smatra najboljom sortom zbog uticaja na zdravlje, i svoje intenzivne boje i ukusa.

 • Direktno sa plantaža sa juga Indije, iz oblasti koja garantovano daje autentičnu kurkumu (Curcuma Longa). Plantaže se nalaze u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a, karakterističan po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima.

 • Sveže mlevena i autentična – za svaku seriju se melje sveža, sa sopstvenih plantaža našeg dobavljača, koju nakon transporta odmah pakujemo u najstrožim uslovima, da bi se očuvao kvalitet, dejstvo i čistoća proizvoda.

prvi-tab-kurkuma-dugacka

Kako se koristi kurkuma u prahu?

Ovu superhranu treba uzimati u količini od jedne kašičice dnevno, od 3 do 5 g.

To je adekvatna količina da bi se postigao efekat. Možete je uzimati svaki dan mesec dana i pratiti rezultate. Da biste iskoristili maksimalne benefite kurkumina, jako je važno, i naučno potvrđeno, da treba da je uzimate u kombinaciji sa malo crnog bibera, i sa nekim izvorom masti (kokosovo ulje, ghee, maslinovo ulje, avokado).

Popularan napitak, koji pored ostalih benefita divno umiruje i telo i um je ajurvedsko zlatno mleko – zagrejte obično ili biljno mleko, dodajte punu kašičicu Superior kurkume, malo crnog bibera, malo Superior kokosovog ulja ili našeg kakao butera i kašiku domaćeg meda ili kokosovog sirupa.

ikonica-ljudi

Kome je namenjena?

Ukoliko ste potpuno zdravi i želite samo da osnažite organizam, da održavate imunitet jakim, i smanjite hroničan nivo inflamacije u organizmu, onda je možete uključiti u redovan deo svoje ishrane 7 do 10 dana svakog meseca. Naravno, kada god se osetite malaksalo ili se razbolite, kad god vam je koža iz nekog razloga iziritirana ili osećate umor ili upalu u mišićima zbog jače fizičke aktivnosti, uzmite tih dana po dve doze.

Kurkuma u prahu od celog korena, organska i testirana, kakva je naša, predstavlja odličan dodatak ishrani za decu. Trudnice i dojilje mogu uzimati u duplo manjoj dozi od preporučene. U literaturi postoje upozorenja da veće količine kurkumina iz kurkume tokom trudnoće možda treba izbegavati dok se ne sprovede još istraživanja.

Za bilo koje zdravstveno stanje (dijabetes, srčani problemi, i slično), ukoliko mislite da vam kurkuma može pomoći, a već ste na nekoj terapiji, prvo se konsultujte sa lekarom. Kurkuma od celog korena je uvek prirodnije i bezbednije rešenje od suplemenata koji sadrže samo veliku količinu kurkumina.

ikonica-preporuke

Zašto je Superior kurkumin prah vredan pažnje?

100% čista i 100% organska kurkuma Superior je proizvod koji dolazi direktno sa nekoliko malih plantaža sa juga Indije, odakle ovaj začin izvorno potiče i gde se smatra da rastu najkvalitetniji primerci.

Superior organska kurkuma pripada “Alleppey” sorti sa povišenim nivoom kurkumina (od 5-6%), u poređenju sa uobičajenom sortom Madras koja sadrži 1-3%. Ovo čini veliku razliku u njenom dejstvu na organizam. Sadržaj kurkumina u Superior kurkumi je laboratorijski potvrđen. Naša proizvod poseduje aromu identičnu svežem korenu ove biljke, zato što se pretvara u prah samo nekoliko dana nakon vađenja korena iz zemlje.

Organska i laboratorijski testirana

Dodatno, naš dobavljač stavlja akcenat na čistoću i bezbednost kurkume i svaka serija se posebno ispituje u eksternim laboratorijama, nakon čega se rade i ispitivanja u Srbiji, a svu dokumentaciju možete naći na našem sajtu. Svaka serija se proizvodi od sveže mlevene kurkume, i ne postoji rizik od predugog stajanja praha.

Kurkuma – cena formirana u skladu sa kvalitetom

Kada je u pitanju Superior kurkuma u prahu, cena i prodaja našeg čudotvornog začina su uslovljeni njenim poreklom i kvalitetom, koji nam dolazi sa plantaža sa juga Indije. Maloprodajna cena Superior kurkume u prahu izuzetno povoljna za 150 g čistog i organskog proizvoda, koji lako možete poručiti na našem sajtu.

Kao što je slučaj kod praktično svih superhrana, samo reći da je nešto organsko ne znači mnogo, jer u kategoriju organskih proizvoda spadaju veoma različite kurkume, što se nažalost ne deklariše na pakovanju.

Upravo zbog svih procesa koje smo opisali, minimalne i kontrolisane obrade, najbolje sorte i proverenog kvaliteta, naš krajnji proizvod odlikuje najviši kvalitet. Ako je vaš izbor Superior organska kurkuma u prahu, cena koju vam nudimo formirana je u skladu sa tim. Dodatno, pakovanje traje i do mesec i po dana, te će vam ova kupovina biti izuzeto isplativa. Kako biste u potpunosti bili upoznati sa našim dobavljačem, predstavljamo vam plantaže na kojima se gaji.

Iako se na tržištu mogu pronaći i jeftiniji proizvodi, možete biti sigurni da kupovinom kod nas, dobijate dodatak ishrani idealnog odnosa cene i kvaliteta, u koji ćete se brzo i uveriti, uz redovnu i pravilnu upotrebu.

Gde kupiti kurkumu?

Naš organski začin u prahu sadrži laboratorijski potvrđenih 5-6% kurkumina. Analiza tržišta je pokazala da proizvodi sa kurkumom sadrže prosečno svega 1,51 % bioaktovnog kurkumina. Superior kurkumin prah sadrži 3,5 puta više od toga, što znači da ima 3,5 puta jače dejstvo! Laboratorijski utvrđen sadržaj kurkumina proizvoda možete naći na našem sajtu.

Naš dobavljač poseduje sopstvene plantaže, u južnoj Indiji, u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a, karakterističan po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima gde se garantovano gaji autentična Curcuma Longa.

Direktna trgovina je jedan od ključnih principa naše firme, jer je to jedini način da stvarno garantujete poreklo, kvalitet, sortu i proces obrade proizvoda, kako bi njeni zdravstveni efekti bili garantovani.

Preporučujemo

Organska Crvena Maka – 150g

Organska Crvena Maka

670,00 RSD sa PDV-om1.270,00 RSD sa PDV-om
Očisti
Organska Kurkuma u prahu (5-6% kurkumina)
Organska Kurkuma u prahu (5-6% kurkumina)
Očisti