Ukusni i jednostavni recepti i preporuke – saznajte kako da na najbolji način iskoristite vaše omiljene Superior proizvode! Pronađite za svaki proizvod preporučenu količinu za korišćenje i najukusniji način pripreme.

Za informacije tipa da li proizvode mogu da koriste trudnice, dijabetičari, deca, da li sadrže gluten, i slično, kliknite ovde.

  • MAKA
  • KAKAO PRAH
  • KURKUMA
  • SPIRULINA I HLORELA
  • AŠVAGANDA
  • MORINGA
  • CIMET
  • Kokosovo Brašno
  • Kokosovo Ulje
  • Kokosov Sirup
  • Kakao Buter
  • Bademovo Brašno
  • Kakao Masa
  • MIKS VIŠE PROIZVODA
  • Video recepti
  • Superior prah konoplje
maka-peru

Preporuke za korišćenje make

Maka je dijetetski suplement, što znači da je svaka informacija vezana za nju regulisana zakonom. Naravno, to važi za maku koja je upisana u bazu Ministarstva Zdravlja, tj stavljena po propisima na tržište, što uvek možete proveriti na pakovanju. Po pravilniku preporučena dnevna doza iznosi 3-5 grama dnevno. To je otprilike puna kafena kašičica. Jako je važno da ne uzimate ravnu kašičicu ili malo punu, jer jednostavno ta doza nije dovoljna da ispolji efekte. U praksi obično žene uzimaju baš punu kafenu kašičicu (sa ‘bregićem’), a muškarci uzimaju srednje punu supenu kašiku. Ukoliko imate ozbiljniji i akutni problem koji želite da rešite, možete uzeti malko više prvih mesec do dva dana. Dodatno, uzmite u obzir i sopstvenu težinu. Ovo su doze za odrasle žene i muškarce prosečnih težina (znači ako ste krupniji možda vam treba malo veća doza, ako ste sitniji moguće da je dovoljna malo manja doza). Za upotrebu različitih vrsta make pogledajte ovde.

Za maku nije važno da li je konzumirate van oboka ili uz obrok i u koje doba dana. Međutim, pošto maka prirodno utiče na povećanje energije i fokusa jeste logičnije da je uzmete u prvoj polovini dana. Od presudnog značaja za efekte dobre make je da se uzima svaki dan puna kafena kasičica, najmanje 2 do 3 meseca. Nakon ovog perioda možete da vidite da li i koje pozitivne efekte ima na vaš organizam. Kvalitetna maka ima intenzivan ukus, koji se mnogima sviđa, ali neki imaju problem da se naviknu na njega. Međutim, ako neka biljka vredi strpljenja da se naviknete na njen ukus, onda je to maka! Mnogi korisnici su javili da su se nakon desetak dana navikli na ukus make i počeli da uživaju u njemu. Ono što nije preporučljivo zbog ukusa, jeste da je dodajete u obroke, dok je u šejkove možete dodavati. 

✅ Najjednostavnije je da maku pomešate sa čašom vode. U skladu sa vašim ukusom, razmutite je u pola ili u punoj čaši mlake ili hladne vode, samo ne vruće.

maka 1

✅Najukusniji način je da punu kašičicu make umešate u toplo (ne vruće) pirinčano mleko. Možete i da zasladite po želji. Ovako je i deca piju, ali treba baš da bude mleko od pirinča. 

✅ U čašu tople vode iscedite pola limuna, stavite maku i kašičicu meda ili nekog biljnog zaslađivača

✅ Ukoliko konzumirate jogurt, kada se umeša sa jogurtom maka dobijete sasvim prijatan ukus.

✅ U ovakvom šejku nećete osetiti ukus make uopšte: čaša vode, pola ili cela banana, 3 kašike bilo kog bobičastog voća (ako je zamrznuto, prvo ga odmrznite), prepuna kašika omekšanog kokosovog ulja, prepuna kašičica make, i kašičica zaslađivača po želji.

✅ Kupite sveže urme (nekandirane) i 7-8 urmi stavite u blender zajedno sa dve doze make, pa izbendirajte. Probajte smesu, ako i dalje suviše osećate maku, dodajte još urmi (vodite računa o tome da su urme pune prirodnih šećera). Izblendirajte, formirajte kuglice ili štanglice. Odvojite na dva dela, jedan pojedite taj dan, a drugi deo sutradan.

maka 2

Recepti za maka smoothie

Kremasti maka smoothie sa lešnikom

  • Superior Maka 3g (puna kašičica)
  • Banana 170g
  • Bademovo mleko (nezaslađeno, a može i sa vodom) 60g
  • Voda 80g
  • Lešnikov puter (16g)
  • 1/3 kašičice ekstrakta vanile

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

banana-smoothie

Zeleni maka smoothie

  • Superior Maka 3g (puna kašičica)
  • Banana 100g
  • Bademovo mleko (nezaslađeno, a može i sa vodom) 40g
  • Jogurt (obični ili biljni) 80g
  • Spanać (organski svež) 20g
  • Lešnikov puter 8g

Staviti sve sastojke u blender ili secka i izmiksati.

zeleni-smoothie

Kakao maka smoothie

  • Superior Kakao (Criollo ili Arriba) 12g (dve prepune kašike)
  • Banana 140g
  • Spanać (organski svež) 40g
  • Lešnikov puter 40g
  • Bademovo mleko (nezasladjeno) 180g
  • Mogu se dodati kocke leda

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

spanac-smoothie

Malina maka smoothie

  • Superior Maka 3g (puna kašičica)
  • Maline (mogu i jagode) 30g
  • Voda 100g
  • Badem (pečen, oljušten) 40g
  • Med ili kokosov sirup 10g
  • Banana 100g

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

malina-smoothie
spirulina 2

Preporuke za korišćenje kakao praha

Pronađite idealnu količinu kakao praha za vas. Mi preporučujemo od 5-15 g (1-3 pune supene kašike). Sa ovom količinom kakao praha na dnevnom nivou, posle nekog vremena možete očekivati sve zdravstvene benefite navedene na našoj stranici o kakaou kao i na ambalaži.

Navedeni zdravstveni benefiti su odobreni od strane Evropske unije (što znači da su naučno podržani) za datu količinu kakaoa redovno konzumiranu.​

✅ Najjednostavnije je da kakao pomešate sa čašom vode.
U hladnoj vodi se naši kakao prahovi malo teže razmute (zato što su stvarno minimalno procesirani), ali mogu se razmutiti. Lakše se razmuti u mlakoj vodi, samo nemojte u vrućoj, da ne izgubi deo svojih nutritivnih svojstava.

✅ Mnogi ljudi piju kakao kao zamenu za kafu. U tom slučaju malo više zagreju vodu, ali da ne bude suviše vruća, dodaju kašiku ipo kakao praha, i onda zaslade po želji.

kakao-prah

✅ Možete da umešate kakao prah sa medom ili biljnim zaslađivačem u kremić.

✅ Kakao možete dodati u bilo koju varijantu šejka/smutija/kaše koje pravite.

✅ Kupite sveže urme (nekandirane) i 7-8 urmi stavite u blender zajedno sa dve doze kakaoa (3-4 kašike npr). Izbendirajte, formirajte kuglice ili štanglice, odvojite na dva dela, jedan pojedite taj dan a drugi deo sutradan.

✅ Viljuškom zgnječite bananu i umešajte kašiku kakao praha – idealna opcija za decu!

kakao-2

Recepti za kakao smoothie

Čoko puding na zdrav način

  • Avokado 100 g (zreo i mekan)
  • Bademovo mleko (nezaslađeno, a može i sa vodom) 160 g
  • Superior Kakao (Criollo ili Arriba) 12 g (dve prepune kašike)
  • Med ili biljni zaslađivač 30 g (dve, tri ravne kašike biljnog zaslađivača – a može i manje, u zavisnosti od ukusa)

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

coko-smoothie

Švarcvald smoothie

  • Superior Kakao (Criollo ili Arriba) 12 g (dve prepune kašike)
  • Banana (može zaleđena prethodno) 100 g
  • Višnje (zamrznuta, organska) 60 g do 70 g
  • Voda 100 g
  • Cimet cejlonski organski 1,2 g (jedna ravna kašičica)

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

svarcvald-smoothie

Čoko – kikiriki smoothie

  • Superior Kakao (Criollo ili Arriba) 12 g (dve prepune kašike)
  • Banana 140 g
  • Spanać svež 40 g
  • Lešnikov puter 40 g
  • Bademovo mleko (nezasladjeno) 180 g
  • Mogu se dodati kocke leda

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

banana-spanac-smoothie

Zdrava varijanta plazma šejka

  • 5 svežih urmi
  • 30g  pečenog lešnika
  • Superior Kakao (Criollo ili Arriba) 12g (dve prepune kašike)
  • ¼ kašičice vanilla ekstrakta i malo cimeta
  • Bademovo mleko (nezaslađeno, a može i sa vodom) 220g
  • Voda 50g

Stavite sve sastojke u blender ili secka i izmiksajte.

zdravi-plazma-sejk
kurkuma-prah

Preporuke za korišćenje kurkume

Kurkuma u prahu se uzima u količini od jedne kašičice dnevno, od 3 do 5 g (to je dobro puna kafena kašičica). To je minimalna količina da bi se postigao efekat. Možete je uzimati svaki dan mesec dana i pratiti rezultate. Ukoliko ste potpuno zdravi i želite samo da osnažite organizam najjačim antioksidansom koji postoji i da održavate imunitet jakim, onda možete uključiti kurkumu u redovan deo svoje ishrane 7 do 10 dana svakog meseca. Dodatno, kada god se osetite malaksalo, razbolite se, kad god vam je koža iz nekog razloga iziritirana, osećate umor ili upalu u mišićima zbog jače fizičke aktivnosti, uzmite tih dana po dve doze kurkume. Da bi se kurkumin iz kurkume bolje iskoristio u organizmu, najbolje je da se konzumira sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje).

✅  Kurkuma latte – dodajte punu kašičicu kurkume u zagrejano pirinčano mleko, zasladite po želji i izmiksajte

✅ Pomešajte kašičicu kurkume, malo crnog bibera u prahu i kašiku hladno ceđenog organskog maslinovog ulja u činijici i popijte sa vodom kao što biste tabletu popili. Nećete ništa osetiti 🙂 osim efekata!

✅ Ajurvedsko Zlatno mleko – zagrejte bilo koje biljno mleko, dodajte kašičicu istopljenog Superior kokosovog ulja ili kakao butera, punu kašičicu Superior Kurkume, i malo bibera u prahu. Sve izblendirajte, promućkajte u zatvorenoj teglici ili izmiksajte štapnim mikserom. Izvor masti i biber su važni da povećaju bioiskoristivost kurkumina iz kurkume.

✅ Dodajte kašičicu kurkume u bilo koje slano jelo (povrće, meso, jaja, supu, pirinač) ili sos koji pravite za slano jelo. Dodajte i malo crnog bibera. Primer recepta za sos: kombinujte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 kašike meda ili Superior kokosovog sirupa, 1 kašiku jabukovog sirćeta, 2 kašike Superior kurkume i ½ kašike mlevenog đumbira.

kurkuma 1

✅ Kašičicu kurkume naravno možete dodati u bilo koju varijantu šejka koji pravite.

Ajurvedski Zlatni med – umešajte kašičicu kurkume sa jednom do dve kašike meda ili Superior kokosovog sirupa u kremić i pojedite.

Kurkuma čaj – kašičicu Superior kurkume sipajte u šolju proključale vode, pa dodajte 1 kašiku meda, malo limuna i malo crnog bibera.

Zlatni adaptogeni lešnik late – zagrejte bilo koje biljno mleko do ključanja, pa sačekajte da se ohladi malo, dodajte 1 kašičicu Superior make, 1 kašičicu Superior kurkume, 1 kašiku Superior lešnikovog putera i zasladite po želji. Sve izmiksajte u blenderu, štapnim mikserom ili mućkanjem u teglici.

kurkuma 2
spirulina-pozadina

Preporuke za korišćenje spiruline/hlorele

Preporučena količina spiruline/hlorele u prahu iznosi 3 g (1 kafena kafena kašičica srednje puna). Može se uzimati i 1 g dnevno, pokazani su efekti u istraživanjima i sa tom količinom, ali za jače efekte uzimati bar 2 g dnevno.

Efekat dobre spiruline/hlorele se oseti odmah nakon uzimanja ukoliko se osećate kao da ćete da se razbolite ili ukoliko ste unosili prethodni ili taj dan u sebe nešto što opterećuje organizam toksinima (alkohol, procesirana hrana i slično).

Najukusniji a jednostavan način je da malo zagrejete baš pirinčano mleko , dodate punu kašičicu spiruline/hlorele, zasladite po želji i izmiksate. 

Za manje osetljive 🙂 – Promešajte spirulinu/hlorelu u pola čaše vode, i popijte naiskap. Nećete uživati u ovom procesu, ali je gotov za par sekundi 😀  Superior spirulina/hlorela ima daleko manje neprijatan ukus i miris od drugih spirulina, jer je potpuno čista i nekontaminirana.

Spirulina/hlorela limunada – Ovo je drugi najpopularniji i najukusniji način da uzmete vašu dnevnu dozu algi. U čašu iscedite pola limuna, dodajte vodu i kašičicu spiruline/hlorele. Možete dodatno da zasladite stevijom, medom ili Superior kokosovim sirupom. Kiselost limuna će izbalansirati ukus algi.

Zeleni sok – Jednostavno umešajte kašičicu spiruline/hlorele u bilo koji sok! (pomorandžu, ananas, jabuku…)

Spirulina/hlorela slatki smuti – Cela banana ili 4,5 svežih urmi, čaša vode ili biljnog mleka, srednje puna kašičica Superior spiruline/hlorele, puna kašika Superior kokosovog ulja, a možete dodati i neki Superior kakao prah i/ili maku.

spirulina 1

Detoks smuti – Ako pravite zelene smutije (biljno mleko, neko zeleno povrće, smrznuto bobičasto voće) možete dodati i kašičicu spiruline/hlorele.

Spirulina/hlorela kremić – Jednostavno zamešajte kašičicu spiruline/hlorele sa medom ili Superior kokosovim sirupom u kremić i pojedite.

Sirovi spirulina/hlorela bar – bilo koja varijanta sirovog bara na bazi urmi ide super sa spirulinom/hlorelom. Ali vodite računa da stavite dnevnu dozu da biste imali efekta. Jedna jednostavna varijanta je 2-3 g spiruline/hlorele, 3-4g Superior kurkume u prahu, 1 kašičica Superior kokosovog ulja, 4 sveže urme, orašasti plodovi ili semenke po želji, jednu do dve kašike. Takođe, možete napraviti  čoko bar: 2-3 g spiruline/hlorele, 4-5 g Superior kakao praha, i 5 svežih urmi. Umesto sa urmama možete napraviti bar sa Superior lešnikovim puterom, Superior kokosovim brašnom i Superior kokosovim sirupom.

Kao dodatak slanim jelima – spirulinu/hlorelu možete dodati i u neka slana jela ili soseve (u supu, u humus, u pesto sos, gvakamole sos). U ovom slučaju stavite onoliko doza spiruline za koliko porcija spremate obrok. Na primer ako pravite pesto sos za 3 osobe, stavićete 9g spiruline/hlorele, ako ćete teglicu humusa pojesti iz 2 puta stavićete 6g, itd.

spirulina 2

Spirulina recepti

Spirulina / Kurkuma latte

  • Podgrejte čašu pirinčanog mleka (ne previše) zajedno sa kašičicom organskog kokosovog ulja ili organskog kakao putera.
  • Dodajte 2 baš pune kašičice kurkume
  • Dodajte 2 normalno pune kašičice spiruline
  • Dodajte prstohvat crnog bibera u prahu
  • Po želji dodajte med, kokosov sirup ili slični zaslađivač
  • Sve dobro izmiksajte

Ova kombinacija radi kao ferveks u smislu trenutnog olakšanja simptoma virusa i prehlada ali za razliku od ferveksa potpuno je prirodna i bez obzira što pomogne kod posledica, radi pre svega na uzroku!

Spirulina i kurkuma smuti

Spirulina / Kurkuma sladoled

  • Zamznite jednu ipo bananu (to je mera da bi ukus bio ok) pola sata do 45 minuta (ne više)
  • Tako delom zamrznutu je stavite u blender
  • Dodajte sve sastojke kao iz recepta levo (uključujući crni biber), sa tim da kokosovo ulje i kakao buter treba da budu istopljeni
  • Blendirajte malo duže dok se ne poprimi struktura sladoleda (banana zamrznuta na ovaj način pose nekog vremena napravi pravu strukturu sladoleda)
  • Možete jesti odmah a ukoliko ste dobili suviše tečnu formu, onda ostavite dodatno u zamrzivač 15ak minuta a možete i tako pojesti kao hladni gusti smuti.  Ovo je jedna doza, tako da imajte u vidu da ste uneli bananu ipo uz nju ☺
Veganski sladoled sa spirlinom i kurkumom
india

Preporuke za korišćenje ašvagande

Ašvaganda je dijetetski suplement, što znači da je svaka informacija vezana za nju regulisana zakonom. Naravno, to važi za ašvagandu koja je upisana u bazu Ministarstva Zdravlja, tj stavljena po propisima na tržište, što uvek možete proveriti na pakovanju. Po pravilniku preporučena dnevna doza iznosi 3-5 grama dnevno. To je otprilike srednje puna kafena kašičica. Jako je važno da ne uzimate ravnu kašičicu, jer jednostavno ta doza nije dovoljna da ispolji efekte. U praksi obično žene uzimaju normalno punu kašičicu a muškarci baš punu kafenu kašičicu (sa ‘bregićem’). U slučaju veoma stresnih perioda u životu, uzmite preporučenu dozu i ujutru i uveče. Ašvaganda se ne preporučuje osobama sa autoimunim bolestima i osobama na terapiji tireoidnim hormonima. Ovo su zvanične preporuke, međutim, upravo u ovim slučajevima postoje nedostaci energije i često anksioznost, tako da ako želite detaljnije da se informišite o ovome pročitajte ovaj tekst.

Ašvagandu možete uzimati na prazan stomak ili uz jelo. Najbolje vreme za uzimanje možete odrediti sami. Generalna preporuka je da ako vam treba energija i fokus preko dana (ili ste anksiozni) onda je uzimate ujutru, a ako imate problem da se uspavate i smirite sistem onda je uzimate uveče. U periodima koji su bas problematični, pije se i ujutru i uveče. Naravno, kad god u toku dana da je uzimate, ako je uzimate redovno, svejedno će vam dati i fokus i energiju i preko dana. Svi efekti su tu kad je uzimate redovno svakako. Nekada je parovi uzimaju pola sata pre odnosa a sportisti pola sata pre treninga. Ašvaganda može da se kombinuje sa makom, i ta kombinacija je najpopularnija kod naših korisnika.

✅ Najukusniji a jednostavan način je da malo zagrejete  pirinčano mleko (baš ovo mleko – zbog ukusa- imate ga  svakom marketu), dodate punu kašičicu ašvagande, zasladite po želji (medom ili biljnim zaslađivačem kao što je kokosov sirup) i izmiksate.

✅ Za manje osetljive 😉 – Promešajte ašvagandu u pola čaše vode i popijte naiskap.

Jednostavno umešajte kašičicu ašvagande u bilo koji sok (pomorandžu, ananas, jabuku..).

asvaganda 1

✅ Ašvaganda čaj Prokuvajte vodu, stavite svoj omiljeni čaj, sačekajte da se prohladi malo, i onda dodajte kašičicu ašvagande. U ovaj čaj slobodno dodajte i kašičicu make. Ukoliko zasladite medom ili kokosovim sirupom, biće korektnog ukusa! Ovakav čaj je idealan uveče za smirivanje sistema (vrlo efektan i to jako brzo nakon što se popije) i omogućiće vam čvršći i mirniji san!

✅ Ašvaganda latte jedan od najukusnijih načina za uzimanje bilo koje superhrane! Zagrejte kokosovo mleko iz konzerve, ili pirinčano mleko. Kad se malo prohladi dodajte punu kašičicu ašvagande i zasladite stevijom, medom ili Superior kokosovim sirupom. Izmiksajte u blenderu, šejkeru (ili običnoj zatvorenoj tegli) ili štapnim mikserom. Po želji dodajte cimet, vanilu, karanfilić, itd.

✅ Ašvaganda kremić – Jednostavno zamešajte kašičicu ašvagande sa medom ili Superior kokosovim sirupom u kremić i pojedite.

asvaganda 2

Adaptogeni ašvaganda latte

  • Čaša biljnog mleka (najukusnije je od pirinča)
  • Srednje puna kašičica Superior ašvagande
  • Srednje puna kašičica Superior make
  • 1 kašika Superior lešnikovog putera
  • 1 kašika Superior kokosovog sirupa ili meda.
  • Malo vanile, cimeta, karanfilića, muskatnog oraščića

Zagrejte biljno mleko da bude toplo, ne vruće. Sve sastojke stavite u secka/blender/šejker i dobro izmiksajte.

Topli napitak sa asvagandom, biljnim mlekom i lešnikom.
Moringa-latte-u-solji

Preporuke za korišćenje moringe

Moringa je biljka izuzetno bogata različitim fitonutrijentima, vitaminima i mineralima, kao i amino-kiselinama. U principu je ljudi često porede sa određenom količinom voća i povrća, pokazujući da  moringa sadrži mnogo više nutrijenata od voća i povrća, u mnogo manjoj količini. To znači da je moringa odličan dodatak ishrani koji će vam obezbediti ‘dnevnu dozu zeleniša‘ svaki dan na jednostavan i brz način. Dnevna doza moringe iznosi oko 5g tj jedna normalno puna supena kašika.

✅ Moringa latte – dodajte punu kašiku moringe u zagrejano pirinčano mleko, zasladite po želji i izmiksajte.

✅ Kašiku Superior moringe naravno možete dodati u bilo koju varijantu šejka koji pravite.

Moringa čaj sa limunom – U vruću vodu dodajte supenu kašiku Superior moringe, sok od pola organskog limuna, i kašiku meda ili kokosovog sirupa. Kiselost limuna će izbalansirati ukus moringe.

organska-moringa

Moringa aromatični latte – Zagrejte kokosovo mleko iz konzerve, kad se malo prohladi dodajte punu kašiku moringe i zasladite stevijom, medom ili Superior kokosovim sirupom. Dodajte ekstrakt vanile, malo cimeta ili muskatnog oraščića. Izmiksajte u blenderu, šejkeru ili štapnim mikserom.

Moringa kremić – Jednostavno zamešajte kašiku moringe sa medom ili Superior kokosovim sirupom u kremić i pojedite.

moringa-u-prahu

Recepti sa moringom

Sirovi lešnik-moringa bar

Sastojci:

Sve izmiksati u secku, oblikovati u štanglicu i ostaviti u frižideru da se stegne. Najbolje je praviti 5,6 štanglica odjednom – samo sa 5 pomnožite količinu svakog sastojka. Oblikovati u ploču i iseći barove. Barove staviti u zavorenu posudu  frižider. Mogu stajati minimum 5 dana.

moringa-sirovi-barovi

Moringa ledeni latte

  • Čaša hladnog mleka i malo zagrejanog mleka
  • 5,6 velikih kocki leda
  • 5g Superior Moringe
  • Kašika Superior kokosovog sirupa

Zagrejati malo mleka i razmutiti supenu kašiku moringe i kokosov sirup u njemu. Možete koristiti štapni mikser za nes, ili staviti u šejker/zatvorenu teglicu i izmućkati dobro. Staviti sav led u veliku čašu, sipati hladno mleko, i onda dodati polako razmućenu i zaslađenu moringu u hladno mleko.

Moringa hladni latte u čaši
cimet-recepti

Preporuke za korišćenje cejlonskog cimeta

Preporučuna količina cimeta je 5g (1 normalno puna supena kašika). Sa ovom količinom cejlonskog cimeta na dnevnom nivou, posle nekog vremena možete očekivati sve zdravstvene benefite navedene na našoj stranici o cimetu.

Posle nekoliko meseci redovnog korišćenja možete smanjiti količinu na 3g grama dnevno. Važno je da znate da ako cimet koristite samo kao začin, i ne dostižete bar 3g dnevno, nije moguće da on ispolji svoja lekovita svojstva.

Cimet u toplom napitku
Pomešajte kašiku cimeta u prahu sa čašom tople vode. Po želji, zasladite medom ili biljnim zaslađivačem. Ovaj napitak je odličan za jačanje imuniteta i podizanje energije.

Cimet u šejkovima i smutijima
Dodajte kašiku cimeta u bilo koji šejk ili smuti koji pravite, bilo da je na bazi voća, povrća ili proteina. Cimet savršeno obogaćuje ukus i daje dodatnu nutritivnu vrednost.

Cimet u ovsenoj kaši
Pospite kašiku cimeta preko jutarnje ovsene kaše ili muslija.

Cimet kao dodatak kafi
Dodajte kašiku cimeta u prahu u kafu umesto šećera. Cimet dodaje prijatnu aromu i doprinosi osećaju sitosti, pa može pomoći kod regulisanja težine.

Cimet i med za ukusan namaz
Pomešajte kašiku cimeta u prahu sa dve kašike meda dok ne dobijete glatku smesu. Ovaj krem možete koristiti kao namaz za hleb, palačinke ili kao dodatak smutijima.

Zdrav cimet – banana dezert
Viljuškom zgnječite jednu zrelu bananu i dodajte kašičicu cimeta u prahu. Ovaj jednostavan dezert idealan je za decu, a može se konzumirati kao brza užina.

cimet-recepti1

Jogurt sa cimetom i medom
Pomešajte kašiku cimeta u prahu sa prirodnim jogurtom i dodajte malo meda ili orašastih plodova za zdravu i ukusnu užinu.

Cimet puding
Avokado 100 g (zreo i mekan)
Bademovo mleko (nezaslađeno) 160 ml
Cimet u prahu 1 kašičica
Med ili biljni zaslađivač 30 g
Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Savršeno lagan i ukusan desert!

Cimet – banana smuti
Banana 140 g
Spanać svež 40 g
Cimet u prahu 1 kašika
Lešnikov puter 40 g
Bademovo mleko (nezaslađeno) 180 ml
Sve sastojke stavite u blender, dodajte po želji kocke leda i izmiksajte.

Cimet – jabuka smoothie
U blender stavite jednu zrelu jabuku, kašiku cimeta, šolju bademovog mleka i malo meda po ukusu. Dodajte kocke leda i izmiksajte dok ne postane glatko.

cimet-recepti2
kokosovo-brasno 2

Preporuke za korišćenje kokosovog brašna

Kokosovo brašno je isti proizvod kao i kokosov protein, i možete ga koristiti u obe svrhe. Kokosovo brašno ima najniži udeo ugljenih hidrata i šećera od svih drugih vrsta brašna. Ima manje svarljivih ugljenih hidrata čak i od većine povrća. Bogato je vlaknima i proteinima, nije alergen, vegansko je, ne sadrži gluten i jako je lepog ukusa. Dodatno, dokazano smanjuje glikemijski indeks hrane u koju se dodaje. Zbog ovoga je izuzetno popularno među ljudima koji su na keto, paleo, low-carb ili bezglutenskoj ishrani.

1) Kokosovo brašno kao superhrana

Kokosovo brašno ili kokosov protein se može koristiti kao i bilo koja superhrana, tj kao dodatak smutijima i kašama. Ovsene kaše će obogatiti proteinima, mastima i mineralima, daće im fantastičan ukus i strukturu, i smanjiti glkemijski indeks. U slučaju dodavanja u smutije koristite 1 punu supenu kašiku, u slučaju dodavanja u kaše 2 pune supene kašike.

2) 100% kokosovo brašno u receptima

Ukoliko izbegavate i žitarice i orašaste plodove (koštunjavo voće) onda je kokosovo brašno jedina opcija koja preostaje da se prave različita jela i poslastice koje svi volimo, kao što su hlebovi, tortilje, palačinke, vafli, itd. U tom slučaju najbolje je da nađete recepte na internetu gde se koristi samo kokosovo brašno i pratite precizno uputstva. Kao generalno pravilo, kada se celokupno brašno u receptu menja kokosovim brašnom, onda je potrebno staviti ga za 30% (trećinu) manje nego brašna koje inače ide u recept, i povećati količinu jaja (ili vegansku zamenu za jaja) u odnosu na originalni recept. Na primer, ako u originalnom receptu ide 100g brašna i 2 jaja, u recept sa kokosovim brašnom bi išlo 70 g kokosovog brašna i 4 jaja. Po potrebi povećajte količinu vode ili mleka u receptu, dok ne dobijete očekivanu gustinu.

kokos 1

3) Kokosovo brašno kao zamena dela brašna u receptima

Ukoliko želite samo da obogatite recept proteinima, vlaknima i zdravim mastima (jer u receptima sa standardnim brašnima ovih nutrijenata ima premalo, a ugljenih hidrata i šećera previše) potrebno je da u receptu zamenite 20% (petinu) originalnog brašna sa kokosovim brašnom. Možete zameniti i sa nešto više (do polovine) samo onda dodajte vode ili mleka više nego što ide u originalnom receptu.

4) Kokosovo brašno za soseve, prelive i pohovanje

Kokosovo brašno može biti odlična alternativa drugih brašnima kad vam je potrebno da zgusnete neki sos ili preliv, ili za pohovanje, upravo zato što dobro upija vlagu. Zbog te svoje osobine ljudi obožavaju da od njega prave zdravu varijantu čokolina (kokosovo brašno, kakao prah, zaslađivač po želji i mleko po želji do postizanja željene gustine).

Recepti sa kokosovim brašnom

4 odlična recepta sa kokosovim brašnom za keto projice, proteinske vafle, kokosčinke i mokri banana kolač možete pronaći u sledećim blogovima: Kokosčinke i mokri kokos-banana kolač i Keto projice i proteinski vafli.

kokos 2
polovine-kokosa

Preporuke za korišćenje kokosovog ulja

Kokosovo ulje je zaista neverovatna hrana. Nije samo dobrog ukusa, već ima i mnoštvo prednosti za telo kako iznutra tako i spolja.

Dnevna preporučuna količina je jedna do dve pune supene kašike kvalitetnog kokosovog ulja (kada je u polučvrstom stanju, ili 2 do 4 supene kašike kada je u tečnom stanju).

Četiri važne upotrebne vrednosti kokosovog ulja

  1. Koristi se kao mast ili ulje biljnog porekla u različitim slanim i slatkim receptima.
  2. Odlično je kao ulje za prženje i pečenje, jer je stabilno na visokim temperaturama. Za razliku od većine drugih biljnih ulja kokosovo ulje ne oksidira i ne formira slobodne radikale na povišenim temperaturama i to ga čini potpuno bezbednim za ovu namenu.
  3. Koristi se kao superhrana. S obzirom na to da ima čitav dijapazon zdravstvenih benefita, kokosovo ulje je idealno za dodavanje u šejkove, smutije, kaše i slične obroke i užine. Pored sopstvenih zdravstvenih benefita, ono potpomaže da se nutrijenti iz drugih hrana i superhrana apsorbuju i iskoriste u organizmu mnogo bolje. Tako da i ovde ima dvostruku ulogu.
  4. Koristi se i za spoljnu upotrebu, tj. u kozmetičke svrhe, i to i za kosu, i za kožu i za zube!
kokosovo ulje

Recepti za korišćenje kokosovog ulja

Recept za savšen buter za telo

Pola šolje Arriba Nacional kakao butera i 5 kašika Superior devičanskog kokosovog ulja rastopite u posudi postavljenoj preko ključale vode.

Nakon što se rastopi uklonite i dodajte nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

Ubacite u blender i blendirajte dok se ne formira buter.

Kada se ohladi, čuvajte je u posudi u frižideru tokom leta, a u kupatilu zimi.

Ovaj buter će učiniti čuda za vašu kožu, bez ikakvih štetnih efekata od hemikalija koje se nalaze u industrijskim buterima i kremama za telo.

krema za telo od kakao butera i kokosovog ulja

Kokosovo ulje kao hranljiva maska za kosu

Jedan od popularnijih kućnih recepta za prirodnu negu je maska za kosu na bazi kokosovog ulja. Zapravo maska je samo kokosovo ulje, ali možete dodati različita esencijalna ulja po vašoj želji (smatra se da ulje peperminta pomaže rast kose). Jednostavno istopite 1 do 3 supene kašike kokosovog ulja u posudi (količina zavisi od dužine i gustine kose), dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja i promešajte. Za nanošenje ulja na kosu možete koristiti rukavice ali ne morate. Jednostavmo rukama nanesite ulje na celu kosu, od temena do vrhova, prolazeći prstima svuda. Topla preporuka i da izmasirate teme glave nekoliko minuta. Pokupite kosu šnalom i stavite kapu za tuširanje, kao i inače kad nanosite maske. Masku možete ostaviti 45 min a možete i celu noć. Nakon toga operite kosu temeljno i po mogućstvu stavite i balzam. Posle prve upotrebe ćete videti razliku!

organsko-kokosovo-ulje-maska-za-kosu
polovine-kokosa

Preporuke za korišćenje kokosovog sirupa

Kokosov sirup je po našem mišljenju najbolji biljni zaslađivač na svetu! A evo i zašto. Ima jedan od najlepših ukusa među svim biljnim zaslađivačima (između karamele i meda – bar kad je u pitanju naš sirup). Daleko je manje procesiran od drugih zaslađivača, dobija se isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem. Daleko je manje popularan od javorovog sirupa, pa je jeftiniji i ne razblažuje se, a dobija se na potpuno isti način kao i javorov sirup samo iz drugog drveta. Smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača, po ograničenim istraživanjima. Ispod pogledajte njegove najvažnije upotrebne vrednosti.

  1. Kokosov sirup je idealan za recepte koji traže tečni zaslađivač a obrađuju se na visokoj temperaturi. Obično su to neke varijnate zdravijih vafla, palačinki i bilo koji kolača, mafina i kora za torte koji se peku. Ako se u ovim receptima nalazi med kao sastojak, obavezno zamenite kokosovim sirupom, zato što med naučno dokazano i opšte prihvaćeno na visokoj temperaturi razvija vrlo toksične supstance za ljudski organizam.
  2. Može se koristiti kao zamena za običan šećer u bilo kom receptu, samo se smanji količina drugih tečnih sastojaka ili poveća malo količina suvih sastojaka, da bi se dobila željena struktura.
  3. Idealan je za zaslađivanje svih vrsta smutija, detoks napitaka, kao i kafe i čaja.
  4. Jedan je od najlepših sirupa za palačinke i vafle.
  5. Predivno ide i uz slana jela, i daje im egzotičan ukus. Bilo u prelive salata, kao toping za selekciju sireva, ili drugih slanih kombinacija.
kokosov-sirup
kakao-buter

Preporuke za korišćenje kakao butera

Kakao buter možete dodati u bilo koji smuti, kašu ili koristiti za pravljenje čokolade, sladoleda, čokoladnog frapea ili drugih poslastica. Za smuti ili kašu možete ga kratko na niskoj temperaturi otopiti u džezvi. Doza za smuti ili kašu je 10 – 30g. Osim sopstvenih zdravstvenih benefita koje masti iz kakaoa pružaju, one će dodatno pomoći vitaminima, mineralima i fitonutrijentima iz drugih sastojaka (žitarica, voća, superhrana) vašeg smutija ili kaše da se bolje apsorbuju i bolje iskoriste u organizmu.

Kakao buter može biti idealna alternativa životinjskim mastima i rafinisanim biljnim uljima (ne sadrži holesterol, ni trans masti, ne oksidiše na visokim temperaturama), što ga čini idealnim za vegane.

✅ Stavite u džezvu ili šerpicu 10-20g kakao butera, istopite, i dodajte u bilo koji smuti/šejk/kašu koju pravite. Kakao buter je jako bitan izvor masti u veganskoj/biljnoj ishrani.

✅ Istopljeni kakao buter dodajte u bilo koju varijantu toplog biljnog mleka koje pravite sa vašim omiljenim superhranama.

✅ Uzmite komad kakao butera i nanesite uveče direktno na kožu lica i/ili tela.

✅ Autentični kakao napitak, iliti ono što je topla čokolada trebala da bude.😊 Stavite u blender/secka šaku Superior kakao butera, punu supenu kašiku bilo kog Superior kakao praha, supenu kašiku ili dve Superior kokosovog sirupa, prelite toplom do blago vrućkastom vodom/biljnim mlekom i izmiksajte!

kakao-2

Recepti za korišćenje kakao butera

Recept za domaću čokoladu

U šerpu sipajte malo vode i zagrejte. Na šerpu stavite dubok tanjir ili manju šerpu, i u njega komadiće Arriba Nacional butera. Buter će se istopiti uz lagano mešanje na pari. Skinite sa vatre, dodajte kakao u prahu i izmešajte. Možete je zasladiti po ukusu (bilo kojim zaslađivačem, mi preporučujemo superior kokosov sirup). Sipajte u kalupe, dodajte bilo koje suvo voće ili orašaste plodove i ostavite u frižideru da se stegne. Dobićete savršenu domaću i zdravu čokoladu po vašem ukusu, od čistog i autentičnog kakaoa, kakve inače možete kupiti samo od nekoliko najboljih proizvođača čokolada na svetu.

Za negu, hidrataciju i zaštitu kože, kao sredstvo protiv strija, za sunčanje i masažu jednostavno uzmite jedan grumen iz pakovanja, namažite ga po licu i telu, lepo utrljajte u kožu – rastopiće se odmah u dodiru sa kožom. Probajte ovaj postupak pred spavanje, i obratite pažnju kakva vam je koža ujutru.

domaca-cokolada

Recept za savšen buter za telo

Pola šolje Arriba Nacional kakao butera i 5 kašika organskog kokosovog ulja rastopite u posudi postavljenoj preko ključale vode.

Nakon što se rastopi uklonite i dodajte nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

Ubacite u blender i blendirajte dok se ne formira buter.

Kada se ohladi, čuvajte je u posudi u frižideru tokom leta, a u kupatilu zimi.

Ovaj buter će učiniti čuda za vašu kožu, bez ikakvih štetnih efekata od hemikalija koje se nalaze u industrijskim buterima i kremama za telo.

 

krema za telo od kakao butera i kokosovog ulja
Palačinke od bademovog brašna u tanjiru

Preporuke za korišćenje bademovog brašna

Bademovo brašno može u celosti zameniti bilo koje žitno brašno u receptu. Izuzetno je popularno kod dijabetičara, ljudi na bezglutenskoj ili keto ishrani ili ishrani sa smanjenim unosom ugljenih hidrata. Kada u bilo kom receptu zamenite obično brašno bademovim, dobijate daleko bolji odnos makro nutrijenata. Ugljeni hidrati i šećeri u receptu se smanjuju, dok se vlakna, proteini i zdrave masti povećavaju. Iz istog razloga bademovo brašno se dodaje po kašiku ili dve u šejkove i naročito u ovsene kaše.

1) Bademovo brašno kao dodatak kašama i smutijima

Vrlo često ljudi koriste bademovo brašno tako što dodaju 1-2 supene kašike u svoj smoothie ili ovsenu kašu. Dobija se izbalansiraniji, nutritivniji obrok, koji mnogo duže drži sitim i ne izaziva skokove šećera u krvi.

2) Bademovo brašno u receptima

Koristi se kao bilo koje brašno, sa tim da će trebati malo veštine ukoliko testo treba da se oblikuje. Neke od recepta sa bademovim brašnom možete naći na sledećim linkovima:

 

 

bademovo-brasno
100% crna čokolada - kakao masa u obliku dugmića na stolu

Preporuke za korišćenje kakao mase

100% peruanska kakao masa, ili 100% crna čokolada u diskovima može da se koristi u ishrani na različite načine, koje možete pogledati ispod.

Preporučena dnevna količina kakao mase je od 10 g – 20 g dnevno (za decu je dovoljno 5g). Za iskusne korisnike čistog kakaoa, kao i za ceremonije, doze su nešto veće – 30g do 42 g.

  1. Možete grickati vašu kakao masu u obliku diskova samostalno kao užinu (zbog sorte i procesa obrade, Superior kakao masa je ukusnija od većine 100% crnih čokolada na svetskom tržištu)
  2. Možete je dodati u smutije i kaše, tako što ćete diskove prvo usitniti nožem i dodati u vaš obrok, ili ih prvo istopiti na pari pa dodati.
  3. Koristite je kao zamenu za kafu – 10ak grama usitnite nožem, stavite u blender i dodajte pola čaše vruće (ne vrele) vode ili mleka, a po želji dodajte malo zaslađivača ili 1-3 sveže urme, i izmiksajte u penasti napitak divnog ukusa.
  4. Crna čokolada za kuvanje – za torte, čokoladne mafine, vafle, i slično, kao i za pravljenje domaćih čokoladnih preliva ili za dekorisanje poslastica.
kakao-prah

5. Napravite ceremonijalni napitak – 30 g kakao mase (ovu količinu koristite samo ako imate iskustva sa ovom praksom) usitnite nožem, stavite u blender i dodajte pola čaše vruće (ne vrele) vode, a po želji dodajte malo zaslađivača ili nekoliko urmi, i začine. Sve izblendirajte i uživajte u laganom ispijanju ovog lekovitog napitka. U drevnim tekstovima pronađeni su brojni recepti sa detaljnim uputstvima za upotrebu ove biljke u verske, medicinske i kulinarske svrhe. U brojnim receptima ova biljka se često kombinuje sa paprikom, biberom, vanilom i medom, a samo piće je bilo dostupno isključivo pripadnicima elite.

6. Napravite savršenu domaću čokoladu (istopite kakao masu na pari, dodajte kokosov sirup ili šećer, steviju ili zaslađivač po vašoj želji), sipajte u kalupe, dodajte orašaste plodove ili sušeno voće, i ostavite u frižideru da se stegne). Ovako možete napraviti i idealno zdravu i ukusnu čokoladu pogodnu za keto ishranu i dijabetičare, i to sa autohtonim zrnom kakaoa, kakvo koriste samo retki i najekskluzivniji proizvođači čokolada.

kakao-2
superior-sejk

Kako se pravi Superior šejk?

Često nas pitate da li naši proizvodi smeju zajedno da se konzumiraju. Ono što se može naći ponegde u literaturi je da smeju (nema je mnogo, ali nigde nisu prijavljene kontraindikacije kod kombinovanja superhrana koje mi nudimo). Po našem mišljenju i iskustvu, kombinovanje više superhana odjednom je apsolutno u redu, i čak je i poželjno! Superhrane iz našeg asortimana su sve celovite hrane iz kojih ništa nije oduzeto i ništa im nije dodato, te nemaju neželjenih dejstva i nije nikakav problem da ih kombinujete, šta više tako možete postići samo veće zdravstvene efekte. Naravno, držite se preporučenih količina za svaku superhranu. Maka i ašvaganda su komplementarni adaptogeni, i mogu se piti zajedno, kao i u kombinaciji sa ostalim superhranama. Za bilo koje detalje i dodatna pitanja, pišite nam na mail!

Recept za Superior Šejk

  • Čaša flaširane vode ili mleka od pirinča (stavite prvo pola čaše pa kad izblendirate sve dodajte drugu polovinu do one mere do koje vi volite gustinu šejka)
  • Pola ili cela banana (ako vam je ukus ok i sa pola banane, stavite pola)
  • Prepuna kašika Superior kokosovog ulja (ako je kokosovo ulje u tečnom stanju ide 4 velike ravne kašike, ako je u polu čvstom stanju onda stavite baš punu kašiku). Kokosovo ulje je samo po sebi jedna od zdravijih namirnica koju možemo uneti u sebe, a pri tome pomaže apsorpciju drugih nutrijenata)
  • Ako želite zasladite kašikom domaćeg ili organskog meda ili Superior kokosovog sirupa.
  • Prepuna kašičica Superior make
  • Prepuna kašika Superior kakao praha (Arriba ili Criollo)
  • Pola kašičice Superior spiruline
  • Normalno puna kašičica Superior kurkume
  • Srednje puna kašika Superior moringe.
superior sejk

Naravno možete da ovakav šejk pravite i samo sa jednim Just Superior proizvodom. Ali ako ga pravite kako je gore napisano, dobijate polu obrok,  i to jedan od najzdravijih obroka koji možete sebi da napravite. Kombinacija svih nutrijenata i fitonutrijenata iz ovih superhrana će vašem organizmu doneti čitav spektar zdravstvenih efekata, ako ga uzimate dovoljno redovno. Efekte ćete osetiti i za jedan dan – daće vam fokus i energiju zaista drugačiju od bilo čega. Probajte!

superior sejk 2

Čija puding

Keto čokolada

 

Keto palačinke

Keto baron torta bez šećera

Keto dezert u čaši bez šećera

Keto čoko lešnik rolat bez šećera

Keto obroci u 2 minuta

 

Keto krofnice iz rerne sa konopljom

LCHF/Keto brauni pogodan za dijabetičare

Crna čokolada sa filom od malina

Keto hleb idealan za sendviče

Keto kolači i ne keto kolači

Mekani kolačići sa komadićima čokolade

Low carb keto čokoladna torta

Slatko slane karamel kocke

Sunđerasti lešnik kolač

Low carb medeno srce

Zdrave integralne kiflice

Toffifee krofnice

konopljin-protein

Preporuke za korišćenje konopljinog proteina

Superior proteinski prah konoplje je 100% prirodan i zdrav izvor lako svarljivog biljnog proteina, vlakana, minerala i оmega-3 masnih kiselina. Preporučena porcija konopljinog proteina sadrži 30g (2 do 3 supene kašike). Sa ovom količinom konopljinog proteina na dnevnom nivou, posle nekog vremena, možete očekivati ispoljavanje zdravstvenih benefita navedenih na našoj stranici o konoplji kao i na ambalaži.

✅ Jednostavan način za konzumiranje konopljinog proteina koji je popularan među sportistima jeste da ga umešate sa jogurtom (običnim ili biljnim). Ne zahteva nikakvo vreme pripreme i ništa osim kašike i čaše, a ukus je prijatan i osvežavajući!

✅ Super stvar kod konopljinog proteina je što vrlo jednostavno možete da ga dodate u bilo koju salatu, kuvano jelo, ili supu. Jednu ili dve kašike, pospite po salati, umešajte u supu ili kuvano jelo. Ovako ćete znatno nutritivno obogatiti obrok.

✅ Konopljin protein naravno možete dodati u bilo koju varijantu šejka/smutija/kaše koje pravite.

✅ Konopljin protein se može koristiti u bilo kom receptu kao zamena dela brašna ili kao jedino brašno.

konoplja

Konopljin protein recepti

Superior proteinski kolač na bazi konoplje

  • Superior proteinski prah konoplje 10g
  • Superior bademovo brašno 10g
  • Superior devičansko kokosovo ulje 5g
  • Nekandirane sveže urme 20g
  • Superior kakao prah – Arriba Nacional ili Criollo – ukoliko želite čoko varijantu

Staviti sve sastojke u blender ili secka i izmiksati. Sitno iseckajte bademe i stavite na vrh radi dekoracije.

proteinski-kolac

Letnji voćno proteinski smoothie

  • Superior proteinski prah konoplje 20g
  • Višnje (mogu se koristiti i zamrznute) 50g
  • Banana 100g
  • Bademovo mleko bez šećera (pola šolje)

Staviti sve sastojke u blender ili secka i izmiksati.

Organska Bridge biljna mleka su jedina biljna mleka na tržištu sa deklarisanom izvorskom vodom. Postoje varijante bez šećera, deklarisano bezgluenske, ne sadrže aditive, i imaju preko 17 različitih ukusa. 

malina-smoothie

Zdrave američke proteinske palačinke

  • Superior proteinski prah konoplje – 30g
  • Superior kakao prah Arriba Nacional ili Criollo – 20g
  • Banana – 100g
  • Dva cela organska ili domaća jaja ili 3 do 4 kašike prethodno potopljenih čia semenki ukoliko želite vegansku varijantu
  • Superior devičansko kokosovo ulje – 1 puna kašika
  • Malo vanila ekstrakta – po želji
  • Kao toping koristite Vege Čoko Krem

Staviti sve sastojke u blender ili secka i izmiksati, a zatim sipati kašikom u srednje zagrejan tiganj dobro premazan kokosovim uljem.

Smesa je jako gusta tako da je moguće praviti manje a deblje palačinke.

americke-palacinke

Proteinski paleo veganski hleb

200ml vode podgrejati malo i u to sipati pola kašičice praška za pecivo, prethodno umešanog sa 1/3 kašičice kokosovog šećera. Promešati dobro i ostaviti deset minuta.

60g oraha i 50g oljuštenog semena konoplje i 15g maslinovog ulja izblendirati u blenderu dok se ne pretvori u pastu/puter. Sipati vodu u blender i sve zajedno izblendirati u homogenu smesu (izgledaće kao mleko).

U odvojenu činiju sipati 100g Superior konopljinog proteina, 50g Superior bademovog brašna, 1/3 kašičice soli, 1 punu kašičicu kokosovog šećera. Izmešati sve. Dodavati u činiju polako ’mleko’ iz blendera, mešajući kašikom sve vreme.

Kad postane dovoljno ‘testasta’ masa umesiti testo rukama. Peći na 180 stepeni 30 min. Hleb je odličnog ukusa a bude i mekan.

paleo-veganski-hleb