Sirovi badem i zdravlje – benefiti organskog badema
Bademi su idealna užina ili dodatak vašim slatkim i slanim jelima, i pružaju dokazane zdravstvene benefite, kao što su:
- Smanjenje LDL holesterola;
- Pozitivan uticaj na zdravlje srca;
- Pozitivno dejstvo na insulinsku rezistenciju;
- Bogati su važnim mineralima, vitaminima, i zdravim mastima, te doprinose zdravlju čitavog organizma.
Superior badem sirovi pripada jednoj od najcenjenijih sorti na svetu – Tuono. Ova sorta je nadaleko poznata po svom superiornom kvalitetu, zbog aromatičnog ukusa koji podseća na marcipan, uz potpuno odsustvo gorčine tipične za kalifornijsku sortu.
🍀 Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti. Dodatno, kupujući Superior proizvode, zajedno sa nama kroz direktnu saradnju podržavate male plantažere, njihove porodice i male lokalne zajednice, koji tradicionalno gaje svoje kulture i za to dobijaju fer cene.
Superior badem sirovi - 100% organski badem
-
100% organski sveži bademi jedne od najkvalitetnijih sorti na svetu – Tuono sa Sicilije, poznate po svojoj intenzivnoj aromi i potpunom odsustvu gorčine.
-
Stroga kontrola svake vrste kontaminacije uključujući aflatoksine.
-
Sertifikovano organsko, poseduje srpski i evropski organski sertifikat.
-
Direktno sa malih lokalnih plantaža Sicilije, najkraćim putem sa plantaže stiže do polica u radnjama.
-
Sadrže izuzetno mali udeo ugljenih hidrata i šećera, a bogati su vlaknima, proteinima, vitaminom E i mineralima.
-
Idelana užina za bezglutensku, keto, paleo, low carb ishranu i za dijabetičare.
Kome je namenjen?
Organski badem sirovi koji je propisno upakovan je idealna užina ili dodatak ishrani za muškarce i žene, kao i za decu, trudnice i dojilje. Za ljude na veganskoj ishrani je naročito važan kao izvor proteina i zdravih masti. Pogodan je za keto ishranu i za dijabetičare.
Upotreba sirovog badema
Sirovi organski badem možete grickati samostalno kao užinu, dodati u kaše ili smutije kako biste ih nutritivno obogatili, ili koristiti u pripremi zdravih poslastica ili soseva.
Za najbolju iskoristivost svih nutrijenata iz vaših orašastih plodova, kad ih komzumirate kod kuće, najbolje ih je prvo potopiti u mlaku vodu sa malo morske soli, ostaviti preko noći, dobro obrisati narednog jutra i ostaviti da se osuše na suncu ili na radijatoru preko dana. Možete ih sušiti i u rerni na najnižoj temperaturi da bi dobili na hrskavosti. Nakon toga ih možete držati u frižideru nekoliko dana.