Bademi su idealna užina ili dodatak vašim slatkim i slanim jelima, i pružaju dokazane zdravstvene benefite, kao što su:
- Smanjenje LDL holesterola;
- Pozitivan uticaj na zdravlje srca;
- Pozitivno dejstvo na insulinsku rezistenciju;
- Bogati su važnim mineralima, vitaminima, i zdravim mastima, te doprinose zdravlju čitavog organizma.
Superior bademi pripadaju jednoj od najcenjenijih sorti na svetu – Tuono. Sicilijanski bademi sorte Tuono su nadaleko poznati po svom superiornom kvalitetu, zbog aromatičnog ukusa koji podseća na marcipan, uz potpuno odsustvo gorčine tipične za kalifornijsku sortu

Superior organski sirovi badem
-
100% organski sveži bademi jedne od najkvalitetnijih sorti na svetu – Tuono sa Sicilije, poznate po svojoj intenzivnoj aromi i potpunom odsustvu gorčine.
-
Stroga kontrola svake vrste kontaminacije uključujući aflatoksine.
-
Sertifikovano organsko, poseduje srpski i evropski organski sertifikat.
-
Direktno sa malih lokalnih plantaža Sicilije, najkraćim putem sa plantaže stiže do polica u radnjama.
-
Sadrže izuzetno mali udeo ugljenih hidrata i šećera, a bogati su vlaknima, proteinima, vitaminom E i mineralima.
-
Idelana užina za bezglutensku, keto, paleo, low carb ishranu i za dijabetičare.

Badem sirovi – za koga je namenjen
Badem sirovi i organski koji je propisno upakovan je idealna užina ili dodatak ishrani za muškarce i žene, kao i za decu, trudnice i dojilje. Za ljude na veganskoj ishrani badem je naročito važan kao izvor proteina i zdravih masti. Pogodan je za keto ishranu i za dijabetičare.

Preporuke za korišćenje
Sirovi organski badem možete grickati samostalno kao užinu, dodati u kaše ili smutije kako biste ih nutritivno obogatili, ili koristiti u pripremi zdravih poslastica ili soseva.
Za najbolju iskoristivost svih nutrijenata iz vaših orašastih plodova, kad ih komzumirate kod kuće, najbolje ih je prvo potopiti u mlaku vodu sa malo morske soli, ostaviti preko noći, dobro obrisati narednog jutra i ostaviti da se osuše na suncu ili na radijatoru preko dana. Možete ih sušiti i u rerni na najnižoj temperaturi da bi dobili na hrskavosti. Nakon toga ih možete držati u frižideru nekoliko dana.
