Sve što je brzo, to je i… Postoji poseban i važan razlog zašto je u prvom planu reč „put“! Zato što to famozno rešenje za dobro zdravlje, vitku liniju i balans organizma, nije i ne može da bude, jedan metod ishrane, jedan proizvod i jedna dijeta. Put do zdravlja ujedno jeste i put do uspeha, ali kako pronaći oba?

Sve popularnija bezbrojna obećanja o čarobnim lekovima i „10, 30, 90 dana“ trening / ishrana programima, tj. sva quick-fix rešenja, u principu, imaju isti efekat za sve – pružaju određene rezultate u kilaži i izgledu brzo, koji zatim jednako brzo i nestaju!

Neodoljive instant ponude, koje svakodnevno srećemo na bilbordima, u magazinima, na TV-u i banerima, sa sve agresivnijim porukama, jednostavno nisu održive! One se nikada ne fokusiraju na izvor problema i osnovu zdravlja, izvore snage, srećnog stanja uma. Često ostavljaju ljude sa još težim osećajem posle, posebno one koji su se više puta razočarali kada su rezultati izostali.

Zdrav ceđeni sok od pomorandže - put do zdravlja

Kako dostići najviši mogući kvalitet života?

U takvim trenucima se stiče beznadežan osećaj da rezultati nikada nisu ni mogući. Velika greška. Ali ne od strane nas koji pokušavamo da učinimo nešto za svoj organizam. Progresivno i kontinuirano, ali neopterećujuće poboljšanje ishrane, kretanja i životnih navika vodi do BOLJEG, PA JOŠ BOLJEG I, NA KRAJU, SUPERIORNOG ZDRAVLJA… i najvišeg mogućeg kvaliteta života! Ali to je dugotrajan proces i što pre stanemo na ovaj PUT, to ćemo uspešnije i srećnije ići kroz život.

Trčanje u prirodi i zalazak Sunca

Najveća motivacija dolazi onda kada nešto probamo na sebi i to bude uspešno, pa sa nestrpljenjem iščekujemo šansu da ljudi do kojih nam je stalo probaju to isto. Zato verujemo da je prvi i neophodni korak formiranje snažne baze u balansiranom, zdravom organizmu na svim nivoima – fiziološkom, neuro-muskulaturnom, emotivnom i energetskom.

Ishrana – prvi korak za put do zdravlja

Naša istraživanja potvrđuju da je ishrana jedan od nekoliko ključnih faktora i prvi korak na putu zdravlja. A naša iskustva dokazuju da je to verovatno i najbitniji korak!

Telo i um ne postoje kao odvojeni entiteti i uprkos trendovima modernog društva, ipak ne mogu da se razvijaju zasebno, bez većih posledica.

Osnova za podjednak razvoj tela i uma nalazi se upravo u našem stomaku! Organi za varenje su sistem za regulaciju resursa sa kojima naše telo može da raspolaže. Ovaj sistem je jak i funkcionalan i opterećuje organizam onoliko koliko nam je ishrana dobra. TU SVE POČINJE.

Zdrav život - joga u prirodi na steni

Kome je zdravlje ugroženo, odatle mora da pođe kako bi se izlečio. Ko je zdrav i jak, postići će mnogo bolje zdravlje, snagu i rezultate ako pođe odatle. Naš fokus počinje tu, ali se tu ne zaustavlja! U kombinaciji sa pravilnim kretanjem i navikama, stvaramo život u zdravlju, snazi i miru, bez ikakvih bolesti, disfunkcija ili tegoba.

Jak mentalni stav, jasno postavljanje ciljeva, pozitivno iščekivanje od života, vizuelizacija, pravilna fizička ekspresija, disciplina da se radi na maksimumu svakog dana, sve to jeste neophodno da bi se postigao uspeh, kako god ga definisali za sebe.

Ali kako možemo to da postignemo?

Ulični trening šipka - put do zdravlja

Put do uspeha kao što vidite nije lak, ali jeste ostvariv. Na koji način da osetimo takvo stanje uma, ukoliko ujutru ne možemo normalno da ustanemo iz kreveta jer nam telo nije lagano, energično, osiromašeno je ključnih nutrijenata ili još gore – bolesno, sa glavoboljama, alergijama, inflamacijama u stomaku i zglobovima?

Pitanja je još mnogo. Sigurno ih baš vi koji ovo čitate, manje više svakog dana postavite sami sebi.

Ali, hajde da krenemo na put do zdravlja i da počnemo od bolje ishrane, uz minimum vremena koje ćemo odvojiti za sebe i rad na sebi, bez obzira na sve okolnosti u kojima se nalazimo.