Kakao buter Arriba Nacional 100g - Just Superior

Kakao buter Arriba Nacional

Sačinjen od kombinacije masti koje su čvrste na sobnoj temperaturi, ali postaju tečne na telesnoj, kakao buter je razlog zbog koga se čokolada bukvalno topi u ustima. Zapravo kakao puter je osnova čokolade. Samo bez njega ne možete napraviti čokoladu, svi drugi sastojci su zamenjivi.Pored toga što  čini suštinu čokolade, kakao puter je prirodna i visoko cenjena biljna mast koja sadrži bioaktivna jedinjenja, poput tokoferola i fitosterola. Za fitosterole je poznato da mogu uticati na smanjenje holesterola u krvi.  Polifenolne komponente i antioksidanti u kakao puteru snižavaju upalne markere u organizmu tako što pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.

520,00 RSD sa PDV-om

Kakao buter Arriba Nacional

Sačinjen od kombinacije masti koje su čvrste na sobnoj temperaturi, ali postaju tečne na telesnoj, kakao buter je razlog zbog koga se čokolada bukvalno topi u ustima. Zapravo kakao puter je osnova čokolade. Samo bez njega ne možete napraviti čokoladu, svi drugi sastojci su zamenjivi.

Pored toga što  čini suštinu čokolade, kakao puter je prirodna i visoko cenjena biljna mast koja sadrži bioaktivna jedinjenja, poput tokoferola i fitosterola. Za fitosterole je poznato da mogu uticati na smanjenje holesterola u krvi.  Polifenolne komponente i antioksidanti u kakao puteru snižavaju upalne markere u organizmu tako što pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.

Opis proizvoda

Zašto Just Superior kakao buter?

Naš kakao buter je dobijen specijalnim hladnim postupkom od zrna kakaoa autohtone sorte Arriba Nacional iz Ekvadora.

Mi smo ponosni što smo za vas pronašli 100% čistu Arriba Nacional sortu kakaoa proverenog porekla iz Ekvadora. Ali to nije sve – uložili smo puno vremena i truda kako bismo odabrali upravo najboljeg dobavljača, koji sarađuje godinama sa istim farmerima isključivo iz jednog – najcenjenijeg regiona ove zemlje, osiguravajući time originalno poreklo kakao zrna – bez mešanja sa drugim sortama. Ljubav uložena u proizvodnju i obradu ovog kakaoa je očigledna i mi smo je odmah prepoznali – i to možda baš zato što je osnivač kompanije žena, poreklom iz Ekvadora, kojoj kakao i čokolada predstavljaju najveću životnu strast. Ona je razvila sopstveni metod i tehnologiju fermentacije, sušenja i obrade kroz hladno procesiranje, na najnižim mogućim temperaturama. U Ekvadoru ne postoji ovakva tehnologija i po našem znanju ovo je jedini hladno procesiran kakao prah poreklom iz Ekvadora, takođe jedan od retkih u celom svetu. Sirov kakao je marketinški naziv, koji nema veze sa realnim procesom obrade 99% kakaoa.

Zrna se stalno kontrolišu i okreću, pa čak ni na suncu, na kome se odvija deo procesa, ne dođe do pregrevanja. Rezultat je kakao buter izuzetne arome i potpuno očuvanih svojstava zbog kojih ga i vredi konzumirati! Ovaj posebno proizveden hladno procesiran Arriba Nacional kakao buter naš dobavljač između ostalog koristi za proizvodnju sirove čokolade, koja je dobila više internacionalno priznatih nagrada za najbolje čokolade sveta. Od sada i u Srbiji, čitav ovaj mali svet kakao ekskluzive, vama i vašem zdravlju je na dohvat ruke!

Kakao buter možete dodati u bilo koji smuti, kašu ili koristiti za pravljenje čokolade, sladoleda, čokoladnog frapea ili drugih poslastica. 

Za smuti ili kašu možete ga kratko na niskoj temperaturi otopiti u džezvi. Doza za smuti ili kašu je 10g do 30g. Osim sopstvenih zdravstvenih benefita koje masti iz kakaoa pružaju, one će dodatno pomoći vitaminima, mineralima i fitonutrijentima iz drugih sastojaka (žitarica, voća, superhrana) vašeg smutija ili kaše, da se bolje apsorbuju i bolje iskoriste u organizmu.

Kakao buter može biti idealna alternativa životinjskim mastima i rafinisanim biljnim uljima (ne sadrži holesterol, ni trans masti, ne oksidiše na visokim temperaturama), što ga čini idealnim za vegane.

Recept  za domaću čokoladu:

U šerpu sipajte malo vode i zagrejte. Na šerpu stavite dubok tanjir ili manju šerpu, i u njega komadiće Arriba Nacional butera. Buter će se istopiti uz lagano mešanje na pari. Skinite sa vatre, dodajte kakao u prahu, izmešajte. Možete je zasladiti po ukusu (bilo kojim zaslađivačem, mi preporučujemo superior kokosov sirup), sipati u kalupe, dodati bilo koje suvo voće ili orašaste plodove i ostaviti u frižideru da se stegne. Dobićete savršenu domaću  i zdravu čokoladu po vašem ukusu, od čistog i autentičnog kakaoa, kakve inače možete kupiti samo od nekoliko najboljih proizvođača čokolada na svetu.

Da li ste znali da se kakao buter koristi i za negu, hidrataciju i zaštitu kože, kao sredstvo protiv strija, za sunčanje i masažu?

Kao sastojak najkvalitetnije i najskuplje kozmetike, poznat je i kao izuzetno efikasan omekšivač i ovlaživač kože. Međutim, u kozmetici se kakao buter nalazi u jako malom procentu. Kada u rukama imate pravi, 100% čist, autentičan kakao buter, od autohtone sorte, prerađen specijalizovanim i jedinstvenim hladnim postupkom, onda on zaista može jako da prija vašoj koži. Jednostavno uzmite jedan grumen iz pakovanja, namažite ga po licu i po telu i lepo utrljajte u kožu- rastopiće se odmah u dodiru sa kožom. Probajte ovo pred spavanje, i obratite pažnju kakva vam je koža ujutru.

Nekoliko dobro poznatih benefita kakao putera za kožu:

  • Ublažava znakove starenja.
    Kakao buter je moćni izvor antioksidansa, poput palmitinske kiseline, oleinske kiseline i stearinske kiseline. Ovo su esencijalne masne kiseline, ali imaju i antioksidativna svojstva. Konzumacija kakao butera kao i spoljna primena na koži može pomoći u ublažavanju znakova starenja, sunčanih pega i bora.
  • Ublažavanje strije.
    Strije se često javljaju kao posledica gubitka kilograma, trudnoće i zbog nekih drugih razloga. Kakao buter u kombinaciji sa kokosovim uljem je odličan način da minimalizujete pojavu strija. Čak i tokom trudnoće, ovo je siguran i prirodan način prevencije strija. Konvencionalni proizvodi sadrže štetne hemikalije i aditive koji nisu dobra opcija tokom trudnoće ili vremena dojenja.
  • Ublažava ili sprečava ožiljke.
    Antioksidativna i hidratantna svojstva kakao butera izuzetna su za oporavljanje oštećene kože i ožiljaka. Ožiljke je teško ukloniti, ali ako dovoljno brzo nakon  nastanka ožiljka krenete sa primenom pravog organskog kakao butera i redovno ga primenjujete dovoljno dugo, ožiljak će sigurno izbledeti.
  • Efikasan je za osobe koje pate od suvih fleka i drugih sličnih stanja.

Recept za najbolji buter za telo na svetu:

Pola šolje Arriba Nacional kakao butera i 5 kašika organskog kokosovog ulja rastopite u posudi postavljenoj preko ključale vode. Nakon što se rastopi uklonite i dodajte nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja. Ubacite u blender i blendirajte dok se ne formira buter. Kada se ohladi, čuvajte je u posudi u frižideru tokom leta, a u kupatilu zimi. Ovaj buter će učiniti čuda za vašu kožu a bez ikakvih štetnih efekata od hemikalija koje se nalaze u industrijskim buterima i kremama za telo.

Dodatne informacije

Pakovanje145 g
Scroll Up