Spirulina je plavo-zelena mikroalga (cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina i predstavlja iskonsku “superhranu” – zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koju sadrži. Postoje naučna istraživanja širom sveta koja potvrđuju zdravstvene benefite koje pruža spirulina pravog kvaliteta. Međutim, da bi se proizvela spirulina sa očuvanim nutritivnim vrednostima, a da se u procesu ne kontaminira, potrebno je ogromno znanje i ulaganje. U Kini se masovno proizvodi spirulina koja je često kontaminirana teškim metalima, kancerogenim produktima drugih algi i drugim nečistoćama, čak i kada je organska. Pored ovoga, dešava se i da proizvođači iz spiruline ekstrahuju ključne bioaktivne molekule (fitonutrijente) koje onda zasebno prodaju, a preostali osiromašen prah nude kao organsku spirulinu. Zbog svega ovoga mi smo jako dugo tragali za spirulinom vrhunskog kvaliteta, i smatramo da smo našli jednu od najboljih spirulina na svetu. Superior spirulina je potpuno autentična, organska i 100% proverena! Kontrolisano je gajena u izvorskoj planinskoj vodi, ekološki čiste oblasti na jugu Tajvana. Za svaku porudžbinu spirulina se proizvodi posebno, što znači da su svežina, proces proizvodnje, kontrola kvaliteta i čistoća Superior spiruline uvek na najvišem mogućem nivou!

Zdravstveni benefiti pažljivo odabrane spiruline

Spirulina je jedna od najnutritivnijih namirnica na planeti. Zbog toga što sadrži čak i do 70% kompletnog proteina, spirulina predstavlja najbolji izvor biljnih proteina na svetu. Tri do deset grama spiruline dnevno sadrži impresivne količine kompleksa B vitamina, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, mangana i cinka, kao i različitih fitonutrijenata – fikocijanina, beta (i drugih) karotena, hlorofila, gama-linolenske kiseline (GLA), itd. 

Studije su pokazale da naš organizam hranljive materije iz spiruline lako apsorbuje i koristi. Svetska Zdravstvena Organizacija (WHO) je opisala spirulinu kao jednu od najznačajnijih superhrana na planeti, a NASA i ESA je smatraju izvrsnom hranom za svemirska putovanja, jer jako mala količina može da obezbedi širok spektar hranljivih sastojaka u značajnoj količini. Deo proteina iz spiruline čini fotosintetski pigment po imenu C-fikocijanin, koji važi za možda i najpoznatiji fitonutrijent iz spiruline jer poseduje antiinflamatorna, antioksidativna, antikancerogena i imunostimulirajuća svojstva.


PORUČITE


Antioksidativna i antiinflamatorna svojstva

Do oksidativnog stresa dolazi kada slobodni radikali prevaziđu, odnosno nadjačaju antioksidativnu zaštitu organizma. Danas, u industrijalizovanom svetu sa svim njegovim zagađenjima, ovo se nažalost dešava prakično svakom čoveku. Dokazano je da je oksidativni stres sastavni deo mehanizma nastanka svih hroničnih oboljenja. Upotreba sintetičkih antioksidanasa je generalno značajno opala zbog sumnje da su kancerogeni. Zato u poslednje vreme čitav svet traga za novim i bezbednim izvorima antioksidanasa, koji bi pomogli telu da se izbori sa oksidativnim stresom. Kvalitetna spirulina poseduje izrazita antioksidativna svojstva, zbog svog sadržaja fikocijanina, karotena, ksantofil pigmenata, alfa-tokoferola i fenolnih jedinjenja. Antioksidant fikocijanin se može naći samo u spirulini, a ona takođe važi za najbogatiji prirodni izvor dva moćna antioksidansa: vitamina E i beta-karotena. Dodatno, u studijama je pokazano da fikocijan iz spiruline blokira oslobađanje histamina i neutrališe procese u organizmu koji dovode do preterane inflamacije, stabilišući tako procese u organizmu. Time je pokazano da spirulina deluje i kao antiinflamatorno jedinjenje. Kao posledica antioksidativne i antiinflamatorne aktivnosti spiruline, u studijama su pokazani pozitivni efekti spiruline na različita zdravstvena stanja. Neki od primera su: zaštita od dijabetesne nefropatije (komplikacija sa bubrezima); sprečavanje transformacije hroničnog hepatitisa u cirozu jetre; delimičan korektivni uticaj na aterosklerotske procese kod pacijenata sa kardiovaskularnim problemima; neuroprotektivni efekat kod bolesti kao što su Parkinson i Alchajmer; i snažan antiartritički efekat (podjednako efikasan kao neki lekovi za artritis). Svi ovi potencijalni efekti spiruline zahtevaju dodatna, temeljna istraživanja, ali već na osnovu navedenih, pojedinačnih studija je jasno da potencijal definitivno postoji.



Jedan od najmoćnijih detoksikatora organizma

Ekološki i industrijski faktori svakodnevno nas izlažu visokim nivoima teških metala i sa ovom činjenicom moramo da živimo. Trovanje teškim metalima postoji kao zdravstveno stanje koje podrazumeva nakupljanje teških metala u telu, a to dovodi do vrlo ozbiljnih zdravstvenih posledica.  Spirulina je opšte poznata po tome što “upija” sve iz svoje okoline, pa taj isti efekat ima i u organizmu. Spirulina je jedna od samo nekoliko postojećih prirodnih namirnica za koju postoji niz dokaza koji podržavaju akcije „detoksikacije“ i pokazala je ovu efikasnost protiv širokog spektra teških metala, uključujući kadmijum i živu. Dodatno, čini se da je spirulina efektnija ili bar uporediva sa sintetičkim lekovima koji mogu smanjiti biohemijsku štetu od viška teških metala. Takođe je pokazano u nekoliko studija da spirulina poseduje sposobnost vezivanja i eksportovanja radioaktivnih izotopa iz organizma, što je čini jako korisnom u slučaju izloženosti radijaciji ili pri terapiji zračenjem. Pored fikocijanina i drugih aktivnih biomolekula iz spiruline, njenu efikasnost u detoksikaciji možemo pripisati i sadržaju hlorofila. Hlorofil je prirodni zeleni pigment poznat po svojim efektima na čišćenje i detoksikaciju organizma. Detoksikuje telo tako što se vezuje za toksine, i izbacuje ih iz sistema.  Smatra se da efikasno čisti creva, jetru i smanjuje inflamaciju u organizmu. Kvalitetna spirulina sadrži 1% hlorofila, što je jedan od najviših nivoa u prirodi. Jako je važno hlorofil unositi kao prirodnu celinu iz hrane u kojoj se nalazi (ne izolovan ili kao suplement), tako da je spirulina idealan izvor ovog pigmenta za ljudsku upotrebu. 



Pomaže u kontroli telesne težine

Ekstremno popularan efekat redovnog uzimanja kvalitetne spiruline je gubitak viška kilograma. Smatra se jednim od zdravijih načina za mršavljenje jer spirulina u isto vreme pomaže gubitku viška kilograma a hrani telo vitalnim nutrijentima. Ovo je takođe jedna od odobrenih zdravstvenih izjava od strane EU u vezi sa redovnom upotrebom spiruline. Nekoliko kliničkih i pretkliničkih studija je sprovedeno radi ispitivanja efekta spiruline na gubitak kilograma. U većini ovih studija konzumirano je samo 2,3g spiruline dnevno i ova količina se pokazala efektnom za smanjenje  telesne težine, obima struka, masnoće u telu i indeksa telesne težine (BMI). Pokazalo se i da utiče na smanjenje apetita i to putem poboljšanja leptinske rezistencije. Predloženi mehanizam delovanja spiruline na gubitak viška kilograma je smanjenje infiltracije makrofaga u visceralno masno tkivo, prevencija bolesti masne jetre, smanjenje oksidativnog stresa i poboljšanje insulinske osetljivosti. Efekti spiruline na gubitak viška kilograma i smanjenje apetita se ispoljavaju kod gojaznih ljudi ili onih sa metaboličkim sindromom. Kod zdravih ljudi bez viška kilograma ovi efekti izostaju. Zbog svega navedenog, spirulina je vrlo popularna među korisnicima za zaustavljanje potrebe za hranom ili slatkišima onda kada razlog nije fizička glad. Potrebno je samo razmutiti 1 do 3 grama spiruline u vodi kada se oseti potreba za jelom. Ukoliko želite da smanjite obim obroka ili spečite prejedanje, na isti način uzmite spirulinu pola sata pred obrok. Spirulina se ujedno pokazala kao izuzetno efikasno sredstvo za sprečavanje gojenja izazvanog prekomernim unosom hrane.



Održava nivo šećera i holesterola normalnim

Meta analiza 12 studija je pokazala da adekvatan unos spiruline značajno smanjuje ukupni holesterol, LDL, VLDL i trigliceride u krvi. Svi ovi parametri su povezani direktno sa pravilnim funkcionisanjem kardiovaskularnog sistema. Efekti su prikazani za različite gramaže dnevnog unosa spiruline, ali je prosek bio 2 do 4g dnevno. Ovi nalazi su ostali stabilni u analizi osetljivosti i nije otkrivena očigledna pristrasnost nigde, što definitivno govori o pouzdanosti rezultata. Dodatno, meta analiza je pokazala da suplementacija spirulinom značajno smanjuje dijastolni krvni pritisak i teži ka smanjenju sistolnog krvnog pritiska. Studije pokazuju da je spirulina posebno korisna u regulisanju nivoa šećera u krvi. Pokazano je blagotvorno dejstvo spiruline i u prevenciji sekundarnih komplikacija kod dijabetičara tipa 2. Kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2, spirulina može smanjiti i generalni nivo glukoze u krvi, nivo glukoze nakon obroka kao i HbA-Ic. U jednoj studiji, gojazne odrasle osobe sa lečenom hipertenzijom, unosom 2g spiruline svakog dana tokom tri meseca značajno su povećavale osetljivost na insulin u poređenju sa placebom.  Osetljivost je povećana za čak 34%. Pozitivan uticaj spiruline na nivo šećera u krvi spada u zdravstvene izjave odobrene od strane Evropske unije, koje standardno prolaze najstrožu kontrolu.



Jača imunitet antivirusnim svojstvima

Spirulina povoljno utiče na imuni sistem na više načina. Prvi način je stimulisanje imunog sistema da sam uništi mikroorganizme koji ga napadaju. Pokazano je da uzimanje spiruline poboljšava imunološku rezistenciju kod ispitanika sa različitim vrstama karcinoma, AIDS-a i drugih virusnih bolesti. Spirulina pospešuje i sposobnost ključnih ćelija i organa da funkcionišu uprkos stresu od toksina i agenasa iz okoline. C-fikocijanin i polisaharidi iz spiruline pojačavaju i proizvodnju belih krvnih zrnaca. Nekoliko studija na životinjama ukazuje na povećanu proizvodnju specifičnih klasa antitela kao što su IgA i IgE, važnih za imunitet. Spirulina jača imunitet i kroz svoja antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstva, koja doprinose očuvanju crevne flore u probavnom sistemu, a posebno Lactobacillus i Bifidus kolonija, izuzetno važnih za imunitet. Tako se smanjuju rizici od oportunističkih patogena poput ešerihije koli i kandide. Spirulina je i jedan od najbogatijih prirodnih izvora gama-linolenske kiseline. GLA je omega-6 masna kiselina sa protivupalnim dejstvom, koja se preporučuje kod reumatoidnog artritisa, autoimunih bolesti, ekcema, alergija,  poteškoća kod menopauze i PMS-a, osteoporoze, itd. Suplementacija nutrijentima izolovanim iz svojih kompleksnih struktura u hrani može biti štetna umesto korisna. Zato je spirulina idealan način da unosite GLA i da od nje dobijete samo benefite.



Poboljšava fizičke performanse kod sportista

Bavljenje sportom zahteva posebnu ishranu u vidu superhrane, pa je spirulina jedan od omiljenih dodataka sportista, a ujedno i odlična pomoć pri treninzima, čemu je posvećeno mnogo istraživanja. Na primer, 3 nedelje suplementacije spirulinom (7,5g dnevno podeljeno u 3 doze) rezultovalo je povećanjem izdržljivosti vežbača, kao i preventivnim delovanjem na oštećenje mišića, jer spirulina dovodi do bržeg uklanjanja ugljen-dioksida, pa mišići brže dobijaju kiseonik. Studije sa sličnim rezultatima su trajale između tri i četiri nedelje, a doza spiruline je bila nešto jača – oko 6,7 grama, jer je reč o sportistima. Rezultati jedne osmonedeljne studije sa manjom dozom spiruline (2g dnevno) pokazali su da efikasno povećava maksimum dostignute sile, smanjuje indeks umora, efikasno povećava izometrijsku snagu mišića i njihovu izdržljivost. Spirulina je bogata bioaktivnim molekulima ali i omega-6 masnom kiselinom GLA, koja stimuliše prostaglandin, koji  ima antiinflamatorna svojstva i pomaže zdravlju krvnih sudova. Spirulina sadrži 10 puta više gvožđa od spanaća, koje je izrazito bioraspoloživo, što je veoma važno za sportiste. Posebno povećava izdržljivost kada se uzima pre trčanja, a zanimljivo je da je Kubansko Ministarstvo sporta dobilo 1.600 boca spiruline pre Olimpijskih igara 1996. godine kako bi se poboljšao performans sportista.

Problem sa spirulinom na tržištu

Kad je u pitanju kvalitet, spirulina spada u jednu od problematičnijih superhrana, čak i kada govorimo o organskoj spirulini.


  • Kontaminacija kancerogenim mikrocistinima iz drugih algi
  • Akumulacija teških metala kao što su olovo, arsen i živa
  • Prodaja spiruline iz koje su ekstrahovani glavni fitonutrijenti
  • Potencijalna kontaminacija radioaktivnim izotopima
  • Šta je plava spirulina?
Kontaminacija kancerogenim mikrocistinima iz drugih algi

Spirulina gajena u nekontrolisanim uslovima ili prirodnim jezerima ima jako visok rizik od kontaminacije toksinima koje proizvode druge alge koje se nalaze u istoj sredini. Mikrocistini su klasa toksina koje proizvode pojedine alge srodne spirulini. Mikrocistini se mogu formirati u velikim količinama tokom cvetanja algi, a predstavljaju jednu od glavnih pretnji vodi za piće i navodnjavanju jer su izrazito štetni po organizam čoveka, a naročito za jetru. Duža izloženost čak i malim količinama ovog toksina smatra se kancerogenom i veoma opasnom po vitalne organe.  Ogroman broj korisnika različitih spirulina je tokom godina prijavio jako loše reakcije organizma, koje uključuju mučninu i povraćanje. Uzrok su bili mikrocistini kojim je spirulina kontaminirana od drugih algi, jer kad se gaji u nedovoljno kontrolisanim billo prirodnim ili veštačkim uslovima, nemoguće je uzgajiti i izdvojiti samo čistu spirulinu, bez drugih algi.  U jednoj studiji je pokazano da od 18 proizvoda sa spirulinom, 8 je sadržalo mikrocistine u nivoima iznad dozvoljenih. U drugoj studiji urađenoj na proizvodima sa spirulinom u Kini je u čak 36 proizvoda pronađeno prisustvo mikrocistina. U poslednje vreme je situacija nešto bolja, ali je svejedno potreban ozbiljan oprez. Neophodno je da se proveri da li je spirulina čistog soja (kulture) i da li se uzgaja  u čistom i nezagađenom okruženju gde se testiranje vrši u svakoj fazi proizvodnje.

Akumulacija teških metala kao što su olovo, arsen i živa

Još jedan problem kontaminacije spiruline je akumulacija teških metala. Spirulina je poznata kao jedan od najefikasnijih detoksikatora organizma jer prirodno za sebe vezuje teške metale i ostale toksine koji dospevaju u čovekov organizam preko zagađene hrane i životne sredine. Ali kao što spirulina to efikasno radi u našem telu isto tako za sebe vezuje toksine i iz svoje prirodne sredine. Utvrđeno je više puta da se teški metali poput olova, žive, kadmijuma i arsena često nalaze u tržišnoj spirulini i proizvodima koji sadrže spirulinu u granicama većim od dozvoljenih. Ovo naročito važi za spirulinu poreklom iz Kine, oko koje se poslednjih godina podiglo mnogo pitanja. U Kini se spirulina masovno proizvodi (jedna je od vodećih zemalja po proizvodnji spiruline), po cenama koje su i do nekoliko puta manje od autentičnih havajskih, tajvanskih, japanskih i indijskih spirulina. Na ovu temu je izbilo i nekoliko javnih skandala, kao recimo 2012. godine, kada su mediji optužili kinesku agenciju za hranu i drogu da je prikrivala probleme sa prekomernim olovom u domaćim zalihama spiruline.  Zbog ispitivanja 13 brendova spiruline sa prekomernim sadržajem teških metala, urađeni su testovi na dodatnih 8 uzoraka kupljenih u prodavnicama i čak 6 od njih je pokazalo da ima prekomerne nivoe olova, uključujući i jedan koji je premašio dozvoljene granice za 820%. Olovo oštećuje nervni sistem i posebno je opasno za decu i fetuse. Mala ili kratkotrajna izloženost se mogu lečiti, ali visoki nivoi mogu prouzrokovati urođene mane, oštećenja mozga i druge probleme.  Zbog svega ovoga se na svetskom tržištu spiruline, kineska spirulina smatra najproblematičnijom i visoko rizičnom u smislu povišenog nivoa teških metala (olova, žive i arsena), kontaminacije nepoznatim hemijskim jedinjenjima i visoke vrednosti PAH-ova (ozbiljnih zagađivača). Naravno ne znači da je svaka kineska spirulina loša. Ako firma ima sve analize (dovoljno detaljne), zna dobro svog dobavljača i poseduje dokumentaciju da to i pokaže, onda je naravno moguće da bude dobrog kvaliteta i iz Kine. Samo je to izuzetno retko.

Prodaja spiruline iz koje su ekstrahovani glavni fitonutrijenti

Treći problem sa spirulinom je finansijske prirode. Iako nije objavljivano zvanično, na tržištu je opšte poznato, da neki proizvođači (a opet se Kina spominje najviše) ekstrahuju iz spiruline biološki aktivne nutrijente poput fikocijanina i beta-karotena, pre nego što spirulinu spakuju za prodaju u obliku standardnog praha. Ekstrahovane nutrijente prodaju za mnogo više cene kao dijetetske suplemente ili kao plavu spirulinu, a prah spiruline ostaje osiromašen i bez svojih glavnih zdravstvenih efektata. Pri tom se nigde ne komunicira da je nešto prethodno iz njega ekstrahovano. Ovo je i najlogičnije objašnjenje kako Kina postiže mnogostruko nižu cenu organske spiruline od drugih zemalja.

Potencijalna kontaminacija radioaktivnim izotopima

Nažalost i sa nekim zemljama koje proizvode visoko kvalitetnu spirulinu postoji potencijalni problem. Japan, Havaji i Filipini su svetski pioniri u proizvodnji spiruline koja je započela 1970-ih. Nažalost, zbog katastrofe u Fukušimi 2011. godine, nuklearno zračenje može ozbiljno ugroziti zdravlje onih koji konzumiraju spirulinu, jer je jedna od najfascinantnijih osobina spiruline kao mikroorganizma upravo sposobnost apsorpcije toksičnog otpada i praktično čišćenje čitavih ekosistema od nuklearnog zračenja.

Šta je plava spirulina?

Plava spirulina nije prirodna hrana i nije vrsta spiruline. Plava spirulina je ekstrahovan jedan molekul iz spiruline, i to fikocijanin. Fikocijanin je pigment koji daje spirulini (koja je tamnozelena) blago plavkastu nijansu.  Kada se on izdvoji iz spiruline u laboratoriji, dobija se plavi prah, koji se prodaje kao plava spirulina. Iako fikocijanin ima svoje upečatljive zdravstvene benefite, ne treba ga uzimati izolovanog. Prvo, svi nutrijenti i biološki aktivni molekuli se najbolje apsorbuju i pravilno iskoriste u organizmu kada su u svom prirodnom kompleksu cele hrane, sinergijski delujući sa drugim nutrijentima. Drugo, izolovan molekul može biti štetan ako se unosi u prevelikoj količini. Prema tome, plava spirulina je super kao plava boja za recepete u kuhinji koja nije toksična, ali ne i kao celovita hrana koja se koristi za zdravlje. Svakako, nije u pitanju spirulina niti vrsta spiruline.

Ostaje samo nekoliko opcija za 100% čistu i proverenu spirulinu od koje ćete garantovano imati samo koristi i to u onoj meri u kojoj su obećane istraživanjima.


PORUČITE

Šta čini Superior Spirulinu najboljom na svetu?


Organska i tajvanska

Ukoliko nije sertifikovano organska, svaka “superhrana” može biti i više štetna nego korisna, a to je slučaj i sa spirulinom. Spirulina, kao što smo videli, čak i kad je organska često je problematična. Za uzgoj Superior spiruline se koristi isključivo organska hrana biljnog porekla proizvedena na sopstvenim farmama dobavljača. Ne koristi se nijedna od uobičajenih hemikalija koje se koriste u proizvodnji spiruline kao ni organska hrana životinjskog porekla. Kako smo videli u prethodnom tekstu, kineska spirulina je problematična po previše aspekata, bila sertifikovano organska ili ne. Spiruline visokog kvaliteta sa Havaja i iz Japana mogu biti problematične zbog nuklearnog zagađenja. Ostaje samo nekoliko zemalja u kojima se proizvodi zaista dobra spirulina, a jedna od takvih koja nudi najkvalitetniju spirulinu na svetu je definitivno Tajvan. Zato smo mi odlučili da Superior spirulinu nabavimo upravo direktno sa Tajvana. 


PORUČITE


Strogo kontrolisan proces proizvodnje

Naš dobavljač ima preko 4 decenije profesionalnog iskustva sa sa uzgojem mikroalgi. Proizvodnja kvalitetne a nekontaminirane spiruline iziskuje ogromna ulaganja, velike operativne troškove i znanje na najvišem mogućem nivou. Samo tako je moguće obezbediti rigoroznu kontrolu celog procesa proizvodnje, sprečavanje stvaranja feoforbida, držanje bakterija u okviru dozvoljenih nivoa a bez zračenja i držanje vrednosti PAH-a i teških metala unutar granica. Deo stručnosti i znanja se svakako ogleda u primenjivanju biotehnologija na alge kako bi se obezbedio uzgoj čiste sorte, odnosno 100% čiste spiruline, jer kako smo videli prethodno, ovo je jedini garant da će spirulina pružati samo benefite, bez loših posledica na naše zdravlje. I sami postupci berbe mogu uticati na sadržaj vitamina i antioksidanata spiruline. 


PORUČITE


Idealna lokacija za gajenje spiruline

Uzgajanje najkvalitetnijih mikroalgi na svetu zahteva tri važna faktora: izvor čiste vode, puno sunčeve svetlosti i optimalne uslove za rast. Sadržaj hranljivih sastojaka u spirulini zavisi mnogo od lokacije i sredine u kojoj alga raste. Superior spirulina dolazi direktno sa samog juga Tajvana, iz ekološki potpuno očuvanog predela gde ne postoji apsolutno nikakvo industrijsko zagađenje. Jezera za uzgoj Superior spiruline su okružena gustom prašumom, a pune se izvorskom vodom sa planina iz neposrednog okruženja. Naš proizvođač je jedini na svetu koji za uzgoj spiruline koristi čistu, nezagađenu, ekološki zaštićenu planinsku izvorsku vodu. Prosečna temperatura u ovoj oblasti je 25 stepeni tokom cele godine, sa izuzetno velikim brojem sunčanih dana godišnje. Zbog svega ovoga Superior spirulina spade u jednu od najkvalitetnijih spirulina u svetu. 


PORUČITE

Predstavljamo bazene sa izvorskom vodom u kojima se gaji Superior spirulina


Superior tajvanska spirulina



DIREKTNO SA IZVORA

Direktno sa Tajvana! 100% organska i 100% veganska! Od jednog od najboljih proizvođača spiruline na svetu.

IDEALNA LOKACIJA

Gajena na otvorenom, pod suncem, u savršenim uslovima za spirulinu i na ekološki bresprekorno čistoj lokaciji juga Tajvana.

KONTROLISAN UZGOJ

Jedina spirulina u svetu gajena u čistoj planinskoj izvorskoj mineralnoj vodi  strogo kontrolisane čistoće. Zbog ovoga Superior spirulina nije kontaminirana teškim metalima (analize možete naći na našem sajtu).


UVEK SVEŽA

Uvek sveža, za svaku seriju se radi posebno – sa kratkim procesom ubiranja i proizvodnje odmah nakon toga.



GARANTOVANA ČISTOĆA

Garantovani uzgoj 100% čiste spiruline bez drugih algi. Ovo garantuje da Superior spirulina nije kontaminirana toksičnim mikrocistinima od drugih algi.    

NUTRITIVNO BOGATIJA

Superior spirulina poseduje više beta-karotena, fikocijanina, hlorofila, vitamina iz B kompleksa i GLA od prosečnih spirulina na tržištu, koji su laboratorijski testirani za svaku seriju, a analize možete pronaći na našem sajtu.

BLAGOG UKUSA

Zbog čistoće i načina uzgoja Superior spirulina poseduje prirodno prijatan ukus i miris (bez arome koja vuče na ribu), za razliku od većine drugih na tržištu.

Scroll Up