Organski Vege Karamel Krem – 230g

580,00 RSD sa PDV-om

Zamislite ukus kremaste karamele kako vam se topi u ustima uz sve zdravstvene benefite najfinijih organskih sastojaka! Sa našim vege karamel kremom ne morate više da zamišljate!

Sastojci: blanširani badem* (44%), kokosov sirup* (38%), hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje* (18%). *sertifikovano organski sastojci

 • Organski Superior vege karamel krem
 • Ne sadrži apsolutno nijedan aditiv, ni jeftina organska biljna ulja, rafinisan šećer i brašno.
 • Sadrži 44% najfinijih badema zbog čeka je bogat vlaknima, a sadrži i proteine, različite minerale, vitamine i fitonutrijente
 • Zaslađen samo kokosovovim sirupom, jednim od najprirodnijih zaslađivača na svetu! (ali nije pogodan za dijabetičare zbog sadržaja prirodnih šećera).
 • Sastojci prirodno ne sadrže gluten, i proizvode se na mestu gde nema kontaminacije glutenom ali proizvod nije testiran na prisustvo glutena.
 • Savršeno kremast ukus karamele!
 • Svi sastojci dolaze direktno sa plantaža po principima fer trgovine i spadaju u najkvalitetnije u svojoj kategoriji.

Nije na stanju

Da li ste i vi ljubitelji  karamele?

Ako jeste, a hranite se zdravo, verovatno ste se oprostili od ovog divnog ukusa s obzirom da on nastaje zagrevanjem različitih rafinisanih šećera i dodavanjem agresivno procesiranih sastojaka i aditiva.

Imamo sjajnu vest za vas! Napravili smo krem jako sličnog ukusa karameli koji ne da nije štetan nego je nutritivno bogat i može pozitivno da utiče na vaše zdravlje!

Ovaj savršeno izbalansiran karamelasti spoj najlepšeg organskog sicilijanskog badema, slatkog sirupa iz kokosovog drveta, i hladno ceđenog devičanskog kokosovog ulja sa Šri Lanke, svakog će oboriti s nogu – a naročito one koji vole ukus karamele!

Da biste znali o čemu pričamo – morate da probate, jer se neke stvari teško opisuju rečima!

Zašto među toliko opcija zdravih kremova da odaberete organski krem?

Zato što ostaci pesticida, teških metala, antibiotika i hormona u konvencionalnim slatkišima dokazano narušavaju naše zdravlje na mnogobrojne načine. Dodatno, aditivi koji su dozvoljeni u konvencionalnoj proizvodnji mogu da budu ektremno toksični po sve naše organe, uključući mozak (naročito kod dece).

Zašto među svim organskim kremovima da odaberete baš Superior Vege Karamel krem?

Izrazu ‘’uživajte bez griže savesti’’ dajemo potpuno novu dimenziju sa našim karamel kremom! Dozvolite da vam objasnimo zašto je naša poslastica zaista zdrav slatkiš. Često u poslednje vreme na deklaracijama zdravih slatkiša možemo videti šta sve proizvod ne sadrži. Međutim, kad pogledamo sastojke datog zdravog slatkiša postane nam jasno da je problem u tome šta sadrži! Generalno je trend ovih godina da se popularni nezdravi sastojci zamenjuju drugim (manje poznatim) isto toliko nezdravim sastojcima.

karamel-organski-veganski-krem

Naš Vege Karamel krem sadrži svega 3 sastojka:

 1. Organski badem sa Sicilije posebne sorte Tuono
 2. Organsko devičansko i hladno ceđeno kokosovo ulje sa Šri Lanke
 3. Organski kokosov sirup, potpuno prirodan slatki sirup za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača
 4. Apsolutno ništa više!

Vege Karamel krem je vrlo zasitan, jer se sastoji od potpuno prirodnih i hranjivih sastojaka. Možete ga jesti samostalno (na kašiku) ili mazati na bilo šta – zdrave palačinke, vafle, i slično. Ako pravite sebi kafe kod kuće sa nekom vrstom mleka, kašičica ovog krema će vam dati savršen karamel latte. Vaša deca će takođe uživati u njemu a vi ćete biti mirni da unose potpuno zdravu, organsku i nutritivno bogatu hranu, dok jedu svoj slatkiš!

 • Bez rafininih šećera, 100% prirodan
 • Bez trans masti, 100% organski
 • Bez žitarica, 100% veganski
 • Izvor vlakna, 0% aditiva
 • Bez palminog ulja, 1000% kremast i karamelast

🍀 Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti.

Organski veganski karamel krem

 • 100% organski bez rafinisanog šećera i brašna –  Jedini zaslađivač je kokosov sirup, potpuno prirodan sirup dobijen od nektara kokosovog drveta, za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks od drugih prirodnih zaslađivača

 • Od stvarno najkvalitetnijih sastojaka – Sva 3 sastojka nam dolaze direktno sa plantaža sa različitih krajeva sveta, pažljivo odabrane sorte i procesa obrade

 • Kremasti ukus najlepše sorte badema, kokosovog sirupa ukusa meda i aromatičnog kokosovog ulja će vas oboriti sa nogu.

 • Ne sadrži apsolutno nijedan aditiv – Lakši i jeftiniji put nije uvek i bolji put. Zato je Vege Karamel krem omiljeni zdrav krem dece i odraslih!

 • 100% veganski krem od potpuno prirodnih sastojaka – Sastojci su većinom iz kategorije celovite hrane ili minimalno procesirani, jer naš organizam takve sastojke najbolje usvaja.

 • Izvor je vlakana, zdravih masti a sadrži i proteine, prirodne minerale, vitamine i fitonutrijente.

karamel-krem-cover

Zdrav posni slatkiš neodoljivog ukusa i sjajnih benefita

Ako su vaš izbor posni slatkiši, Vege Karamel krem će odgovoriti na vaše potrebe!

Tokom perioda posta, posni slatkiši idealan su izbor kao užina koja će vam pružiti dovoljno energije i snage za obavljanje svakodnevnih obaveza. A kada na to dodamo i činjenicu da je ovaj posni slatkiš izuzetno zdrav i sertifikovano organski, sa svega 3 sastojka, možete biti sigurni da ste načinili pravi izbor kada ste ga uključili u ishranu.

ikonica-ljudi

Just Superior Vege Karamel krem je stvarno zdrav slatkiš čiji sastojci su jasno istaknuti!

Poreklo naših sastojaka i njihov uticaj na zdravlje

Organski badem

Naši bademi dolaze pravo sa plantaža Sicilije i spadaju u slatku sortu Tuono čiji ukus blago podseća na marcipan. Za naš Vege Karamel krem koristimo uvek sveže i isključivo cele bademe prve klase (ne koristimo lomljene ostatke) zbog čega ne dolazi do oksidacije i kontaminacije ovih orašastih plodova. Organski nekontaminirani bademi su opšte poznati po svojim zdravstvenim benefitima. Osim proteina i vlakana bogat su izvor različitih vitamina, minerala i antioksidanasa, kao što su vitamin E (najvažniji aktioksidans u telu), vitamin B1, magnezijum, bakar, mangan itd. Naš Vege Karamel Krem sadrži 44% badema.

bademi

Organski kokosov sirup

Potpuno prirodni sirup dobijen iz nektara kokosovog drveta. Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste, tako da osim prirodnih šećera, ovaj sirup sadrži i minerale, vitamine, antioksidanse, proteine i inulin u tragovima. Stoga su rezultati istrživanja pokazali da kokosov sirup ima nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave i slično.). Naši zdravi kremovi sadrže sirup koji dolazi pravo sa Balija, pravi ga mala firma koja poseduje sopstvene plantaže. Vege Karamel krem sadrži 38% kokosovog sirupa.  

kokos-sirup-kasikica

Organsko kokosovo ulje

Hladno ceđeno i devičansko kokosovo ulje prve kategorije dolazi nam direktno sa plantaža Šri Lanke. Proizvodi ga firma koja poseduje sopstevene plantaže kokosa u predivnom i ekološki čistom delu ostrva. Pokazano je da unos ovog ulja poboljšava metabolizam, utiče na smanjenje telesne težine, podiže imunitet, štiti od bakterija i infekcija (zbog visokog sadržaja laurinske kiseline), podiže energiju, poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija i ima povoljan uticaj na ukupan holesterol. Vege Karamel krem sadrži 18% kokosovog ulja. 

kokosovo-ulje-ilustracija

Zašto vaš izbor treba da budu sertifikovano organski zdravi slatkiši?

1) Zato što njihovi sastojci nisu agresivno tretirani pesticidima (koji su naučno dokazano jako štetni po naše zdravlje, a posebno zdravlje naše dece) i zato što ne sadrže ostake hormona i antibitoka takođe standardno korišćenih u proizvodnji hrane.

2) Zato što znate sigurno da sastojci nisu GMO porekla

3) Aditivi koji smeju da se koriste u proizvodnji organskih slatkiša su limitirani, i uglavnom su i oni iz organske proizvodnje.

 

Da li su svi sertifikovani organski slatkiši zdravi i istog kvaliteta?

Nažalost, ni blizu toga!

Odaberite zaista zdrav krem – nije svejedno koji organski krem birate

Sve gore navedene pozitivne strane koje organski slatkiši imaju ništa ne govore o procesu prerade, poreklu i uticaju na zdravlje samih sastojaka, njihovom nutritivnom profilu, sadržaju alergena, itd.

Da biste ste se istinski zasladili ‘’bez griže savesti’’ čak i kad su pitanju organski slatkiši, nije dovoljno da pročitate šta je napisano na frontu pakovanja od raznih izjava. Jedino će vam spisak sastojaka i njegov redosled dati prave informacije o proizvodu, tj. pravu informaciju o njihovom uticaju na vaše zdravlje. Spisak sastojaka između ostalog najbolje objašnjava razliku u ceni i ukazuju na to koji proizvod je zaista zdrav slatkiš.

Među prva 3 sastojka većine organskih slatkiša (kao i u konvencionalnim slatkišima) nalaze se:

 • šećer
 • neko rafinisano biljno ulje
 • pšenično brašno

Ostatak sastojaka uglavnom čine neki oblik soje, mleko, jaja u prahu, glukozni sirup, i razni aditivi (čak i kod organskih slatkiša) kao što su sojin lecitin, guar guma, prirodne arome (koje proizvođač ne mora da precizira).

Šta je problem sa svim ovim sastojcima kad su organski?

Najčešće korišćena biljna ulja su suncokretovo, sojino, hidrogenizovano palmino ulje i slično (bilo koje hidogenizovano ulje/mast je isto što i margarin, tj. trans mast). Polinezasićena biljna ulja (ona koja su tečna na sobnoj temperature) su zdrava isključivo ako su hladno ceđena i pakovana u tamnoj staklenoj ambalaži, i ako se se koriste dalje bez zagrevanja. Svako zagrevanje ili izlaganje svetlosti bilo organskih i neorganskih biljnih ulja dovodi do hemijskih procesa u njima zbog kojih postaju ekstemno toksična za naš organizam i dokazano kancerogena. Sa druge strane, toksičnost i štetnost hidrogenizovanih ulja (trans masti) sigurno poznajete, i znate da ih i u najmanjim količinama treba izbegavati po svaku cenu.

Pšenično brašno je sastojak koji najbogatiji glutenom, a gluten je protein koji remeti varenje i stvara upalne procese svim ljudima na planeti, samo je pitanje u kojoj meri. Drugo, rafinisano pšenično brašno, kao i neka druga rafinisana brašna, ne sadrže nikakve minerale i vitamine, i predstavljaju uglavnom samo izvor ‘praznih kalorija’ koje negativno utiču na insulin i šećer u krvi.

kasika-karamel-krem

Soja je jedna od najkontraverznijih namirnica po pitanju uticaja na naše zdravlje. Ekstemno jeftina, sa dugim periodom agresivnog marketinga koji tvrdi da je jako zdrava. Sa druge strane postoji veliki broj istraživanja i ljudi koji tvrde da je soja zapravo ekstremno štetna po naše zdralje i da je treba izbegavati čak i kad je organska (a konvencionalnu u svakom slučaju, jer je 90% soje na planeti GMO porekla).

Jaja i mleka u prahu, iako organska, nisu više jaja i mleko već potpuno izmenjeni sastojci koje naše telo ne prepoznaje kao prirodne i kao takvi stvaraju razne upalne procese u našem telu i remete njegovo normalno funkcionisanje.

Zaista zdravi kremovi kao što je naš Vege Karamel krem imaju izuzetan sastav koji neće ni na jedan način štetiti vašem zdravlju i zdravlju vaše dece. Kako je ovaj krem napravljen kao zdrava zamena za agresivno procesirane proizvode na bazi karamele, on jeste prirodno sladak i sadrži 38% kokosovog sirupa (a 27% prirodnih šećera ukupno), tako da nije prilagođen ljudima koji izbegavaju prirodne šećere.

Međutim, za sve druge, ovaj zdrav krem je nenadmašiv u svom sastavu jer zaslađivač koji sadrži je jedan od najprirodnijih i najmanje procesiranih zaslađivača na svetu, za koji je pokazano da ima niži glikemijski indeks od većine drugih zaslađivača i šećera. Dodatno, najveći procenat Vege Karamel krema zauzima organski badem, čak 44%. Umesto ogromnog procenta jeftinih biljnih ulja, Vege Karamel krem sadrži zdrave masti iz organskih badema, kao i vlakna, proteine, minerale i vitamine. Umesto drugih rafinisanih satojaka i dodataka naš krem sadrži samo još jedan jedini sastojak, a to je devičansko hladno ceđeno kokosovo ulje, koje spade u najzdravije masti na svetu. I to je sve!

ukusan-karamel-krem

Koja je razlika između Superior organskog Vege Karamel krema i prosečnog organskog krema?

Ne sadrži aditive, ni organske ni neorganske.

Poreklo, način uzgoja i prerade svakog sastojka se strogo kontroliše. Obično se u složene proizvode tipa keksa stavljaju najjeftiniji sastojci, jer se gađa samo krajnji ukus. Naša filozofija je upravo suprotna – da napravimo zdrav slatkiš od najboljih mogućih sastojaka koji pored predivnog ukusa ima i zdravstvene benefite!

Svi sastojci dolaze direktno od uzgajivača, po principima fer trgovine.

Ne sadrže jeftine organske sastojke kao što su rafinisani šećer, suncokretovo ulje, palmino ulje, pšenično brašno i slično. Ovi sastojci su agresivno procesirani i dokazano su štetni za ljudski organizam, bez obzira da li su organski.

Većina sastojaka pripada kategoriji celovite hrane ili je minimalno moguće procerisana (nema ekstrahovanih molekula, proteina, mleka u prahu, jaja u prahu, sirupa u prahu, hidrogenizovanih i delimično hidrogenizovanih ulja, itd).

Šta je zajedničko Vege Karamel kremu i i drugim manje zdravim kremovima?

Potpuno fenomenalan ukus! Naši Superior zdravi slatkiši – keksi Macan, Mačkica, Crazy Almond, Crazy Coco Choco, kao i Vege Granola, ali i Vege Čoko krem i Vege Karamel krem smišljeni su tako da uživamo u najlepšim ukusima koje možete da zamislite. Ono što je važno jeste da pri tome hranimo naš organizam pravim nutrijentima i negujemo naše i zdravlje naših najdražih!

dulce-de-lece-karamel-krem

Karamel krem – cena formirana u skladu sa kvalitetom

U jednoj teglici našeg proizvoda dobijate 230 g najfinijeg, izuzetno zdravog karamel krema. Da bismo vam doneli ovakav proizvod, koji je ujedno i organski sertifikovan, veganski krem, koristimo minimalno procesirane, visoko kvalitetne organske sastojke. Stoga je za naš karamel krem cena opravdano nešto viša.

Pročitajte iskustva naših korisnika

Vaše redovne poruke i komentari su već godinama najlepši deo čitavog našeg poslovanja. Just Superior nema plaćene reklame ovog tipa, ni sponzorisane objave – kad ima, jasno je naznačeno.  Vaše iskreno zadovoljstvo i preporuke su ono što je izgradilo ovu firmu i što je uvek motiviše da daje sve od sebe da vam puži kako najbolje proizvode na svetu tako i najbolju uslugu i podršku.

SAVRŠENO orašasto, ne presladak, prijatan, kremasto-karamelast, nežvakast ukus MNOGO mi se sviđa 😍 A sastav za 10, još organsko 👌

List right
List right

Ukus mu je savršen 💖💖💖

Caramel cream 👏🤤 nešto najbolje!

List right

Vi o Superior Vege Karamel Kremu