Superior lešnikovo brašno 350g - Just Superior

RASPRODATO! 100% organsko lešnikovo brašno!
Visoko nutritivno i zdravo bezglutensko brašno, izvanredno za razna testa i kolače, kojima daje slatkast i bogat puterast ukus. Visok sadržaj proteina biljnog porekla (38%). Uputstvo za upotrebu: Autohtone sorte od kojih je dobijeno Superior lešnikovo brašno mu daju specifičnu slatkastu aromu, zbog čega je idealno za pripremu bezglutenskih i zdravih hlebova, kolača, palačinki. Koristi se i za pripremu soseva, jela i salata možete ga dodati u smuti, mleko, jogurt ili vašu omiljenu kašu. Alergeni: Sadrži lešnik (jezgrasto voće) Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Sastojci: 100% organsko lešnikovo brašno Potpuno prirodan proizvod, dobijen mlevenjem pogače koja nastaje pri hladnom ceđenju ulja iz jezgra organskog lešnika.

820,00 RSD sa PDV-om

RASPRODATO!

100% organsko lešnikovo brašno!

Visoko nutritivno i zdravo bezglutensko brašno, izvanredno za razna testa i kolače, kojima daje slatkast i bogat puterast ukus. Visok sadržaj proteina biljnog porekla (38%). Uputstvo za upotrebu: Autohtone sorte od kojih je dobijeno Superior lešnikovo brašno mu daju specifičnu slatkastu aromu, zbog čega je idealno za pripremu bezglutenskih i zdravih hlebova, kolača, palačinki. Koristi se i za pripremu soseva, jela i salata možete ga dodati u smuti, mleko, jogurt ili vašu omiljenu kašu.
Alergeni: Sadrži lešnik (jezgrasto voće)
Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu.
Sastojci: 100% organsko lešnikovo brašno Potpuno prirodan proizvod, dobijen mlevenjem pogače koja nastaje pri hladnom ceđenju ulja iz jezgra organskog lešnika.

Rasprodato

Opis proizvoda

Ovaj jedinstven proizvod dobijen je od domaćeg organskog lešnika, autohtone balkanske sorte, uzgajanog na plantažama iz okoline planine Cer. Vrhunski kvalitet se postiže ručnim odabirom čistog i isključivo neoštećenog jezgra lešnika, čime se osigurava da ne dođe do oksidacije osetljivih masti i razvoja nepoželjnih mikroorganizama. Nakon izdvajanja ulja iz ovakvog lešnika, specijalnim procesom hladnog cedjenja, ostatak se mehanički melje zajedno sa hranljivom opnom (bogatom antioksidantima) u lešnikovo brašno. Naše lešnikovo brašno ni u jednom trenutku nije zagrevano, čak se i sušenje vrši prirodnim putem, na vetru. Direktnom saradnjom sa srpskim uzgajivačima lešnika, Just Superior podržava razvoj organske poljoprivrede u Srbiji. Takođe, ceo proces proizvodnje – od nabavke zasada, do pakovanja brašna, odvija se na kontolisan način i u najkraćem mogućem roku. Zato vam uvek možemo ponuditi sveže organsko lešnikovo brašno sa svim očuvanim nutritivnim svojstvima.
Jedna porcija Superior lešnikovog brašna vam pruža:
  • 38% čistog biljnog visoko kvalitetnog proteina koji doprinosi održavanju i povećanju mišićne mase;
  • Izvor gvožđa, koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina i normalnom transportu kiseonika u telu;
  • Visok sadržaj magnezijuma, koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema, održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj sintezi proteina i funkciji mišića;
  • Visok sadržaj selena koji doprinosi normalnoj funkciji štitne žlezde i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa;
  • Visok sadržaj kalijuma koji doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska;
  • Visok sadržaj kalcijuma koji je potreban za održavanje normalnih kostiju i zuba.

Uputstvo za upotrebu: Preporučenu porciju lešnikovog brašna od  15 do 30g (1 ili 2 pune supene kašike) dodati u smuti, mleko, jogurt, bilo koje slano jelo (povrće, supu, salatu..) ili koristiti kao dodatak u pripremi različitih dezerata i hlebova.

Dodatne informacije

Pakovanje350 g
    Scroll Up