Organski Veganski Keks Mačkica – 45g

160,00 RSD sa PDV-om

Jedina dilema je da li je Mačkica ukusnija ili zdravija! 100% organski i veganski sastojci – 0% aditiva! Zasitna i nutritivno bogata čokoladna užina u kojoj će uživati sva vaša čula!

Sastojci: ovsene pahuljice od celog zrna ovsa (39%)*, kokosov sirup (18%)*, sicilijanski badem (17%)*, devičansko kokosovo ulje (12%)*, sirovi kakao buter Arriba Nacional (7%)*, sirovi kakao prah Arriba Nacional (7%)*, burbon vanila (<0.1%)*, himalajska so. *sertifikovano organski sastojci

 • Organski Superior ovseni keks Mačkica sa bademom i kakaoom
 • Ručno pravljen od samo 6 organskih, veganskih i najkvalitetnijih sastojaka minimalno procesiranih, što čini da Mačkica bude zaista zdrav keks!
 • Ne sadrži nijedan aditiv – bez soje, pšenice, jeftinih biljnih ulja, procesiranog šećera i brašna.
 • Nutritivno izbalansiran – sadrži vlakna, masti, proteine, složene ugljene hidrate, minerale, vitamine, i fitonutrijente u svojoj potpuno prirodnoj formi.
 • Sastojci prirodno ne sadrže gluten, ali sadrže ovas, i proizvode se na mestu na kome se u odvojeno vreme proizvode namirnice sa glutenom, pa stoga Mačkica jeste pogodna za osobe intolerantne na gluten, ali nije pogodna za osobe sa celijakijom.

Nije na stanju

Izrazu ‘’uživajte bez griže savesti’’ dajemo potpuno novu dimenziju sa našom linijom Superior Slatkiša, gde keks Macan i Mačkica igraju glavnu ulogu! Dozvolite da vam objasnimo zašto su naše poslastice zaista zdravi slatkiši.

Često u poslednje vreme na deklaracijama zdravih slatkiša možemo videti šta sve proizvod ne sadrži. Međutim, kad pogledamo sastojke datog zdravog slatkiša postane nam jasno da je problem u tome šta sadrži! Generalno je trend ovih godina da se popularni nezdravi sastojci zamenjuju drugim (manje poznatim) isto toliko nezdravim sastojcima.

Zbog ovoga smo mi osmislili Superior Slatkiše! Nutritivno bogate, zdrave i ukusne alternative običnim slatkišima!

Superior organski čokoladni keks Mačkica je:

 • domaći
 • ručno pravljen
 • veganski posni slatkiš
 • bez procesiranog šećera i brašna

Napravljen je od samo 6 najkvalitetnijih organskih sastojaka: integralnog celog zrna ovsa, Arriba Nacional kakao praha i kakao butera, sicilijanskog badema, kokosovog sirupa, hladno ceđenog kokosovog ulja, malo himalajske soli, burbon vanile i ničega više.

Ovo je izuzetno ukusan i zdrav slatkiš koji smo napravili onako kako smo ga godinama pravili u kući, za svoju porodicu. Predstvalja pre svega zdravu užinu, nutritivno izbalansiranu, bogatu vitaminima, mineralima i fitonutrijentima koji pozitivno utiču na naše zdravlje!

organski-keks-mackcica

Ponosni smo što možemo reći da je Mačkica zaista zdrav keks, koji pripada kategoriji “zdravi slatkiši koji ne goje”, ali je i mnogo više od toga – njegovi sastojci su sertifikovano organski, a uz minimalnu preradu, donose brojne zdravstvene benefite.

🍀Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti.

Organski veganski ovseni keks Mačkica

 • 100% organska bez procesiranog šećera i brašna –  Jedini zaslađivač je kokosov sirup, potpuno prirodan sirup dobijen od nektara kokosovog drveta, za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks od drugih prirodnih zaslađivača.

 • Od stvarno najkvalitetnijih sastojaka – Većina naših sastojaka nam dolazi direktno sa plantaža sa različitih krajeva sveta, pažljivo odabrane sorte i procesa obrade

 • Ne sadrži apsolutno nijedan aditiv – Lakši i jeftiniji put nije uvek i bolji put. Zato je Mačkica omiljeni zdravi slatkiš i dece i odraslih!

 • Ručno pravljena – Jer je to jedini način da se dobiju ukusni zdravi slatkiši bez šećera, brašna i aditiva.

 • 100% veganska od potpuno prirodnih sastojaka – Sastojci su većinom iz kategorije celovite hrane ili minimalno procesirani, jer naš organizam takve sastojke najbolje usvaja.

 • Nutritivno izbalansirana – Sadrži vlakna, masti, proteine, minerale i vitamine, i fitonutrijente u svojoj potpuno prirodnoj formi čime retko koji slatkiš može da se pohvali!

mackica-keks-mleko

Zdrav posni slatkiš neodoljivog ukusa i sjajnih benefita

Ako su vaš izbor posni slatkiši, Mačkica će odgovoriti na vaše potrebe!

Tokom perioda posta, posni slatkiši idealan su izbor kao užina koja će vam pružiti dovoljno energije i snage za obavljanje svakodnevnih obaveza. A kada na to dodamo i činjenicu da je ovaj posni slatkiš izuzetno zdrav i sertifikovano organski, sa svega 6 sastojaka, možete biti sigurni da ste načinili pravi izbor kada ste ga uključili u ishranu.

ikonica-ljudi

Poreklo naših sastojaka i njihov uticaj na zdravlje

Just Superior Mačkica je stvarno zdrav slatkiš čiji sastojci su jasno istaknuti!

Organske ovsene pahuljice

Organske ovsene pahuljice koje sadrži naš zdrav slatkiš Mačkica, dobijene su isključivo hladnim presovanjem celog zrna ovsa. Ovas sadrži više rastvorljivih vlakana od drugih žitarica. Rastvorljiva vlakna prema mnogim naučnim studijama utiču povoljno na varenje, povećavaju sitost i smanjuju apetit. Međutim, jedna posebna vrsta vlakna – beta glukan, kojom je ovas naročito bogat, najzaslužnija je za njegovu popularnost. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da beta glukani doprinose smanjenju nivoa holesterola generalno i smanjenju nivo šećera i insulina u krvi nakon unosa obroka bogatog ugljenim hidratima. Ovo je naučno opšte prihvaćeno, i dozvoljeno po EU i našoj regulativi kao jedna od zdravstvenih izjava na proizvodima koji sadrže dovoljno beta glukana po porciji. Beta glukan se nalazi u opni ovsa, tako da ovo važi isključivo za proizvode koji sadrže celo zrno ovsa, kao naša Mačkica. Jedna Mačkica sadrži 17 g celog zrna ovsa (hladno presovanog u pahuljice) i 1,4 g beta-glukana (koliko je dovoljno za odobrenu zdravstvenu izjavu za smanjenje holesterola u krvi). Dodatno, celo zrno ovsa je bogato vlaknima i raznim mineralima, vitaminima kao i polifenolima koji imaju anti-upalna svojstva. Naše ovsene pahuljice su od renomiranog francuskog brenda organske hrane Markal.

Organski kokosov sirup

Potpuno prirodni sirup dobijen iz nektara kokosovog drveta. Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste, tako da osim prirodnih šećera, ovaj sirup sadrži i minerale, vitamine, antioksidanse, proteine i inulin u tragovima. Stoga su rezultati istrživanja pokazali da kokosov sirup ima nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave i slično.). Naši zdravi slatkiši sadrže sirup koji dolazi pravo sa Balija, pravi ga mala firma koja poseduje sopstvene plantaže. Jedna Mačkica sadrži 8 g kokosovog sirupa.

organski-kokosov-sirup

Organski kakao prah i buter

U Mačkicu stavljamo bez preterivanja najbolji kakao prah i buter na svetu: hladno procesirani Arriba Nacional buter i prah direktno iz Ekvadora. Arriba Nacional se smatra se jednom od najboljih i najređih sorti kakaoa na svetu. Pažljivo procesirane autohtone sorte kakaoa, pored svog savršenog ukusa, dokazano imaju pozitivan uticaj na ceo kardiovaskularni sistem, nivo holesterola i pritiska, kognitivne funkcije i raspoloženje. Naša Arriba je jedinstven kakao, dolazi iz samo jedne oblasti Ekvadora, radi se u pojedinačnim malim serijama (što skoro pa da više i ne postoji na masovnom tržištu kakaoa), na predivan način upotpunjuje i ukus i čini da naš zdrav slatkiš ima pozitivan uticaj na zdravlje. Jedna Mačkica sadrži 6,4 g kakao butera i praha.

kakao-i-buter

Organski badem

Naš badem dolazi direktno sa plantaža Sicilije, i spada u slatku sortu Tuono čiji ukus blago podseća na marcipan. Osim proteina i vlakana bademi su bogat izvor različitih vitamina, minerala i antioksidanasa. Jedna Mačkica sadrži 8 g badema i samim tim je značajan izvor vitamina E. Vitamin E je najvažniji aktioksidans u telu. Antioksidansi sprečavaju oštećenja od štetnih molekula zvanih slobodni radikali, koji ubrzavaju starenje i povećavaju rizik od srčanih bolesti i raka. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

badem-mackica

Organsko kokosovo ulje

Hladno ceđeno i devičansko kokosovo ulje prve kategorije dolazi nam direktno sa plantaža Šri Lanke. Proizvodi ga firma koja poseduje sopstevene plantaže kokosa u predivnom i ekološki čistom delu ostrva. Pokazano je da unos kokosovog ulja poboljšava metabolizam, utiče na smanjenje telesne težine, podiže imunitet, štiti od bakterija i infekcija (zbog visokog sadržaja laurinske kiseline), podiže energiju, poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija i ima povoljan uticaj na ukupan holesterol. Jedna Mačkica sadrži 5,4 g kokosovog ulja.

Baš zato se u grupi “zdravi slatkiši koji ne goje”, Mačkica nalazi na samom vrhu!

kokosovo-ulje-ilustracija

Slatkiš bez šećera

Ako su vaš izbor zdravi slatkiši bez šećera, Mačkica će odgovoriti na vaše zahteve!

Kupovni slatkiši bez šećera danas su retkostu, jer gotovo svaka poslastica sadrži rafinisan šećer koji se dodaje tokom proizvodnje i on obično čini najveći deo sastava skatkiša. Mačkica ne sadrži procesiran šećer, već prirodni zaslađivač kokokos sirup, koji je poznat po tome što ima manji glikemijski indeks od drugih zaslađivača. U zavisnosti od zdravstvenog stanja i nivoa šećera u krvi, Mačkica može biti idealna uživa i slatkiš za ljude sa insulinskom rezistencijom koji im neće naškoditi. Štaviše, može im doneti niz zdravstvenih benefita o kojima smo pisali.

Zašto vaš izbor treba da budu sertifikovano organski zdravi slatkiši?

1) Zato što njihovi sastojci nisu agresivno tretirani pesticidima (koji su naučno dokazano jako štetni po naše zdravlje, a posebno zdravlje naše dece) i zato što ne sadrže ostake hormona i antibitoka takođe standardno korišćenih u proizvodnji hrane.

2) Zato što znate sigurno da sastojci nisu GMO porekla

3) Aditivi koji smeju da se koriste u proizvodnji organskih slatkiša su limitirani, i uglavnom su i oni iz organske proizvodnje.

mackica-organski-vege-keks

Da li su svi sertifikovano organski slatkiši zdravi istog kvaliteta?

Nažalost, ni blizu toga!

Odaberite zaista zdrav keks – nije svejedno koji organski slatkiš birate

Sve gore nvedene pozitivne strane koje organski slatkiši imaju ništa ne govore o procesu prerade, poreklu i uticaju na zdravlje samih sastojaka, njihovom nutritivnom profilu, sadržaju alergena, itd.

Da biste ste se istinski zasladili ‘’bez griže savesti’’ čak i kad su pitanju organski slatkiši, nije dovoljno da pročitate šta je napisano na frontu pakovanja od raznih izjava. Jedino će vam spisak sastojaka i njegov redosled dati prave informacije o proizvodu, tj. pravu informaciju o njihovom uticaju na vaše zdravlje. Spisak sastojaka između ostalog najbolje objašnjava razliku u ceni i ukazuju na to koji proizvod je zaista zdrav slatkiš.

Među prva 3 sastojka većine organskih slatkiša (kao i u konvencionalnim slatkišima) nalaze se:

 • šećer
 • neko procesirano biljno ulje
 • pšenično brašno

Ostatak sastojaka uglavnom čine neki oblik soje, mleko, jaja u prahu, glukozni sirup, i razni aditivi (čak i kod organskih slatkiša) kao što su sojin lecitin, guar guma, prirodne arome (koje proizvođač ne mora da precizira).

Šta je problem sa svim ovim sastojcima kad su organski?

Najčešće korišćena biljna ulja su suncokretovo, sojino, hidrogenizovano palmino ulje i slično (bilo koje hidogenizovano ulje/mast je isto što i margarin, tj. trans mast). Polinezasićena biljna ulja (ona koja su tečna na sobnoj temperature) su zdrava isključivo ako su hladno ceđena i pakovana u tamnoj staklenoj ambalaži, i ako se se koriste dalje bez zagrevanja. Svako zagrevanje ili izlaganje svetlosti bilo organskih i neorganskih biljnih ulja dovodi do hemijskih procesa u njima zbog kojih postaju ekstemno toksična za naš organizam i dokazano kancerogena. Sa druge strane, toksičnost i štetnost hidrogenizovanih ulja (trans masti) sigurno poznajete, i znate da ih i u najmanjim količinama treba izbegavati po svaku cenu.

Pšenično brašno je sastojak koji najbogatiji glutenom, a gluten je protein koji remeti varenje i stvara upalne procese svim ljudima na planeti, samo je pitanje u kojoj meri. Drugo, procesirano pšenično brašno, kao i neka druga procesirana brašna, ne sadrže nikakve minerale i vitamine, i predstavljaju uglavnom samo izvor ‘praznih kalorija’ koje negativno utiču na insulin i šećer u krvi.

mackica-i-mleko

Soja je jedna od najkontraverznijih namirnica po pitanju uticaja na naše zdravlje. Ekstemno jeftina, sa dugim periodom agresivnog marketinga koji tvrdi da je jako zdrava. Sa druge strane postoji veliki broj istraživanja i ljudi koji tvrde da je soja zapravo ekstremno štetna po naše zdralje i da je treba izbegavati čak i kad je organska (a konvencionalnu u svakom slučaju, jer je 90% soje na planeti GMO porekla).

Jaja i mleka u prahu, iako organska, nisu više jaja i mleko već potpuno izmenjeni sastojci koje naše telo ne prepoznaje kao prirodne i kao takvi stvaraju razne upalne procese u našem telu i remete njegovo normalno funkcionisanje.

Zaista zdravi slatkiši kao što je naša Mačkica imaju izuzetan sastav koji će vašem zdravlju doprineti na mnogo načina. Uz naš zdrav keks umesto 30-50% procesiranog šećera dobićete  svega 18% kokosovog sirupa – jednog od najprirodnijih i najmanje procesiranih zaslađivača na svetu.

Umesto ogromnog procenta jeftinih biljnih ulja, Mačkica sadrži dve najkvalitetnije, najzdravije (i najskuplje) biljne masti koje postoje – hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje i hladno procesiran kakao buter najređe sorte kakaoa na planeti, Arribe Nacional. Umesto procesiranog belog brašna u Mačkicu idu hladno presovane ovsene pahuljice od celog zrna ovsa, koje zbog sadržaja beta glukana pozitivno utiču na zdravlje, a dodatno prirodno ne sadrže ‘pravi’ gluten (samo se smatra da mogu biti kontaminirane tragovima glutena). Umesto soje, jaja i mleka u prahu, Mačkica sadrži badem (i to u istoj količini kao i kokosov sirup) i kakao prah Arriba Nacional. Od aditiva ne sadrži ništa, samo kao začine malo himalajske soli i najlepši začin na svetu – originalnu madagaskarsku vanilu burbon prve klase.

vege-keks-mackica

Koja je razlika između Superior organskog keksa Mačkice i prosečnog organskog slatkiša?

Ne sadrži aditive, ni organske ni neorganske.

Poreklo, način uzgoja i prerade svakog sastojka se strogo kontroliše. Obično se u složene proizvode tipa keksa stavljaju najjeftiniji sastojci, jer se gađa samo krajnji ukus. Naša filozofija je upravo suprotna – da napravimo zdrav slatkiš od najboljih mogućih sastojaka koji pored predivnog ukusa ima i zdravstvene benefite!

Većina sastojaka dolazi direktno od uzgajivača, po principima fer trgovine.

Ne sadrže jeftine organske sastojke kao što su beli šećer, suncokretovo ulje, palmino ulje, pšenično brašno i slično. Ovi sastojci su agresivno procesirani i dokazano su štetni za ljudski organizam, bez obzira da li su organski.

Pored ugljenih hidrata i šećera, sadrže u dovoljnoj količini i masti, proteine, vlakna, vitamine i minerale (iz prirodnih izvora, ne dodate), kao i fitonutrijente koji ostaju očuvani u našim slatkišima.

Većina sastojaka pripada kategoriji celovite hrane ili je minimalno moguće procerisana (nema ekstrahovanih molekula, proteina, mleka u prahu, jaja u prahu, sirupa u prahu, hidrogenizovanih i delimično hidrogenizovanih ulja, itd).

zdravi-slatkisi

Šta je zajedničko Mačkici i drugim manje zdravim slatkišima?

Potpuno fenomenalan ukus! Naši Superiror zdravi slatkiši – Macan i Mačkica, osmišljeni su tako da uživamo u najlepšim ukusima koje možete da zamislite, ali da pri tome hranimo naš organizam pravim nutrijentima i negujemo naše i zdravlje naših najdražih!

Pročitajte iskustva naših korisnika

Vaše redovne poruke i komentari su već godinama najlepši deo čitavog našeg poslovanja. Just Superior nema plaćene reklame ovog tipa, ni sponzorisane objave – kad ima, jasno je naznačeno.  Vaše iskreno zadovoljstvo i preporuke su ono što je izgradilo ovu firmu i što je uvek motiviše da daje sve od sebe da vam puži kako najbolje proizvode na svetu tako i najbolju uslugu i podršku.

Odlična užina!!! I moram da pohvalim pakovanje, klinci OBOŽAVAJU 💗

List right
List right

Mmmmm, što je ovo preuksno! Ujedno i dosta sito! Ne mogu celo pojesti! 😁

Keks mog zivota BUKVLNO. Pun ukus kakaa, zbog kokosovog ulja ima neku predivnu mekocu, kao da ste ga umocili u kafu (ali bez ukusa kafe 😂), sladak, ali ne presladak, jedina mana je sto nema sanse da se zadrzite samo na jednom! Savrsen slatkis za sve koji paze sta jedu!

List right
List right

Moja Dona na Mačkicu samo govori njam, njam 🤩🤩🤩

Vi o ovsenom organskom veganskom keksu Mačkici

Svaki naš ovseni keks je ručno oblikovan!

Svi sastojci su prirodni i minimalno procesirani. Nismo hteli da dodajemo aditive ni konzervanse, iako ima onih koji su dozvoljeni u organskoj proizvodnji. Superior slatkiši su 100% zdravi slatkiši. Zapravo nema nikakve razlike u odnosu na pravljenje keksa u sopstvenoj kuhinji, osim što je mikser mnogo veći, veći broj ljudi radi i ima mnogo više plehova u rerni.

Preporučujemo