Organski Veganski Keks Macan – 45g

160,00 RSD sa PDV-om

Uživajte bez griže savesti u savršenom ukusu zdravog i nutritivno izbalansiranog veganskog i organskog keksa – idealnog za celu porodicu!

Sastojci: ovsene pahuljice od celog zrna ovsa (42%)*, kokosov sirup (19%)*, seme suncokreta (13%)*, kokosovo ulje (12%)*, sirovi kakao buter Arriba Nacional (7%)*, lešnik (7%)*, burbon vanila (<0,1%)*, himalajska so. *sertifikovano organski sastojci

 • Organski Superior ovseni keks Macan sa lešnikom i semenom suncokreta
 • Ručno pravljen od samo 6 organskih, veganskih i najkvalitetnijih sastojaka minimalno procesiranih, što čini da Macan bude zaista zdrav keks!
 • Ne sadrži nijedan aditiv – bez soje, pšenice, jeftinih biljnih ulja, procesiranog šećera i brašna.
 • Nutritivno izbalansiran – sadrži vlakna, masti, proteine, složene ugljene hidrate, minerale, vitamine, i fitonutrijente u svojoj potpuno prirodnoj formi.
 • Sastojci prirodno ne sadrže gluten, ali sadrže ovas, i proizvode se na mestu na kome se u odvojeno vreme proizvode namirnice sa glutenom, pa stoga Macan jeste pogodan za osobe intolerantne na gluten, ali nije pogodan za osobe sa celijakijom.

Nije na stanju

Izraz ‘’uživajte bez griže savesti’’ dobija potpuno novu dimenziju sa našom linijom Superior Slatkiša, gde keks Macan i Mačkica igraju glavnu ulogu! Naše poslastice su zaista zdravi slatkiši – dozvolite da vam objasnimo zašto.

Često u poslednje vreme na deklaracijama zdravih slatkiša možemo videti šta sve proizvod ne sadrži.

Međutim, kad pogledamo sastojke datog proizvoda, postane nam jasno da je problem u tome šta sadrži! Generalno je trend ovih godina da se popularni nezdravi sastojci zamenjuju drugim (manje poznatim) isto toliko nezdravim sastojcima.

Zbog ovoga smo mi osmislili Superior Slatkiše – nutritivno bogate, zdrave i ukusne alternative običnim slatkišima.

Superior organski ovseni keks Macan je autentičan, ručno pravljen, veganski posni slatkiš, bez procesiranog šećera i brašna, napravljen od samo 6 najkvalitetnijih organskih sastojaka:

macan-i-mleko

Ovo je izuzetno ukusan i zdrav slatkiš koji smo napravili onako kako smo ga godinama spremali u kući, za svoju porodicu.

Predstvalja pre svega zdravu užinu, nutritivno izbalansiranu, bogatu vitaminima, mineralima i fitonutrijentima koji pozitivno utiču na naše zdravlje!

Ponosni smo što možemo reći da je Macan zaista zdrav keks, koji pripada kategoriji “zdravi slatkiši koji ne goje”, ali je i mnogo više od toga – njegovi sastojci su sertifikovano organski, a uz minimalnu preradu, donose brojne zdravstvene benefite.

🍀Kada kupujete organske proizvode, osim što na najbolji način vodite računa o sebi i onima koje volite, nemojte zamenariti ni Vaš doprinos koji takvim izborom dajete očuvanju naše planete, jer je svaki taj doprinos od ključne važnosti.

Organski veganski ovseni keks Macan

 • 100% organski bez procesiranog šećera i brašna –  Jedini zaslađivač je kokosov sirup, potpuno prirodan sirup dobijen od nektara kokosovog drveta, za koji se smatra da ima niži glikemijski indeks od drugih prirodnih zaslađivača.

 • Od stvarno najkvalitetnijih sastojaka – Većina naših sastojaka dolazi direktno sa plantaža sa različitih krajeva sveta, pažljivo odabrane sorte i procesa obrade

 • Ne sadrži apsolutno nijedan aditiv – Lakši i jeftiniji put nije uvek i bolji put. Zato je Macan omiljeni zdravi slatkiš dece i odraslih!

 • Ručno pravljen – Jer je to jedini način da se dobiju ukusni zdravi slatkiši bez šećera, brašna i aditiva.

 • 100% veganski od potpuno prirodnih sastojaka – Sastojci su većinom iz kategorije celovite hrane ili minimalno procesirani, jer naš organizam takve sastojke najbolje usvaja.

 • Nutritivno izbalansiran – Sadrži vlakna, masti, proteine, minerale, vitamine, i fitonutrijente u svojoj potpuno prirodnoj formi čime retko koji slatkiš može da se pohvali!

macan-keksic-prvi-tab

Zdrav posni slatkiš neodoljivog ukusa i sjajnih benefita

Ako su vaš izbor posni slatkiši, Macan će odgovoriti na vaše potrebe!

Tokom perioda posta, posni slatkiši idealan su izbor kao užina koja će vam pružiti dovoljno energije i snage za obavljanje svakodnevnih obaveza. A kada na to dodamo i činjenicu da je ovaj posni slatkiš izuzetno zdrav i sertifikovano organski, sa svega 6 sastojaka, možete biti sigurni da ste načinili pravi izbor kada ste ga uključili u ishranu.

ikonica-ljudi

Poreklo naših sastojaka i njihov uticaj na zdravlje

Just Superior Macan je stvarno zdrav slatkiš čiji sastojci su jasno istaknuti!

Organske ovsene pahuljice

Organske ovsene pahuljice koje sadrži naš zdrav slatkiš Macan, dobijene su isključivo hladnim presovanjem celog zrna ovsa. Ovas sadrži više rastvorljivih vlakana od drugih žitarica. Rastvorljiva vlakna prema mnogim naučnim studijama utiču povoljno na varenje, povećavaju sitost i smanjuju apetit. Međutim, jedna posebna vrsta vlakna – beta glukan, kojom je ovas naročito bogat, najzaslužnija je za njegovu popularnost. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da beta glukani doprinose smanjenju nivoa holesterola generalno i smanjenju nivo šećera i insulina u krvi nakon unosa obroka bogatog ugljenim hidratima. Ovo je naučno opšte prihvaćeno, i dozvoljeno po EU i našoj regulativi kao jedna od zdravstvenih izjava na proizvodima koji sadrže dovoljno beta glukana po porciji. Beta glukan se nalazi u opni ovsa, tako da ovo važi isključivo za proizvode koji sadrže celo zrno ovsa, kao naš Macan. Jedan Macan sadrži 19 g celog zrna ovsa (hladno presovanog u pahuljice) i 1,52 g beta-glukana (koliko je dovoljno za odobrenu zdravstvenu izjavu za smanjenje holesterola u krvi). Dodatno, celo zrno ovsa je bogato vlaknima i raznim mineralima, vitaminima kao i polifenolima koji imaju anti-upalna svojstva. Naše ovsene pahuljice su od renomiranog francuskog brenda organske hrane Markal.

Organski kokosov sirup

Potpuno prirodni sirup dobijen iz nektara kokosovog drveta. Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste, tako da osim prirodnih šećera, ovaj sirup sadrži i minerale, vitamine, antioksidanse, proteine i inulin u tragovima. Stoga su rezultati istrživanja pokazali da kokosov sirup ima nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave i slično.). Naši zdravi slatkiši sadrže sirup koji dolazi pravo sa Balija, pravi ga mala firma koja poseduje sopstvene plantaže. Jedan Macan sadrži 8,5 g kokosovog sirupa.

organski-kokosov-sirup

Organski kakao buter

U Macana stavljamo bez preterivanja najbolji kakao buter na svetu: hladno procesirani Arriba Nacional direktno iz Ekvadora. Arriba Nacional se smatra se jednom od najboljih i najređih sorti kakaoa na svetu. Naš buter je jedinstven, dolazi iz samo jedne oblasti Ekvadora, radi se  pojedinačnim malim serijama (što skoro pa da više i ne postoji na masovnom tržištu kakaoa), i na predivan način upotpunjuje i ukus i uticaj na zdravlje našeg Macana. Jedan Macan sadrži 3,2 g kakao butera.

kakao-buter-macan

Organsko seme suncokreta

Organsko seme suncokreta je bogato nutrijentima, uključujući proteine, nezasićene masti, vlakna, vitamine, (posebno vitamin E), selen, bakar, cink, folat, gvožđe i slično. U jednom Macanu se nalazi 6 g suncokretovih semenki, što obezbeđuje čak četvrtinu potrebnog dnevnog unosa vitamina E.

Vitamin E se smatra ključnim antioksidansom u organizmu, koji igra ulogu u sprečavanju ili kontroli nespecifičnih reakcija izazvanih različitim oksidativnim procesima u organizmu.

Istraživanja su pokazala da seme suncokreta može pomoći u snižavanju krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi.

seme-suncokreta

Organsko kokosovo ulje

Hladno ceđeno i devičansko kokosovo ulje prve kategorije dolazi nam direktno sa plantaža Šri Lanke. Proizvodi ga firma koja poseduje sopstevene plantaže kokosa u predivnom i ekološki čistom delu ostrva. Pokazano je da unos ovog ulja poboljšava metabolizam, utiče na smanjenje telesne težine, podiže imunitet, štiti od bakterija i infekcija (zbog visokog sadržaja laurinske kiseline), podiže energiju, poboljšava probavu i apsorpciju hranljivih materija i ima povoljan uticaj na ukupan holesterol. Jedan Macan sadrži 5,4 g kokosovog ulja.

Baš zato se u grupi “zdravi slatkiši koji ne goje”, Macan nalazi na samom vrhu!

kokosovo-ulje-macan

Organski lešnik

Naši lešnici vam dolaze pravo sa plantaža iz Makedonije. Ovi lešnici su miks najkvalitetnijih sorti lešnika, zbog čega imaju posebnu slatkastu aromu i puterast ukus, koji se divno prenosi na našu granolu. Organski nekontaminirani lešnici su opšte poznati po svojim zdravstvenim benefitima. Osim proteina i vlakana bogat su izvor različitih vitamina, minerala i antioksidanasakao što su vitamin E (najvažniji aktioksidans u telu), vitamin B1, magnezijum, bakar, mangan a sadrže i pristojnu količinu vitamina B6, folata, fosfora i cinka. Macan sadrži 7% lešnika.

organski-lesnici

Macan je slatkiš bez šećera

Ako su vaš izbor zdravi slatkiši bez šećera, Macan će odgovoriti na vaše zahteve!

Kupovni slatkiši bez šećera danas su retkostu, jer gotovo svaka poslastica sadrži rafinisan šećer koji se dodaje tokom proizvodnje i on obično čini najveći deo sastava slatkiša. Macan ne sadrži procesiran šećer, već prirodni zaslađivač kokokos sirup, koji je poznat po tome što ima manji glikemijski indeks od drugih zaslađivača. U zavisnosti od zdravstvenog stanja i nivoa šećera u krvi, Macan može biti idealna uživa i slatkiš za ljude sa insulinskom rezistencijom koji im neće naškoditi. Štaviše, može im doneti niz zdravstvenih benefita o kojima smo pisali.

Zašto vaš izbor treba da budu sertifikovano organski zdravi slatkiši?

1) Zato što njihovi sastojci nisu agresivno tretirani pesticidima (koji su naučno dokazano jako štetni po naše zdravlje, a posebno zdravlje naše dece) i zato što ne sadrže ostake hormona i antibitoka takođe standardno korišćenih u proizvodnji hrane.

2) Zato što znate sigurno da sastojci nisu GMO porekla.

3) Aditivi koji smeju da se koriste u proizvodnji organskih slatkiša su limitirani, i uglavnom su i oni iz organske proizvodnje.

organski-keksi-macan

Da li su svi sertifikovano organski slatkiši zdravi istog kvaliteta?

Nažalost, ni blizu toga!

Odaberite zaista zdrav keks – nije svejedno koji organski slatkiš birate

Sve gore navedene pozitivne strane koje organski slatkiši imaju ništa ne govore o procesu prerade, poreklu i uticaju na zdravlje samih sastojaka, njihovom nutritivnom profilu, sadržaju alergena, itd.

Da biste ste se istinski zasladili ‘’bez griže savesti’’ čak i kad su pitanju organski slatkiši, nije dovoljno da pročitate šta je napisano na frontu pakovanja od raznih izjava. Jedino će vam spisak sastojaka i njegov redosled dati prave informacije o proizvodu, tj. pravu informaciju o njihovom uticaju na vaše zdravlje. Spisak sastojaka između ostalog najbolje objašnjava razliku u ceni i ukazuje na to koji proizvod je zaista zdrav slatkiš.

Među prva 3 sastojka većine organskih slatkiša (kao i u konvencionalnim slatkišima) nalaze se:

 • šećer
 • procesirano biljno ulje
 • pšenično brašno

Ostatak sastojaka uglavnom čine neki oblik soje, mleko, jaja u prahu, glukozni sirup, i razni aditivi (čak i kod organskih slatkiša) kao što su sojin lecitin, guar guma, prirodne arome (koje proizvođač ne mora da precizira).

Šta je problem sa svim ovim sastojcima kad su organski?

Najčešće korišćena biljna ulja su suncokretovo, sojino, hidrogenizovano palmino ulje i slično (bilo koje hidogenizovano ulje/mast je isto što i margarin, tj. trans mast). Polinezasićena biljna ulja (ona koja su tečna na sobnoj temperature) su zdrava isključivo ako su hladno ceđena i pakovana u tamnoj staklenoj ambalaži, i ako se se koriste dalje bez zagrevanja. Svako zagrevanje ili izlaganje svetlosti bilo organskih i neorganskih biljnih ulja dovodi do hemijskih procesa u njima zbog kojih postaju ekstemno toksična za naš organizam i dokazano kancerogena. Sa druge strane, toksičnost i štetnost hidrogenizovanih ulja (trans masti) sigurno poznajete, i znate da ih i u najmanjim količinama treba izbegavati po svaku cenu.

Pšenično brašno je sastojak koji najbogatiji glutenom, a gluten je protein koji remeti varenje i stvara upalne procese svim ljudima na planeti, samo je pitanje u kojoj meri. Drugo, procesirano pšenično brašno, kao i neka druga procesirana brašna, ne sadrže nikakve minerale i vitamine, i predstavljaju uglavnom samo izvor ‘praznih kalorija’ koje negativno utiču na insulin i šećer u krvi.

macan-keks-mleko

Soja je jedna od najkontraverznijih namirnica po pitanju uticaja na naše zdravlje. Ekstemno jeftina, sa dugim periodom agresivnog marketinga koji tvrdi da je jako zdrava. Sa druge strane postoji veliki broj istraživanja i ljudi koji tvrde da je soja zapravo ekstremno štetna po naše zdralje i da je treba izbegavati čak i kad je organska (a konvencionalnu u svakom slučaju treba izbegavati, jer je 90% soje na planeti GMO porekla).

Jaja i mleka u prahu, iako organska, nisu više jaja i mleko, već potpuno izmenjeni sastojci koje naše telo ne prepoznaje kao prirodne i kao takvi stvaraju razne upalne procese u našem telu i remete njegovo normalno funkcionisanje.

Zaista zdravi slatkiši kao što je naš Macan imaju izuzetan sastav koji će vašem zdravlju doprineti na mnogo načina. Uz naš zdrav keks umesto 30-50% procesiranog šećera dobićete svega 19% kokosovog sirupa – jednog od najprirodnijih i najmanje procesiranih zaslađivača na svetu.

Umesto ogromnog procenta jeftinih biljnih ulja, Macan sadrži dve najkvalitetnije, najzdravije (i najskuplje) biljne masti koje postoje: hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje i hladno procesiran kakao buter najređe sorte kakaoa na planeti.

Umesto procesiranog belog brašna u Macana idu hladno presovane ovsene pahuljice od celog zrna ovsa, koje zbog sadržaja beta glukana pozitivno utiču na zdravlje, a dodatno prirodno ne sadrže ‘pravi’ gluten (samo se smatra da mogu biti kontaminirane tragovima glutena). Umesto soje, jaja i mleka u prahu, Macan sadrži seme suncokreta i cele lešnike. Od aditiva ne sadrži ništa, samo kao začine malo himalajske soli i najlepši začin na svetu – originalnu madagaskarsku vanilu burbon prve klase.

macan-organski-vege-keks

Koja je razlika između Superior organskog keksa Macana i prosečnog organskog slatkiša?

Ne sadrži aditive, ni organske ni neorganske.

Poreklo, način uzgoja i prerade svakog sastojka se strogo kontroliše. Obično se u složene proizvode tipa keksa stavljaju najjeftiniji sastojci, jer se gađa samo krajnji ukus. Naša filozofija je upravo suprotna – da napravimo zdrav slatkiš od najboljih mogućih sastojaka koji pored predivnog ukusa ima i zdravstvene benefite!

Većina sastojaka dolazi direktno od uzgajivača, po principima fer trgovine.

Ne sadrže jeftine organske sastojke kao što su beli šećer, suncokretovo ulje, palmino ulje, pšenično brašno i slično. Ovi sastojci su agresivno procesirani i dokazano štetni za ljudski organizam, bez obzira da li su organski.

Pored ugljenih hidrata i šećera, sadrže u dovoljnoj količini i masti, proteine, vlakna, vitamine i minerale (iz prirodnih izvora, ne dodate), kao i fitonutrijente koji ostaju očuvani u našim slatkišima.

Većina sastojaka pripada kategoriji celovite hrane ili je minimalno moguće procerisana (nema ekstrahovanih molekula, proteina, mleka u prahu, jaja u prahu, sirupa u prahu, hidrogenizovanih i delimično hidrogenizovanih ulja, itd).

zdravi-slatkisi

Šta je zajedničko Macanu i drugim manje zdravim slatkišima?

Potpuno fenomenalan ukus! Naši Superiror zdravi slatkiši, osmišljeni su tako da uživamo u najlepšim ukusima koje možete da zamislite, ali da pri tome hranimo naš organizam pravim nutrijentima i negujemo naše i zdravlje naših najdražih!

Pročitajte iskustva naših korisnika

Vaše redovne poruke i komentari su već godinama najlepši deo čitavog našeg poslovanja. Just Superior nema plaćene reklame ovog tipa, ni sponzorisane objave – kad ima, jasno je naznačeno.  Vaše iskreno zadovoljstvo i preporuke su ono što je izgradilo ovu firmu i što je uvek motiviše da daje sve od sebe da vam puži kako najbolje proizvode na svetu tako i najbolju uslugu i podršku.

Svaki naš ovseni keks je ručno oblikovan!

Svi sastojci su prirodni i minimalno procesirani. Nismo hteli da dodajemo aditive ni konzervanse, iako ima onih koji su dozvoljeni u organskoj proizvodnji. Superior slatkiši su 100% zdravi slatkiši. Zapravo nema nikakve razlike u odnosu na pravljenje keksa u sopstvenoj kuhinji, osim što je mikser mnogo veći, veći broj ljudi radi i ima mnogo više plehova u rerni.

Preporučujemo