Veganski recepti – 3 sirove poslastice koje ćete obožavati
Ovi veganski recepti su puni hranjivih biljnih sastojaka iz kategorije celovite hrane, koji su odlični za vaše zdravlje.
Zdravi kolači ovog tipa su:
- odlični za zdravlje srca
- nemaju visok glikemijski indeks
- bez glutena
- bez rafinisanog šećera
Bez obzira na zdravstvene benefite i hranjivost, svi imaju i neverovatan ukus!
Slatkiši se obično prave od belog procesiranog glutenskog brašna, puni su procesiranog belog šećera, i često sadrže ektremno toksična biljna ulja. Ako malo pogledate naučne radove i edukujete se na ovu temu (što verovatno jeste, čim ste na ovom blogu 🤗 ali čisto da podsetimo koliko pametan izbor pravite!) onda znate da je kombinacija ovih sastojaka koktel za razvoj čitavog niza bolesti!
A nema nikakve potreba za takvim sastojcima, zdravi kolači koje napravite po receptima sa našeg sajta će vam biti i ukusniji i daleko će vam više prijati i za stomak i telo od bilo kog klasičnog kolača.
Veganski recept za fantastičan kremasti organski veganski tart od indijskog oraha
Ovaj veganski tart se jednostavno pravi, a predstavlja rapsodiju ukusa, i zadovoljiće i najzahtevnije sladokusce.
- 100% organski
- 100% veganski
- Bez glutena
- Ekstremno nutritivan
- Sirov
Sastojci:
Kora:
- 160g Superior organskog bademovog brašna
- 14g Superior Criollo organskog kakao praha
- 40g Superior otopljenog organskog i devičanskog kokosovog ulja
- 55g Superior organskog kokosovog sirupa
- kašičica arome vanile
Fil:
- 125g prethodno potopljenog indijskog oraha
- 225ml organskog kokosovog mleka iz konzerve
- 30g Superior kokosovog sirupa
- 30g Superior otopljenog kokosovog ulja
- 15g Superior kokosovog proteina/brašna
Priprema:
Kora – Sve sastojke pomešati u činiji, i umesiti testo (rukama najbolje). Napraviti oblik za tart (tanko dno i ivice okolo) u vatrostalnoj činiji (staviti papir za pečenje tako da pomoću njega možete da izvučete posle koru) ili ako imate silikonski kalup, možete u njega, radi lakšeg vađenja. Ostavite koru 15ak minuta u zamrzivaču.
Fil – Indijski orah prvo potopite u toplu vodu 20ak minuta i ostavite da se osuši (ili ga osušite u rerni 10ak minuta na 60 stepeni). Izblendirajte prvo indijski orah dok ne dobijete konzistenciju putera. Ako imate blender adekvatan za ovo biće jednostavno, a ako imate secka, možda ćete morati nekoliko puta da zaustavite secka, kašikom sa zidova da vratite indijski orah u centar i blendirate opet. Kada dobijete dovoljno kremastu strukturu dodajte sve ostale sastojke stavite u blender i izmiksajte dok se smesa ne sjedini. Kokosovo mleko iz konzerve treba da bude na sobnoj temperaturi, ne iz frižidera. Kokosovo ulje ukoliko je u čvrstom stanju treba da istopite na blagoj temperaturi u običnoj dzezvi.
Tart – Izvadite koru iz zamrzivača i sipajte fil. Ostavite preko noći u frižideru. Možete ukrasiti čime god, mi smo koristili naš organski Vege Čoko Krem. Možete koristiti i orašaste plodove, različito sušeno ili sveže voće.
Savet 👇
Ukoliko zamenite kokosov sirup stevijom (ili zaslađivačem koji inače koristite) dobićete veganski tart pogodan i za dijabetičare i za keto ishranu!
Veganski recept za proteinske veganske rafaelo kuglice
Sirovi kolači su stekli ozbiljnu popularnost poslednjih godina. Sa dobrim razlogom!
Nema pečenja, koriste se nutritivne namirnice iz kategorije celovite hrane, a preukusni su. Kad su u pitanju sirovi kolači, za ukus je važno da imate dobar recept i da imate kvalitetne sastojke!
Fan fact!🤩 Ovaj veganski recept za rafaelo kuglice se dobija od samo dve bijlke!😊 Od kokosa i badema!
Kad su u pitanju zdravi kolači, ove rafaelo kuglice predstavljaju jedan od boljih izbora – jednostavno se prave, preukusne su i nutritivno veoma bogate!
Jedna kuglica od 18g okvirno sadrži:
- 100 kcal
- 2,7g vlakana
- 4,7g proteina
- 5,8g masti
- 2,2g šećera
Sastojci:
- Superior kokosov protein (kokosovo brašno) – 40g
- Superior hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje – 35g
- Superior bademov puter – 65g
- Superior kokosov sirup – 25g
- Superior badem – 10 komada
Priprema veganskih kuglica:
U džezvi ili manjoj šerpici na blagoj vatri zagrejte kokosovo ulje i bademov puter – dok se ne sjedine lepo. Onda sklonite sa ringle i dodajte kokosov sirup i kokosovo brašno, lepo sjedinite smesu u i ostavite u frižideru pola sata ili u zamrzivaču 10 minuta. Onda izvadite smesu, uzmite količinu za jednu kuglicu, stavite badem u smesu i formirajte kuglicu oko badema laganim stiskanjem i oblikovanjem. Kad napravite kuglicu uvaljajte je u kokosovo brašno. Dobićete oko 10ak većih kuglica. Ukoliko pratite tačne mere i sastojke moći ćete da formirate kuglice bez problema i biće veoma ukusne!
Naše kokosovo brašno (kokosov protein) je autentičnog ukusa i arome kokosa, jer je nastalo nakon hladnog ceđenja ulja iz najboljih i svežih kokosa sa Šri Lanke. Naš bademov puter napravljen je od isključivo celih sicilijanskih badema posebne sorte na tradiocionalnom kamenom mlinu, što je sve rezultiralo njegovim potpuno savršenim ukusom. Kokosov sirup ima ukus najlepšeg meda – tu nije potreban dalji opis 🙂
Veganski recept za domaću vegansku belu čokoladu od lešnika
Domaću čokoladu nije jednostavno napraviti, pre svega zbog tempiranja kakao butera i zbog usitnjavanja šećera koje se u indistriji radi pomoću mašina. Mi vam predlažemo dva jednostavna trika kako da zaobiđete ove poteškoće. Prvi je da umesto kokosovog šećera koristite Superior kokosov sirup, koji će se jednostavno umešati sa satojcima i neće ostavljati grudvice. Drugi je da umesto temprianja kakao butera jednostavno dodate lešnikov puter, koji će osim zdravih nutrijenata i fantastičnog ukusa, dati vašoj čokoladi i odličnu teksturu.
✅domaća
✅100% organska
✅100% veganska
✅lako i brzo se pravi
✅Bez glutena
Sastojci:
- 50g Superior Arriba Nacional kakao butera
- 50g Superior lešnikovog putera
- 25g Superior kokosovog sirupa
Priprema:
Istopite kakao buter na pari (a može i direktno u šerpici ili džezvi samo na laganoj vatri uz stalno mešanje), pa dodajte u blender istopljeni kakao buter, lešnikov puter i kokosov sirup, sjedinite sastojke, sipajte u kalupe, ukrasite po želji, i ostavite preko noći u frižideru! To je to!
Savet 👇
– Najbolje je da koristite silikonske kalupe, bilo kog oblika, a imate i savršene kalupe za male čokolade koji mogu da se poruče na kućnu aredresu ovde.
Za ukrašavanje vaših domaćih veganskih čokolada možete koristiti lešnike, bademe, suvo voće ili bilo šta što volite.
A kada nemate vremena kod kuće da pravite vaše veganske slatkiše…
… uvek možete pogledati našu liniju Superior veganskih slatkiša, jer su napravljeni potpuno isto kao da ste ih pravili kod kuće! Svi sastojci naših veganskih slatkiša su iz kategorije celovite hrane, svi su sertifikovno organski (ne morate da brinete o ostacima štetnih pesticida, mikotoksina i teških metala), i svi dolaze direktno sa plantaža na kojima su uzgajani.
Dodatno, kombinovani su tako da im je ukus savršen a nutritivni sastav veoma izbalansiran. To znači da su jako hranjivi, i da su zapravo mnogo više od slatkiša. Ne sadrže procesiran šećer, ne sadrže pšenicu, ne sadrže baš ni jedan aditiv, ne koristimo jeftina biljna ulja a ni palmino ulje!
Kupci preporučuju